Procurorul general al României, Augustin Lazăr, nu are de gând să demisioneze. Reacție după declarațiile ministrului Justiției, privind ancheta legată de OUG 13
Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a afirmat luni, 13 martie, că nu va demisiona din funcție, după ce ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat recent că va face o evaluare a activității Parchetului General și DNA, după care va lua măsuri.
Întrebat luni, la intrarea în sediul Parchetului General, dacă intenționează să demisioneze, Augustin Lazăr a răspuns: ”Vă spun doar atât: nu. Nu intru nici în polemici publice”.
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat duminică, la Antena 3, că se va întâlni, în zilele următoare, cu procurorul general al României, Augustin Lazăr, și procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, pentru a discuta despre ancheta legată de OUG 13, arătând că nu exclude posibilitate ca cei doi să demisioneze.
„Zilele următoare, voi avea discuții cu procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte, domnul Augustin Lazăr, și separat cu procurorul șef de la Direcția Națională Anticorupție, pe tema despre care vorbim, evoluțiile acestea, modul în care dânșii s-au raportat la lege, s-au raportat la standardul constituțional, s-au raportat la standardele Comisiei de la Veneția. (…) Sigur, eu nu exclud ca, în lipsa unei proceduri declanșate de mine, să aibă dânșii inițiativa unei proceduri lăuntrice, individuale, privind modul în care s-au poziționat, repet, la dispoziții legale, constituționale și chiar în dezbaterile din spațiul public, într-o perioadă atât de sensibilă”, a declarat ministrul Justiției.
Întrebat ce va face dacă cei doi nu vor demisiona, Tudorel Toader a spus: „Nu aș vrea să speculez că știu ceva în acest sens. Doar mă refeream la faptul că există această posibilitate. Și veți spune dumneavoastră: Și dacă ea nu se va concretiza? Eu ce voi face? (…) În paralel, probabil începând de mâine, prin intermediul colegilor mei de la Ministerul Justiției, voi face o fundamentare, o evaluare a activităților desfășurate de Ministerul Public pe de o parte, de DNA pe de altă parte. Și atunci, evaluarea va avea două componente: pe de o parte, cea profesională, pe cauze, pe de altă parte, cea managerială, privind instituțiile pe care domniile lor le conduc. După ce am discuția cu dânșii și voi face această evaluare pe două direcții, voi stabili măsurile pe care le voi lua”.
sursa: Agerpres
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Primăria comunei Întregalde achiziționează 16 stații de reîncărcare cu putere normală pentru vehicule electrice. Valoarea investiției
Primăria comunei Întregalde achiziționează 16 stații de reîncărcare cu putere normală pentru vehicule electrice. Valoarea investiției Administrația comunei Întregalde a lansat recent licitația pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede amplasarea a 16 stații de reîncărcare cu putere normală pentru vehicule electrice în comună. Citește și: Școlile și liceele din Ocna Mureș vor fi […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate2 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport3 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Actualitateo zi ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Sporto zi ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii5 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG