Procesul în care Augustin Lazăr contestă revocarea sa din funcţie, în pronunțare la Curtea de Apel Alba Iulia

Procesul în care Augustin Lazăr contestă revocarea sa din funcţie a rămas în pronunțare la Curtea de Apel Alba Iulia, după termenul de judecată de marți.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, termenul de marţi „pare a fi ultimul”, întrucât suspendarea nu mai putea produce niciun efect.

”Astăzi s-au luat în discuție, la acest termen de judecată care pare a fi ultimul, excepția lipsei de interes a prezentei cauze susținută și motivată de apărătorul domnului Lazăr prin faptul că, întrucât raportul lui de serviciu în funcția lui de procuror general a încetat prin pensionare, nu există interes pentru judecarea acestei cauze, pentru că suspendarea nu mai putea produce nici un efect. Instanța se va pronunța pe acest capăt de cerere. De partea cealaltă, Ministerul Justiției, concluzionând că procesul este încheiat, a solicitat cheltuieli de judecată care să fie acordate în favoarea Ministerului. Instanța se va pronunța și cu privire la acest capăt de cerere”, a explicat Cosmin Muntean.

Procedura de revocare a lui Augustin Lazăr a fost declanşată de către Tudorel Toader în 24 octombrie 2018, iar Augustin Lazăr a depus la Curtea de Apel Alba o cerere de suspendare a procedurii de revocare din funcţie.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au decis, la sfârşitul lunii ianuarie, că procesul prin care procurorul general Augustin Lazăr a contestat propunerea de revocare din funcţie înaintată de Ministrul Justiţiei se va judeca la Curtea de Apel din Alba Iulia. Asta după ce, în noiembrie 2018, reprezentantul Ministerului Justiţiei a cerut ca procesul să fie judecat la Curtea de Apel Bucureşti, invocând excepţia necompetenţei teritoriale, în timp ce avocatul lui Augustin Lazăr a cerut ca procesul să fie judecat în continuare la Curtea de Apel Alba Iulia, invocând faptul că procurorul general are acolo domiciliul.

Ulterior, avocatul lui Augustin Lazăr a cerut încetarea procesului, motivând că a încetat calitatea clientului său, prin pensionare.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...