Ziarul Unirea

Profesoara Marcela Dărămuș va participa la concursul pentru ocuparea funcției de inspector școlar general în județul Alba

Profesoara Marcela Dărămuș va participa la concursul pentru ocuparea funcției de inspector general școlar general, organizat în perioada 9 februarie – 10 aprilie 2015 de Ministerul Educației Naționale.

Marcela Daramus01Profesor la Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia, Marcela Dărămuș ocupă funcția de inspector general școlar adjunct din vara anului 2012, fiind numită prin Ordin de ministru. Ea este și unul dintre consilierii județeni ai PSD, respectiv președintele organizației de femei, la nivelul județului Alba. De la începutul campaniei pentru alegerile prezidențiale a fost prezentă la fiecare conferință de presă a PSD Alba, fiind și unul dintre purtătorii de mesaje.

ELIT

Originară din Blaj, Marcela Dărămuș are 48 de ani, a terminat Facultatea de Economie a Comerțului, Serviciilor și Turismului din cadrul Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, este căsătorită și are un copil.

Face parte din PSD din 2003, iar colegii de partid au avut, în mai multe rânduri, cuvinte de laudă la adresa ei și pentru că a promovat valorile familiei.

”Familia, tinerii, viitoarea generație au fost și vor fi prioritate în activitățile proiectelor mele. Sunt dascăl din 1986 și cred cu adevărat în parteneriatul școală-familie și toate celelalte instituții care duc la un învățământ de calitate”, a spus Marcela Dărămuș în mai multe rânduri.

Actualul inspector școlar general, Dorin Sandea, a împlinit, la sfârșitul lunii ianuarie, 65 de ani (vârstă de pensionare) și nu poate participa la concurs.

Fostul șef IȘJ, Cornel Sandu nu ia în discuție acest aspect.

”Nici nu există discuția. Am fost în comisia asta când se dădeau examene, știu exact cum stă treaba. Funcția asta e politică, s-ar putea să nu se prezinte nimeni”, a spus Cornel Sandu.

Directoarea Școlii ”Avram Iancu” din Alba Iulia, Elena Ignat spune că participarea la concurs poate fi o idee, dar deocamdată e prea devreme să dea un răspuns.

”Nu m-am gândit la concursul de inspector general pentru că e mult prea devreme. Mai este timp, poate fi o idee”, a spus Elena Ignat.

Fostului inspector școlar pentru învățământ particular și alternative educaționale, Dan Cherecheș, a arătat că nu este interesat de concursul pentru funcția de inspector general.

Ministerul Educației și Cercetării Științifice anunță scoaterea la concurs a 42 de funcții vacante de inspector școlar general din inspectoratele școlare.

Potrivit informaţiilor remise de către reprezentanţii Biroului de Presă al MECS, concursurile pentru șefi de Inspectorate se desfăşoară potrivit legii şi metodologiei specifice, iar candidaţii trebuie să îndeplinească, cumulativ, mai multe condiţii: să fie membru al corpului naţional de experţi în managementul educaţional; să fie absolvent al unei instituţii de învăţământ superior, cu diplomă de licenţă; să fie personal didactic titular în învăţământ/într-o unitate de învăţământ, cu gradul didactic I sau titlul ştiintific de doctor; să aibă o vechime în învăţământul preuniversitar de cel puţin 8 ani, dintre care cel puţin 5 în ultimii 10 ani; să fi obţinut calificativul ,,foarte bine” în ultimii 5 ani şi să nu fi fost sancţionat disciplinar în anul şcolar curent; să aibă recomandare/caracterizare vizând calităţile profesionale, manageriale şi morale din partea consiliului profesoral al unităţii de învăţământ sau din partea consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar ori recomandarea Senatului universităţii sau a organului de conducere al instituţiei în care candidatul îşi desfăşoară activitatea la data înscrierii la concurs; să nu fi desfăşurat poliţie politică şi să nu fi fost lipsit de dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în învăţământ prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală; să fie apt din punct de vedere medical pentru îndeplinirea funcţiei, iar la data susţinerii concursului să nu fi împlinit vârsta standard de pensionare.

Dosarul se depune în perioada 18-23 februarie 2015, la sediul inspectoratului școlar Alba.

Probele de concurs se vor desfășura în perioada 11-20 martie 2015, la sediul Ministerului Educației și Cercetării Științifice

Metodologia de concurs, bibliografia de concurs, modelul de curriculum vitae, declarația pe propria răspundere, fișele de evaluare a probelor, fișa postului și lista documentelor necesare înscrierii la concurs se afișează atât la sediul MEN, cât și la al fiecărui inspectorat școlar.

Informații suplimentare pot fi obținute de la IȘJ Alba, la numărul 0258817255, de luni până vineri, între orele 10.00-15.00.

Concurs pentru ocuparea funcției de inspector școlar general nu s-a mai organizat de peste 8 ani.

Bibliografia de concurs

Lista documentelor necesare înscrierii la concurs

 

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Te-ar putea interesa și:

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIDEO| PERCHEZIȚII în Alba și alte județe din țară într-un dosar cu acuzaţii de fals de monedă: Cum opera gruparea infracţională

Ofițerii BCCO Piteşti au efectuat marţi, 12 ianuarie, mai multe percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Sibiu, Arad şi Bacău, într-un… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Comuna Stremț în scenariul ROȘU, Ocna Mureș, Cetatea de Baltă și Sântimbru în scenariul GALBEN. Măsuri pentru următoarele 14 zile stabilite de CJSU Alba

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a dispus menținerea în scenariul roșu a localității Stremț și în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Talciocul din Alba Iulia NU SE MAI DESCHIDE duminică. Primăria: „Jandarmeria a hotărât să nu se deschidă”

Târgul de vechituri din Alba Iulia, nu se va mai deschide duminică, 16 mai, așa cum era anunțat. Reprezentanții primariei… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

9 Comentarii

camelia 10 februarie 2015 at 7:57

In articol sunt prezentate foarte detaliat toate functiile pe care dna le-a avut/le are ….toate sunt obtinute firesc, polititc. Ca sa conduci o institutie judeteana de invatamant, vreau sa cred, ca functiile mai sus mentionate nu vor constitui criteriul principal de selectie, ele nefiind concludente pentru postul vizat…doar poate ca experienta de viata. Profesional??? Pentru ca, totusi, spre deosebire de un manager de spital care nu trebuie sa fie medic, ”manager” al unui ISJ ar trebui sa aibe calitati, experienta si rezultate in domeniu…..nu? Oare sunt naiva sa cred ca concursul va fi corect?

Horea 10 februarie 2015 at 17:16

@camelia

„Oare sunt naiva sa cred ca concursul va fi corect?”

Din moment ce nu are concurent/concurenta pentru functia respectiva, mai conteaza ca-i corect sau incorect concursul?

P.S. „… ca concursul”?!

Lulu 10 februarie 2015 at 9:21

Se schimba Zmeul Zmeului cu Ileana Cosinzeana…sa fim seriosi. Este slaba dna ca si manager, este o functie la care a rivnit de mult timp si, este vai si-amar de capul cadrelor didactice si de invatamintul judetean!Se aseamana cu saraca..Elena Udrea !! Vorba aceea…parerea mea !!

rachiteanu 10 februarie 2015 at 9:37

BLONDA DE ALBA IULIA versus BLONDA DE COTROCENI

gogu 10 februarie 2015 at 18:24

Asa respecta PSD dascalii, elevii si parintii din judetul Alba?

Transportatorul 11 februarie 2015 at 1:21

Din pacate dascalii, parintii si elevii nu se respecta pe ei insisi(noi cu totii).
Nu partidele politice(clanurile) care ne asupresc sunt de vina, de vina suntem noi toti, fiecare in domeniul lui de actvitate ar trebui sa „puna piciorul in prag” si sa spuna lucrurilor pe nume.
Pana va veni vremea aceea, stam si asistam cu totii(asa destepti suntem) cum niste „parasute” si cativa „titirezi” distrug totul in tara aceasta(invatamant, sanatate, economie, mediu/resurse, cultura, …).
TREZITI-VA!!(inca nu este tarziu)

Dili 11 februarie 2015 at 9:50

Cat tupeu pe aceasta blonda? Chiar nu ai limitele decentei, chiar nu-ti cunosti nivelul limitat pe care il ai Daramuso?

Dili 11 februarie 2015 at 9:53

Nu pot sa cred ca blonda gratinata candideaza pe acest post. Sandea cum era,cum nu era, macar era capabil sa intaleaga informatia primita. Daramusa nu intelege decat daca primeste comisionul si dupa aceea se straduieste sa inteleaga.

DARIUS M 12 februarie 2015 at 10:21

Inca mai e timp sa se inscrie si altcineva.Eu inca mai sper ca soarta invatamantului sa incapa pe mainile unui profesor adevarat,care a absolvit o scoala serioasa nu universitatea „1 APRILIE”.Copii nostri au dreptul la educatie adevarata nu dirijata pe criterii de aservire politica sau nepotism.

Comentariile sunt oprite