Rămâi conectat

Ştirea zilei

Proces tensionat în cazul crimei din parcarea unui local din Sebeș. Daune morale de 500.000 de euro şi agravarea infracţiunii, solicitate de rudele victimei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Proces tensionat în cazul crimei din parcarea unui local din Sebeș. Daune morale de 500.000 de euro şi agravarea infracţiunii, solicitate de rudele victime.

Tribunalul Alba a demarat cercetarea judecătorească în cauza privind crima din parcarea unui local din municipiul Sebeş, faptă săvârşită în 16 mai 2018.

Inculpatul Stancu Valer (38 ani) a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de omor, victima acestuia fiind un tânăr de 32 de ani (Bercuciu Adrian Alin). Procesul a început prin neintroducerea în cauză a succesorilor victimei, decizie luată în faza de cameră preliminară la Curtea de Apel, după ce, iniţial, Tribunalul a constatat, din acest motiv, nulitatea actelor de urmărire penală. La primul termen de judecată, Stancu Valer a recunoscut integral fapta comisă şi a solicitat instanţei ca judecata să se facă prin procedura simplificată, respectiv doar pe baza actelor administrate în faza de urmărire penală.

Cererea acestuia a fost acceptată de judecator, ceea ce face ca pedeapsa finală pe care o va primi inculpatul să fie mai mică cu o treime. Rudele victimei, soţia şi ceilalţi membri ai familiei acestuia, au solicitat acordarea de daune civile în valoare de 500.000 de lei şi a unor daune materiale cifrate la 30.000 de lei. În plus, s-a cerut schimbarea încadrării juridice a faptei pentru care Stancu Valer a fost trimis în judecată, din infracţiunea de omor, în cea de omor calificat, având în vedere o presupusă premeditare a faptei de către autor, susţinându-se în faţa instanţei că acesta l-ar fi ameninţat şi în alte situaţii pe Bercuciu Adrian Alin.

De cealaltă parte, apărătorul autorului crimei a solicitat, şi el, schimbarea încadrării juridice în fapta de omor cu circumstanţe atenuante, având în vedere o aşa-zisă provocare din partea victimei. Judecătorul a aceptat audierea la următorul termen a doi martori din partea succesorilor victimei şi a unui martor din partea inculpatului, urmând ca ulterior să se pronunţe în legătură cu cererile privind schimbarea încadrării juridice avansate de către părţi. Magistratul a mai hotărât dispunerea sechestrului asigurător pe bunurile mobile şi imobile ale inculpatului.

În rechizitoriul prin care a fost trimis în judecată Stancu Valer se precizează că, la data de 16 mai 2018, în jurul orelor 12,00, acesta s-a întâlnit întâmplător cu victima în parcarea special amenajată a unui local din municipiul Sebeş, iar între cei doi a izbucnit un conflict spontan. În acest timp, inculpatul a lovit victima cu un cuţit, cauzându-i o leziune traumatică (plagă tăiată – înţepată toracică, cu lezarea cordului) care i-a cauzat decesul. Medicii sosiţi la faţa locului nu au mai putut face nimci pentru salvarea tânărului. Atât inculpatul, cât şi victima locuiau în comuna Pianu şi ar fi avut conflicte mai vechi.

După ce l-a înjunghiat pe tânărul de 32 de ani, agresorul s-a făcut nevăzut şi s-a predat singur după câteva ore, însoţit de avocat, la IPJ Alba. În noaptea care a urmat, cabana inculpatului din Pianu de Jos a fost mistuită înbtr-un incendiu provocat de persoane necunoscute. Fapta face obiectul unui dosar de distrugere aflat încă în faza de cerecetare penală. Şi datorită stării de pericol în care s-ar afla dacă ar fi eliberat, Stancu Valer a fost de acord cu menţinerea măsurii arestului preventiv pentru o perioadă de încă 60 de zile.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal O șoferiță de 21 de ani, din Vidra, a fost prinsă la volan cu permisul suspendat. Polițiștii din Câmpeni i-au făcut dosar penal. Citește și: Tânăr din Abrud, prins de polițiști MORT DE BEAT la volan: Avea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea