Profesor universitar la ASE, despre creșterea vârstei de pensionare: „Jumătate din noi vom cotiza degeaba la un sistem de care nu vom beneficia nici noi, nici urmașii noștri”
Profesor universitar la ASE, despre creșterea vârstei de pensionare: „Jumătate din noi vom cotiza degeaba la un sistem de care nu vom beneficia nici noi, nici urmașii noștri”
Cristian Păun, profesorul universitar din cadrul Academiei de Științe Economice București, a abordat pe pagina de socializare subiectul creșterii vârstei de pensionare.
„Dacă vârsta de pensionare crește la 70 de ani, jumătate din bărbați nu mai sunt în viață la vârsta aia. Speranța medie de viață la bărbați fiind de circa 72 de ani.
Jumătate din noi vom cotiza degeaba, și nu puțin, la un sistem de care nu vom beneficia nici noi, nici urmașii noștri. 20% din salariul brut. O sumă imensă care se adună lună de lună, vreme de 45-50 de ani de muncă, până la 70 de ani. Din solidaritate, deisgur.
Ești obligat să participi la o schemă cu 20% din veniturile tale de care, cu probabilitate de 50%, nu vei beneficia deloc. Îi dai la alții, lună de lună. Dacă ești în jumătatea care nu trebuie.
Pe bune acum, cine ar accepta o asemenea schemă de a pierde bani, similară ruletei, când joci la culoarea pe care pică bila? De fapt, nici la păcănele nu ai așa probabilitate de a pierde…
Creșterea vârstei de pensionare este cea mai mare șmecherie a acestei rulete! Oricâte puncte ți-ar oferi guvernul să te pensionezi la vârsta aia, nu merită. Probabilitatea de a nu mai fi în viață este foarte mare.
Mai ales la cei stresați, care trăiesc și muncesc ca nebunii în orașele mari și poluate!
Sunt mulți care nici nu concep să își joace banii la ruletă la casino. Cu ruleta pensiilor publice Pilon 1 pare că nu au nicio grijă… Mama ei de educație!”, a transmis Cristian Păun, prin intermediul paginii de socializare.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Alocații 2025: Cum se poate obține reluarea plății în cazul în care alocația pentru copii a fost supendată
Alocații 2025: Cum se poate obține reluarea plății în cazul în care alocația pentru copii a fost supendată Alocația copiilor reprezintă un drept încă din prima zi de viață și până la împlinirea vârstei de 18 ani sau până la terminarea studiilor liceale. În unele condiții, însă, acest drept poate fi suspendat, iar persoanele trebuie […]