Procuroarea Danusia Boicean, șefa DNA Alba Iulia, se pensionează la doar 48 de ani
Procuroarea Danusia Boicean, şefa Serviciului Teritorial DNA Alba Iulia se pensionează la doar 48 de ani. CSM urmează să decidă joi, 14 noiembrie, cu privire la cererea procurorului.
Danusia Boicean se află la conducerea DNA Alba Iulia din septembrie 2013, fiind delegată, iniţial, de două ori pe o perioadă de şase luni. Ulterior a obţinut funcţia prin concurs şi este la al doilea mandat de trei ani la conducerea ST DNA Alba Iulia.
În 12 octombrie 2018, Danusia Boicean (48 ani) a fost numită de CSM pentru un nou mandat la conducerea DNA Alba Iulia, care urma să expire în 2021. După doar 1 an, procuroarea a înaintat secţiei de procurori a CSM o cerere de pesnionare. Şedinţa în care se va discuta solicitarea magistratului are loc joi, 14 noiembrie 2019.
Notă privind cererea formulată de doamna BOICEAN AURELIA DANUSIA, procuror şef al Serviciului Teritorial Alba din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, de eliberare din funcţia de procuror, prin pensionare”, astfel apare pe ordinea de zi cererea magistratului. Boicean este lector universitar doctor la Facultatea de Ştiinţe Politice, Relaţii Internaţionale si Studii de Securitate de la ”Universitatea Lucian Blaga” Sibiu. Boicean a împlinit recent 25 de ani de activitate în cariera de procuror, ceea ce îi oferă, legal, posibilitatea să se pensioneze. Pe ordinea de zi a CSM se află altre şapte cereri înainte de procurori care doresc să iasă la pensie.
Pensionarea procuroarei are loc în contextul unui scandal în care este implicat Serviciul Teritorial DNA Alba Iulia, în legătură cu un dosar în care ar fi fost vehiculat şi numele candidatului USR-PLUS la funcţia de preşedintele al României, Dan Barna. DNA Alba Iulia a închis dosarul în urmă cu câteva luni, dar, recent, soluţia de clasare a fost infirmată de un procuror din cadrul structurii centrale.
Activitatea DNA Alba Iulia, în perioada cât a fost condusă de Danusia Boicean, a avut o ”traiectorie” cu suişuri şi coborâşuri. În primul mandat au existat ceva rezultate concrete în lupta pentru combaterea corupţiei, dar, începând cu 2017, activitatea serviciului a fost aproape inexistentă. O serie de dosare au fost afectate de decizia Curţii Constituţionale privind ”eliminarea” SRI din activitatea de urmărire informativă a suspecţilor. Instanţele au eliminat din dosare toate înregistrările efectuate de SRI, ceea ce a dus, în multe cazuri la achitarea inculpaţilor.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
PATINOAR în „Piața de Crăciun” din Alba Iulia: TARIFE pentru acces, închiriere patine și „ursulețul ajutător”
PATINOAR în „Piața de Crăciun” din Alba Iulia: TARIFE pentru acces, închiriere patine și „ursulețul ajutător” În perioada 20 noiembrie 2024 – 5 ianuarie 2025 cei mici precum și cei mari vor avea parte de voie bună încununată de sezonul de iarnă la „Piața de Crăciun” din municipiul Alba Iulia și totodată un spirit ce […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate2 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport3 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Actualitateo zi ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Sporto zi ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Opinii - Comentarii5 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG