Rămâi conectat

Ştirea zilei

Profesoara Marcela Dărămuș va participa la concursul pentru ocuparea funcției de inspector școlar general în județul Alba

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Profesoara Marcela Dărămuș va participa la concursul pentru ocuparea funcției de inspector general școlar general, organizat în perioada 9 februarie – 10 aprilie 2015 de Ministerul Educației Naționale.

Marcela Daramus01Profesor la Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia, Marcela Dărămuș ocupă funcția de inspector general școlar adjunct din vara anului 2012, fiind numită prin Ordin de ministru. Ea este și unul dintre consilierii județeni ai PSD, respectiv președintele organizației de femei, la nivelul județului Alba. De la începutul campaniei pentru alegerile prezidențiale a fost prezentă la fiecare conferință de presă a PSD Alba, fiind și unul dintre purtătorii de mesaje.

Originară din Blaj, Marcela Dărămuș are 48 de ani, a terminat Facultatea de Economie a Comerțului, Serviciilor și Turismului din cadrul Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, este căsătorită și are un copil.

Face parte din PSD din 2003, iar colegii de partid au avut, în mai multe rânduri, cuvinte de laudă la adresa ei și pentru că a promovat valorile familiei.

”Familia, tinerii, viitoarea generație au fost și vor fi prioritate în activitățile proiectelor mele. Sunt dascăl din 1986 și cred cu adevărat în parteneriatul școală-familie și toate celelalte instituții care duc la un învățământ de calitate”, a spus Marcela Dărămuș în mai multe rânduri.

Actualul inspector școlar general, Dorin Sandea, a împlinit, la sfârșitul lunii ianuarie, 65 de ani (vârstă de pensionare) și nu poate participa la concurs.

Fostul șef IȘJ, Cornel Sandu nu ia în discuție acest aspect.

”Nici nu există discuția. Am fost în comisia asta când se dădeau examene, știu exact cum stă treaba. Funcția asta e politică, s-ar putea să nu se prezinte nimeni”, a spus Cornel Sandu.

Directoarea Școlii ”Avram Iancu” din Alba Iulia, Elena Ignat spune că participarea la concurs poate fi o idee, dar deocamdată e prea devreme să dea un răspuns.

”Nu m-am gândit la concursul de inspector general pentru că e mult prea devreme. Mai este timp, poate fi o idee”, a spus Elena Ignat.

Fostului inspector școlar pentru învățământ particular și alternative educaționale, Dan Cherecheș, a arătat că nu este interesat de concursul pentru funcția de inspector general.

Ministerul Educației și Cercetării Științifice anunță scoaterea la concurs a 42 de funcții vacante de inspector școlar general din inspectoratele școlare.

Potrivit informaţiilor remise de către reprezentanţii Biroului de Presă al MECS, concursurile pentru șefi de Inspectorate se desfăşoară potrivit legii şi metodologiei specifice, iar candidaţii trebuie să îndeplinească, cumulativ, mai multe condiţii: să fie membru al corpului naţional de experţi în managementul educaţional; să fie absolvent al unei instituţii de învăţământ superior, cu diplomă de licenţă; să fie personal didactic titular în învăţământ/într-o unitate de învăţământ, cu gradul didactic I sau titlul ştiintific de doctor; să aibă o vechime în învăţământul preuniversitar de cel puţin 8 ani, dintre care cel puţin 5 în ultimii 10 ani; să fi obţinut calificativul ,,foarte bine” în ultimii 5 ani şi să nu fi fost sancţionat disciplinar în anul şcolar curent; să aibă recomandare/caracterizare vizând calităţile profesionale, manageriale şi morale din partea consiliului profesoral al unităţii de învăţământ sau din partea consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar ori recomandarea Senatului universităţii sau a organului de conducere al instituţiei în care candidatul îşi desfăşoară activitatea la data înscrierii la concurs; să nu fi desfăşurat poliţie politică şi să nu fi fost lipsit de dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în învăţământ prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală; să fie apt din punct de vedere medical pentru îndeplinirea funcţiei, iar la data susţinerii concursului să nu fi împlinit vârsta standard de pensionare.

Dosarul se depune în perioada 18-23 februarie 2015, la sediul inspectoratului școlar Alba.

Probele de concurs se vor desfășura în perioada 11-20 martie 2015, la sediul Ministerului Educației și Cercetării Științifice

Metodologia de concurs, bibliografia de concurs, modelul de curriculum vitae, declarația pe propria răspundere, fișele de evaluare a probelor, fișa postului și lista documentelor necesare înscrierii la concurs se afișează atât la sediul MEN, cât și la al fiecărui inspectorat școlar.

Informații suplimentare pot fi obținute de la IȘJ Alba, la numărul 0258817255, de luni până vineri, între orele 10.00-15.00.

Concurs pentru ocuparea funcției de inspector școlar general nu s-a mai organizat de peste 8 ani.

Bibliografia de concurs

Lista documentelor necesare înscrierii la concurs

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea