Rămâi conectat

Actualitate

Procedura de repatriere a persoanelor decedate și servicii funerare complete pentru ultimul drum

Ziarul Unirea

Publicat

în

Procedura de repatriere a persoanelor decedate și servicii funerare complete pentru ultimul drum

Datele privind numărul românilor plecați în străinătate nu au fost, nicicând, clare. Diaspora română, așa cum mai e numită, este formată din milioane de oameni. Indiferent de numărul lor, procedura de repatriere, în caz de deces, nu a fost niciodată simplă, iar familiile îndurerate, pe lângă suferința inerentă cauzată de o asemenea pierdere, s-au lovit de birocrație, fiind nevoite îndeobște să scoată din buzunare sume însemnate de bani, pe care cu greu le-au putut suporta. Datele oficiale arată că în jur de 2.500 de români decedează, anual, în străinătate.

EDEN Funerare Alba, firmă specializată, cu experiență, în domeniul pompelor funebre, se ocupă de la A la Z de aducerea persoanelor decedate din străinătate, oferind servicii complete pentru ultimul drum, indiferent cât de lung ar fi, dar și pentru înmormântarea propriu-zisă, având capelă mortuară, sicrie și accesorii, mașini autorizate pentru transport, pachete alimentare pomană, dar și posibilitatea de a construi, ulterior, monumente funerare. Oferă, în cazul în care este necesar, consultanță în ceea ce privește primirea ajutorului de deces.

Obținerea autorizației sanitare de funcționare pentru prestarea de servicii funerare oferă posibilitatea societății comerciale să efectueze toate procedurile necesare unei înmormântări, în condițiile legii, inclusiv de îmbălsămare a defunctului.

”Facem tot posibilul ca singurele gânduri ale familiilor îndurerate să fie legate de rugăciune și ultim omagiu. Cunoaștem suferințele prin care trec apropiații defunctului și știm că ultimele lucruri pe care le mai pot face pentru persoana trecută în neființă vor să fie demne, în mod profesionist, conform valorilor în care a crezut. De acestea ne ocupăm noi”, a spus Ioan Țârău, administrator EDEN Funerare Alba.

Citește și: mesaje de condoleanțe, anunțuri de deces

La fel de grea, înmormântarea este puțin mai simplă când cel drag trece la cele veșnice acasă, însă, așa cum precizam la începutul acestui material, români în afara granițelor sunt mulți. O parte, din nefericire, nu mai apucă să se întoarcă.

”Eden Funerare Alba este o societate comercială care activează de aproape nouă ani pe plan local, național și internațional. Angajații empatizează cu cei care trec prin momente dificile și înțeleg că, pe lângă compasiune și profesionalism, este nevoie și de tarife rezonabile, care să nu ajungă, în cazul repatrierii, la sumele prezentate pe micile ecrane. Experiența și zecile de drumuri în afara granițelor recomandă echipa Eden Funerare Alba pentru astfel de operațiuni”, a spus Cătălin Muntean, un tânăr care a apelat la serviciile firmei în cazul unei repatrieri.

Articolul 29 din Legea nr. 102 din 8 iulie 2014, privind cimitirele, crematoriile umane și serviciile funerare, emisă de Parlamentul României și publicată în Monitorul Oficial nr. 520 din 11 iulie 2014, reglementează transportul persoanelor decedate din străinătate.

Documentele necesare pentru aducerea în țară a persoanelor care trec la cele veșnice în afara granițelor sunt:
– Pașaportul de transport mortuar;
– Certificatul de deces;
– Certificatul de la morga unde se certifică decesul;
– Certificatul de îmbălsămare;
– Permisul de transport funerar internațional (Transportul se realizează cu mașină funerară);
– Seringă de conservare sau îmbălsămare.

Pentru detalii suplimentare:
S.C. Eden Bărăbanț S.R.L. – Servicii Non-stop
Telefon: 0744.656.058 / 0740.016.710
Website: www.funerarealba.ro; www.repatrieriromania.eu
Facebook: www.facebook.com/edenfunerarealba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tichete culturale 2024: Ce valoare vor avea în semestrul al II lea al anului și pentru ce pot fi utilizate

Bera Larisa

Publicat

în

Tichete culturale 2024: Ce valoare vor avea în semestrul al II lea al anului și pentru ce pot fi utilizate Ministerul de Finanțe a publicat pe data de 2 septembrie 2024 un proiect legislativ pentru stabilirea valorii sumei indexate care se acordă sub formă de tichete culturale pentru semestrul II al anului 2024. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea