Rămâi conectat

Ştirea zilei

Procurorul Ioan Mureșan, fostul şef al DIICOT Alba, a fost scos de sub controlul judiciar

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au decis, miercuri, ca fostul şef al DIICOT Alba, Ioan Mureşan, să fie scos de sub controlul judiciar instituit în dosarul în care este acuzat că, alături de doi complici – fostul procuror Nicolae Cean și ofițerul BCCO Alin Muntean -, i-a „fabricat” dosarul lui Traian Berbeceanu.

Admite contestaţia, desfiinţează în parte încheierea şi revocă măsura controlului judiciar„, este decizia de miercuri a ÎCCJ, potrivit MEDIAFAX.

Astfel, Ioan Mureşan va fi cercetat în libertate, putând părăsi ţara, el nemaifiind obligat să se prezinte periodic în faţa organelor de poliţie.

În 16 iulie, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe Ioan Mureşan, procuror şef al DIICOT Alba la data faptelor, pentru abuz în serviciu, represiune nedreaptă şi fals intelectual, pe Nicolaie Ioan Cean, fost procuror DIICOT în perioada 7 decembrie 2009 – 15 august 2013, în prezent pensionat, pentru complicitate la abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie, şi pe Alin Mirel Muntea, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul BCCO Alba la data faptelor, pentru abuz în serviciu, fals intelectual şi complicitate la infracţiunea de represiune nedreaptă.

Dosarul a fost trimis pentru judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu propunere de menţinere a măsurilor preventive dispuse în cauză. Mureşan a făcut contestaţie la decizia instituirii controlului judiciar în cazul său.

Sursa: mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea