Rămâi conectat

Actualitate

Prof. Dumitru Panţa a conferenţiat pe tema voluntariatului

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Prof. Dumitru Panţa, inspector şcolar  la Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, a participat zilele trecute, la Târgu Mureş, la Conferinţa Internaţională „Voluntariatul – oportunitate de dezvoltare personală”, organizată în cadrul Anului European al Voluntariatului. La eveniment au luat parte autorităţi publice locale, cadre didactice şi specialişti din Marea Britanie, Spania, Ucraina, Republica Moldova şi România, invitat special al conferinţei fiind baronesa Emma Nicholson, care a făcut apel la încurajarea voluntariatului.
În discursul său, inspectorul şcolar Dumitru Panţa a conferenţiat pe tema unor aspecte concrete ale acţiunilor de voluntariat: definiţii, cine poate fi voluntar, caracteristici, motivaţia voluntariatului, drepturile şi beneficiile voluntarilor, voluntariatul internaţional etc.
„Oricine poate să devină voluntar şi să aducă o contribuţie, cât de mică, la lumea care ne înconjoară. Important este doar să îţi doreşti acest lucru! Cu toţii avem cel puţin un lucru la care ne pricepem suficient de bine; aşadar, cu toţii avem cel puţin o abilitate, pricepere sau un talent pe care să îl putem pune în folosul unei persoane care are nevoie de ajutor, în folosul străzii, al cartierului sau oraşului în care trăim sau în folosul comunităţii, în general. Dintre abilităţile pe care le dobândeşte un voluntar putem enumera: lucrul în echipă, managementul resurselor, comunicare şi relaţionare, managementul de proiect. Toate acestea sunt solicitate în mod obişnuit la interviurile pentru angajare. În plus, un tânăr care a fost implicat în activităţi de voluntariat şi-a format o reţea de contacte care poate fi extrem de utilă în activitatea profesională care urmează să o desfăşoare”, ne-a declarat prof. Dumitru Panţa, la întoarcerea de la conferinţa internaţională. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Controale de amploare ale ANAF firmele care fac ITP: Ce nereguli au descoperit inspectorii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Controale de amploare ale ANAF firmele care fac ITP: Ce nereguli au descoperit inspectorii Controale de amploare au fost declanșate de Direcția Generală Antifraudă Fiscală în sectorul inspecțiilor tehnice periodice (ITP) pentru autovehicule. Acțiunile de control ale inspectorilor au scos la iveală neconcordanțe importante între numărul prestațiilor ITP efectuate și veniturile impozabile declarate de contribuabili. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea