Rămâi conectat

Cultură Educație

Profesorii din mediul rural pot accesa fonduri pentru implementarea centrelor after-school pentru copiii cu risc de abandon școlar (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

URS Construct
Abandonul școlar în zonele rurale este un fenomen îngrijorător, nu vorbim doar despre situații accidentale. Pandemia a accentuat acest fenomen și, dacă nu intervenim rapid, în câțiva ani vom asista la creșterea numărului tinerilor fără nicio specializare, fără loc de muncă și dependenți de ajutoare sociale.

Drumul spre normalitate trece obligatoriu prin școală și, de aceea, prin programul Nouă ne pasă lansăm un apel către dascălii proactivi, orientați spre soluții, interesați să-i ajute pe copiii aflați în dificultate.

Astfel, echipele de cadre didactice din mediul rural care intenționează să implementeze în școala lor centre de tip after-school pentru copiii aflați în pericol de abandon școlar, se pot înscrie în programul “Nouă ne pasă”. Procesul de înregistrare se desfășoară prin intermediul platformei https://nouanepasa.ro/aplicatii/ până la data de 23 aprilie 2021, iar ulterior există o perioadă de selecție a aplicațiilor. Școlile selectate primesc o bursă anuală care acoperă cheltuielile pentru masa copiilor, materialele didactice și plata profesorilor care predau la after-school.  În cadrul programului, echipele de profesori au access la resurse alternative pentru predare și sunt susținute pentru a găsi metodele optime pentru motivarea și integrarea copiilor în comunitatea școlară, precum și pentru recuperarea cunoștințelor restante.

 Ținta programului “Nouă ne pasă”, inițiat de Fundația eMAG și susținut de Flanco, vizează în acest an, extinderea cu 52 de centre tip after-school care vor asigura activităţi de educaţie remedială pentru copiii din mediul rural cu o situație materială sau familială dificilă.

În perioada 2020-2021, 1.227 de copii din 46 de comunități rurale au beneficiat prin participarea celor 235 de profesori la cursuri de educație remedială organizate prin programul ”Nouă ne pasă”. În cursul anului 2020, pentru cursurile susținute în mediul online, au fost asigurate de către fundație și tablete cu conexiune la internet astfel încât copiii să poată participa la ore.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

18 februarie 2025 | „Melodii fără frontiere”, tema atelierului de traduceri al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba

Bera Larisa

Publicat

în

18 februarie 2025 | „Melodii fără frontiere”, tema atelierului de traduceri al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba Începând cu anul 2022, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba a pus în practică proiectul 3.35 Atelier de traduceri, care urmărește să promoveze cultura scrisă, la nivel internațional, prin intermediul traducerilor unor creații literare. Produsul final al proiectului este […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea