Rămâi conectat

Economie

Profesorii, concediu de odihnă doar în timpul vacanțelor, prevede un proiect al Ministerului Educației

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un proiect de ordin al ministrului Educației Naționale, pus în dezbatere publică pe pagina instituției, prevede că profesorii, cadrele didactice, directorii școlilor şi inspectorii din România vor trebui să-şi planifice concediile şi să le efectueze doar în timpul vacanțelor școlare.

Chiar dacă fiecare unitate de învățământ, fiecare consiliu de administrație se va asigura că personalul de predare și conducere își va efectua concediul de odihnă în perioada vacanțelor școlare, trebuie să existe suficient personal și pentru examenele naționale.

Proiectul prevede ca efectuarea concediului de odihnă să se realizeze în baza unei programări colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului, programare care se va face până la sfârșitul anului calendaristic, pentru anul școlar următor. Potrivit ordinului, salariatul este obligat să efectueze în natură concediul de odihnă în perioada în care a fost programat, cu excepția situațiilor expres prevăzute de lege sau atunci când, din motive obiective, concediul nu poate fi efectuat.

Cadrele didactice pot fi rechemate din concediu de către superiori, dar numai în scris. Inspectoratele generale vor verifica anual rechemările din concediu şi le vor transmite Ministerului Educației.

După perioada de dezbatere publică de 10 zile, timp în care se pot trimite sugestii și opinii pe adresa de e-mail a ministerului, proiectul de ordin va fi semnat de ministrul Educației și publicat în Monitorul Oficial, pentru intrarea în vigoare.

Sursa: legestart.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Coduri de reduceri pentru haine fitness – economisește fără a compromite stilul (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Să îmbrățișăm un stil de viață activ nu înseamnă doar să ne menținem corpul în formă, ci și să ne îngrijim sănătatea mintală și fizică în moduri care ne încântă. Știu că și pe tine te preocupă să găsești echipamentele potrivite pentru activitățile sportive, dar te asigur că poți face acest lucru fără să-ți golești […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea