Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Problema traficului aglomerat între Alba Iulia și Ciugud: Ce soluții propune primăria comunei smart

FURDUI Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Problema traficului aglomerat între Alba Iulia și Ciugud: Ce soluții propune primăria comunei smart

Traficul între municipiul Alba Iulia și comuna Ciugud, este o problemă veche, însă de actualitate, ambuteiajele, mai ales la ore de vârf fiind deja parte din cotidian. Primăria Ciugud vine cu mai multe soluții pentru a remedia această problemă.

„Traficul între Alba Iulia și Ciugud, la ore de vârf, pe tronsonul șoseaua de centură – Zona de Dezvoltare Economică Ciugud, a devenit tot mai aglomerat, astfel încât am început demersurile pentru a găsi soluții la această problemă.

Ambuteiajul în trafic este cauzat de trecerea la nivel cu calea ferată din municipiul Alba Iulia. La ore de vârf, din cauza barierei coborâte pentru trecerea unor garnituri de tren, se formează cozi de mașini. Problema este resimțită atât de către cetățenii care merg spre Alba Iulia din Hăpria, Drâmbar, Teleac, Șeușa, Totoi, Dumitra sau Berghin, cât și de cei care vin din Alba Iulia la fabricile din zona industrială a municipiului și din Zona de Dezvoltare Economică Ciugud.

Chiar dacă problema de trafic nu este pe raza comunei Ciugud, ci în municipiul Alba Iulia, am decis să inițiem demersurile pentru ca împreună cu reprezentații CFR și cu colegii noștri din Primăria Alba Iulia să găsim soluțiile la această problemă.

Soluțiile propuse de noi:

– Corelarea mersului trenurilor cu funcționarea barierelor, astfel încât acestea să fie coborâte doar în perioada necesară pentru siguranța traficului feroviar. Șoferii se plâng că barierele rămân coborâte mult timp înainte și după trecerea garniturilor de tren.

– Montarea unui indicator inteligent, la ieșirea din satul Teleac, care să informeze șoferii când barierele sunt coborâte, recomandându-le folosirea rutei ocolitoare („drumul oaselor” – drumul județean care pornește din primul sens giratoriu și iese în șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia).

– Promovarea transportului public ca alternativă de transport pentru navetiștii din Alba Iulia și Ciugud.

Sperăm că vom găsi înțelegerea necesară la toate autoritățile implicate, astfel încât să identificăm cele mai bune soluții pentru a îmbunătăți condițiile de trafic între Alba Iulia și Ciugud”, au transmis reprezentanții primăriei Ciugud.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 27-28 aprilie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 27-28 aprilie 2024 Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 27-28 aprilie 2024. Citește și: Codul Rutier 2024: Trusa de prim-ajutor sau triunghiurile reflectorizante nu or să mai fie obligatorii pentru o anumită categorie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea