Rămâi conectat

Ştirea zilei

Producătorul de mobilier pentru baie Savini Due din Sebeș investește în 2017 un milion de euro – un sfert din profitul pe anul trecut

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Producătorul de mobilier pentru baie Savini Due din Sebeş, judeţul Alba, controlat de omul de afaceri italian Piersante Savini, vizează creșterea capacității de producție și își propune investiții de un milion de euro în 2017, după ce anul trecut a înregistrat un profit de patru milioane de euro.

Investițiile vizează extinderea operațiunilor pe piețe precum Germania, Republica Moldova și țările din spațiul ex-iugoslav, dar și achiziția a două noi instalații de vopsit, cu un nivel al emisiilor foarte redus, cât și modernizarea celor existente în scopul reducerii impactului asupra mediului înconjurător, a declarat, miercuri, pentru ziarulunirea.ro, Piersante Savini, general manager al Savini Due.

 ”Pentru 2017 ne propunem investiții de un milion de euro, atât pentru extinderea spațiului de producție, dotări tehnologice, dar și pentru consolidarea brandului Savini Due la nivel național și internațional. Investițiile tehnologice vor viza achiziția a două instalații noi de vopsit care au un nivel al emisiilor redus considerabil, astfel contribuind la protecția mediului înconjurător. Pe lângă aceste investiții, avem bugetate două acțiuni pe care le vom desfășura împreună cu partenerii noștri locali destinate mediului înconjurător”, a spus Piersante Savini.

Investițiile vor duce la crearea a 30-35 de noi locuri de muncă, iar compania va ajunge la un total de 400 de angajați.

Principala provocare în 2016 a fost susținerea cererii și atragerea forței de muncă pentru locurile nou create, compania realizând 250.000 de corpuri de mobilier și 900.000 de capace pentru WC. Savini Due a încheiat anul cu o cifră de afaceri de 112 milioane de lei, reprezentând o creștere de 38,2% față de 2015, și cu un profit de patru milioane de euro, potrivit sursei citate. 

Italienii mizează pe o creștere cu 15% a cifrei de afaceri față de 2016, susținută de extinderea pe alte piețe ale Europei și eficientizarea procesului de producție.

Compania activează aproape în toată Europa, exportul reprezintă 67% din cifra de afaceri anuală, iar majoritatea operațiunilor economice sunt concentrate în România, Germania, Italia și Franța.

Savini Due este unul dintre pilonii care susțin economia locală din Alba prin forța de muncă angajată și contribuțiile semnificative la bugetul local.

Italienii s-au implicat an de an în diferite probleme și necesități ale comunității din Alba, sprijinind Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia, centre pentru copii și asociații din județ.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Alegeri locale 2024: BEC a ANULAT (desființat), ca NELEGALE constituirea birourilor electorale din județul Alba!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Alegeri locale 2024: BEC a ANULAT (desființat), ca NELEGALE constituirea birourilor electorale din județul Alba! Biroul Electoral Central a deființat astăzi, prin hotărârea nr. 34, constituirea Biroului Electoral de Circumscripție Județeană nr. 1 Alba și a birourilor de circumscripție municipale, orășenești și comunale din Județul Alba. Practic întreaga procedură de constituire a birourilor electoarele din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea