Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Ştirea zilei

Profesoara Marcela Dărămuș va participa la concursul pentru ocuparea funcției de inspector școlar general în județul Alba

Dragoş Suciu

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Profesoara Marcela Dărămuș va participa la concursul pentru ocuparea funcției de inspector general școlar general, organizat în perioada 9 februarie – 10 aprilie 2015 de Ministerul Educației Naționale.

Marcela Daramus01Profesor la Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia, Marcela Dărămuș ocupă funcția de inspector general școlar adjunct din vara anului 2012, fiind numită prin Ordin de ministru. Ea este și unul dintre consilierii județeni ai PSD, respectiv președintele organizației de femei, la nivelul județului Alba. De la începutul campaniei pentru alegerile prezidențiale a fost prezentă la fiecare conferință de presă a PSD Alba, fiind și unul dintre purtătorii de mesaje.

Originară din Blaj, Marcela Dărămuș are 48 de ani, a terminat Facultatea de Economie a Comerțului, Serviciilor și Turismului din cadrul Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, este căsătorită și are un copil.

Elit - Gustul Desăvârșit

Face parte din PSD din 2003, iar colegii de partid au avut, în mai multe rânduri, cuvinte de laudă la adresa ei și pentru că a promovat valorile familiei.

”Familia, tinerii, viitoarea generație au fost și vor fi prioritate în activitățile proiectelor mele. Sunt dascăl din 1986 și cred cu adevărat în parteneriatul școală-familie și toate celelalte instituții care duc la un învățământ de calitate”, a spus Marcela Dărămuș în mai multe rânduri.

Actualul inspector școlar general, Dorin Sandea, a împlinit, la sfârșitul lunii ianuarie, 65 de ani (vârstă de pensionare) și nu poate participa la concurs.

Fostul șef IȘJ, Cornel Sandu nu ia în discuție acest aspect.

”Nici nu există discuția. Am fost în comisia asta când se dădeau examene, știu exact cum stă treaba. Funcția asta e politică, s-ar putea să nu se prezinte nimeni”, a spus Cornel Sandu.

Directoarea Școlii ”Avram Iancu” din Alba Iulia, Elena Ignat spune că participarea la concurs poate fi o idee, dar deocamdată e prea devreme să dea un răspuns.

”Nu m-am gândit la concursul de inspector general pentru că e mult prea devreme. Mai este timp, poate fi o idee”, a spus Elena Ignat.

Fostului inspector școlar pentru învățământ particular și alternative educaționale, Dan Cherecheș, a arătat că nu este interesat de concursul pentru funcția de inspector general.

Ministerul Educației și Cercetării Științifice anunță scoaterea la concurs a 42 de funcții vacante de inspector școlar general din inspectoratele școlare.

Potrivit informaţiilor remise de către reprezentanţii Biroului de Presă al MECS, concursurile pentru șefi de Inspectorate se desfăşoară potrivit legii şi metodologiei specifice, iar candidaţii trebuie să îndeplinească, cumulativ, mai multe condiţii: să fie membru al corpului naţional de experţi în managementul educaţional; să fie absolvent al unei instituţii de învăţământ superior, cu diplomă de licenţă; să fie personal didactic titular în învăţământ/într-o unitate de învăţământ, cu gradul didactic I sau titlul ştiintific de doctor; să aibă o vechime în învăţământul preuniversitar de cel puţin 8 ani, dintre care cel puţin 5 în ultimii 10 ani; să fi obţinut calificativul ,,foarte bine” în ultimii 5 ani şi să nu fi fost sancţionat disciplinar în anul şcolar curent; să aibă recomandare/caracterizare vizând calităţile profesionale, manageriale şi morale din partea consiliului profesoral al unităţii de învăţământ sau din partea consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar ori recomandarea Senatului universităţii sau a organului de conducere al instituţiei în care candidatul îşi desfăşoară activitatea la data înscrierii la concurs; să nu fi desfăşurat poliţie politică şi să nu fi fost lipsit de dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în învăţământ prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală; să fie apt din punct de vedere medical pentru îndeplinirea funcţiei, iar la data susţinerii concursului să nu fi împlinit vârsta standard de pensionare.

Dosarul se depune în perioada 18-23 februarie 2015, la sediul inspectoratului școlar Alba.

Probele de concurs se vor desfășura în perioada 11-20 martie 2015, la sediul Ministerului Educației și Cercetării Științifice

Metodologia de concurs, bibliografia de concurs, modelul de curriculum vitae, declarația pe propria răspundere, fișele de evaluare a probelor, fișa postului și lista documentelor necesare înscrierii la concurs se afișează atât la sediul MEN, cât și la al fiecărui inspectorat școlar.

Informații suplimentare pot fi obținute de la IȘJ Alba, la numărul 0258817255, de luni până vineri, între orele 10.00-15.00.

Concurs pentru ocuparea funcției de inspector școlar general nu s-a mai organizat de peste 8 ani.

Bibliografia de concurs

Lista documentelor necesare înscrierii la concurs

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| INCENDIU la Ighiu: O locuință a izbucnit în flăcări. Intervin pompierii cu două autospecialele

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
INCENDIU la Ighiu: O locuință a izbucnit în flăcări. Intervin pompierii cu două autospecialele

Detașamentul de pompieri Alba Iulia în cooperare cu SVSU Ighiu intervin pentru localizarea și stingerea unui incendiu în loc. Ighiu.

Din informațiile preliminare ar fi vorba despre un incendiu izbucnit la o locuință.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cadrul intervenției au fost alocate două autospeciale pentru stingere cu apă și spumă și un echipaj pentru prim ajutor.

UPDATE: Incendiu lichidat. A ars o porțiune din acoperiș locuinței, aceasta fiind lovită de fulger.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Avertizare imediată COD PORTOCALIU de FURTUNI în Alba: Ploi torențiale, descărcări electrice și grindină. Zonele vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
Avertizare imediată COD PORTOCALIU de FURTUNI în Alba: Ploi torențiale, descărcări electrice și grindină. Zonele vizate

Meteorologii au emis o avertizare imediată de Cod PORTOCALIU în mai multe localități județul Alba, luni, 15 august, până la ora 15:00.

Zonele vizate din județul Alba sunt Câmpeni, Bistra, Baia de Arieș, Roșia Montană, Lupșa, Bucium, Mogoș, Întregalde, Ponor.

Elit - Gustul Desăvârșit

Se vor semnala averse ce vor cumula 35-45 l/mp, grindină de dimensiuni mici și medii, intensificări de scurtă durată ale vântului, frecvente descărcări electrice.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

COVID 15 august 2022, în România: 2.254 de cazuri noi de coronavirus și 9 decese, în ultimele 24 de ore

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

COVID 15 august 2022, în România: 2.254 de cazuri noi de coronavirus și 9 decese, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.254 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID –19), cu 397 mai puține față de ziua anterioară. 409 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 96 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 3.740 cu 122 mai multe față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 281 persoane, cu 2 mai multe față de ziua anterioară. Din cei 281 pacienți internați la ATI, 241 sunt nevaccinați.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din totalul pacienților internați, 494 sunt minori, 493 fiind internați în secții, cu 26 mai mulți față de ziua anterioară și 1 la ATI, cu 1 mai puțin decât în ziua anterioară.

Până astăzi, 66.357 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat. În intervalul 14.08.2022 (10:00) – 15.08.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 9 decese (bărbați), fără decese raportate anterior intervalului de referință.

Dintre cele 9 decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 50-59 de ani, 3 la categoria de vârstă 60-69 de ani, 2 la categoria de vârstă 70-79 de ani și 3 la categoria de vârstă peste 80 de ani.

Toți pacienții decedați prezentau comorbidități și 4 erau vaccinați.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 1.719 teste RT-PCR ( 1.157 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 562 la cerere) și 7.306 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 13.372.417 teste RT-PCR și 11.003.244 teste rapide antigenice.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea