Rămâi conectat

Politică Administrație

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, nu are de gând să demisioneze. Reacție după declarațiile ministrului Justiției, privind ancheta legată de OUG 13

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a afirmat luni, 13 martie, că nu va demisiona din funcție, după ce ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat recent că va face o evaluare a activității Parchetului General și DNA, după care va lua măsuri.

Întrebat luni, la intrarea în sediul Parchetului General, dacă intenționează să demisioneze, Augustin Lazăr a răspuns: ”Vă spun doar atât: nu. Nu intru nici în polemici publice”.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat duminică, la Antena 3, că se va întâlni, în zilele următoare, cu procurorul general al României, Augustin Lazăr, și procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, pentru a discuta despre ancheta legată de OUG 13, arătând că nu exclude posibilitate ca cei doi să demisioneze.

„Zilele următoare, voi avea discuții cu procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte, domnul Augustin Lazăr, și separat cu procurorul șef de la Direcția Națională Anticorupție, pe tema despre care vorbim, evoluțiile acestea, modul în care dânșii s-au raportat la lege, s-au raportat la standardul constituțional, s-au raportat la standardele Comisiei de la Veneția. (…) Sigur, eu nu exclud ca, în lipsa unei proceduri declanșate de mine, să aibă dânșii inițiativa unei proceduri lăuntrice, individuale, privind modul în care s-au poziționat, repet, la dispoziții legale, constituționale și chiar în dezbaterile din spațiul public, într-o perioadă atât de sensibilă”, a declarat ministrul Justiției.

Întrebat ce va face dacă cei doi nu vor demisiona, Tudorel Toader a spus: „Nu aș vrea să speculez că știu ceva în acest sens. Doar mă refeream la faptul că există această posibilitate. Și veți spune dumneavoastră: Și dacă ea nu se va concretiza? Eu ce voi face? (…) În paralel, probabil începând de mâine, prin intermediul colegilor mei de la Ministerul Justiției, voi face o fundamentare, o evaluare a activităților desfășurate de Ministerul Public pe de o parte, de DNA pe de altă parte. Și atunci, evaluarea va avea două componente: pe de o parte, cea profesională, pe cauze, pe de altă parte, cea managerială, privind instituțiile pe care domniile lor le conduc. După ce am discuția cu dânșii și voi face această evaluare pe două direcții, voi stabili măsurile pe care le voi lua”.

sursa: Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea