// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Producătorul de componente auto VCST din Alba şi-a bugetat în 2018 investiţii de 7,5 milioane de euro

Producătorul de compo­nen­te auto VCST Automotive Production Alba, subsidiara locală a grupului  belgian VCST, a bugetat pentru acest an investiţii totale de aproximativ 7,5 mil. euro în noi echi­pamente care să susţină creş­te­rea capacităţii de producţie.

95% din producţia fabricii merge la export, iar 5% se duce la Ford Craiova, potrivit Zf.ro.

Fabrica de componente au­to VCST Automotive Production Alba a fost inaugurată în urmă cu cinci ani, investiţia ridicându-se la 33 mil. euro.

VCST este o companie multinaţională cu sediul în Sint Truiden (Provincia Limburg), Belgia, cunoscută pe plan mondial ca leader în proiectarea tehnologică şi execuţia de  componente auto.

Istoria companiei a început în 1972, când fabrica din Belgia era parte a grupului Volvo; astăzi compania ţinteşte o poziţie de top în piaţa automotive, ca furnizor de elemente de propulsie de mare precizie cum ar fi roţi dinţate, arbori dinţaţi, sau componente de frână pentru clienţi OEM’s sau furnizori Tier 1. Produsele sunt utilizate în motoare, transmisii şi sisteme de frână ABS, în autoturisme, camioane, vehicule şi utilaje comerciale .

VCST deţine fabrici în Belgia, Germania, Mexic, China, cu un total de 1.100 angajaţi şi vânzări de 145 de milioane de euro în 2012.

În 2011, compania a decis să investească în România la Alba Iulia. În noua fabrică se vor produce roţi dinţate pentru clienţii Paccar/DAF, Perkins/Caterpillar, Ford, GM/TKP şi VW. Totalul investiţiei este estimat la 30 de milioane de euro, în construcţii, infrastructură, maşini şi echipamente, incluzând o secţie de tratament termic.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Răspunsuri la Producătorul de componente auto VCST din Alba şi-a bugetat în 2018 investiţii de 7,5 milioane de euro

  1. Bomba Atomica 13.01.2018 la 9:11

    asta e fabrica de sclavi pe plantatie !

    Se ofera salar mic la cat lucri si program prost gandit de romanii !

  2. Иоханниc 13.01.2018 la 9:40

    La cum isi bat joc de muncitori mai bine si-ar bugeta plecarea!