Prof. Dumitru Panţa a conferenţiat pe tema voluntariatului
Prof. Dumitru Panţa, inspector şcolar la Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, a participat zilele trecute, la Târgu Mureş, la Conferinţa Internaţională „Voluntariatul – oportunitate de dezvoltare personală”, organizată în cadrul Anului European al Voluntariatului. La eveniment au luat parte autorităţi publice locale, cadre didactice şi specialişti din Marea Britanie, Spania, Ucraina, Republica Moldova şi România, invitat special al conferinţei fiind baronesa Emma Nicholson, care a făcut apel la încurajarea voluntariatului.
În discursul său, inspectorul şcolar Dumitru Panţa a conferenţiat pe tema unor aspecte concrete ale acţiunilor de voluntariat: definiţii, cine poate fi voluntar, caracteristici, motivaţia voluntariatului, drepturile şi beneficiile voluntarilor, voluntariatul internaţional etc.
„Oricine poate să devină voluntar şi să aducă o contribuţie, cât de mică, la lumea care ne înconjoară. Important este doar să îţi doreşti acest lucru! Cu toţii avem cel puţin un lucru la care ne pricepem suficient de bine; aşadar, cu toţii avem cel puţin o abilitate, pricepere sau un talent pe care să îl putem pune în folosul unei persoane care are nevoie de ajutor, în folosul străzii, al cartierului sau oraşului în care trăim sau în folosul comunităţii, în general. Dintre abilităţile pe care le dobândeşte un voluntar putem enumera: lucrul în echipă, managementul resurselor, comunicare şi relaţionare, managementul de proiect. Toate acestea sunt solicitate în mod obişnuit la interviurile pentru angajare. În plus, un tânăr care a fost implicat în activităţi de voluntariat şi-a format o reţea de contacte care poate fi extrem de utilă în activitatea profesională care urmează să o desfăşoare”, ne-a declarat prof. Dumitru Panţa, la întoarcerea de la conferinţa internaţională. (R.G.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Călătoria cu minorii în străinătate după intrarea României în Schengen. Ce s-a schimbat. Documentele obligatorii
Călătoria cu minorii în străinătate după intrarea României în Schengen. Ce s-a schimbat. Documentele obligatorii După intrarea României în spațiul Schengen, de la 1 ianuarie 2025, au existat câteva modificări legislative în ceea ce privește noul statut al graniților. Cu toate acestea, regulile pentru ieșirea minorilor din țară au rămas la fel de stricte. Citește […]