Prin Hotel Medieval din Alba Iulia, cu Google Maps. Locația de 5 stele din inima Cetății Alba Carolina poate fi vizitată virtual de către oricine din lume
Google s-a plimbat prin Hotel Medieval din Alba Iulia, iar începând din luna aprilie orice persoană de pe glob conectată la internet poate face o vizită virtuală în interiorul clădirii, cu ajutorul aplicației Street View a Google Maps.
Imaginile panoramice ”plimbă” utilizatorii prin toate încăperile hotelului, Sala Cavalerilor Templieri, Sala Armelor sau Sala frumoasei priveliști, fiind doar câteva dintre obiectivele care pot fi explorate în detaliu.
Click aici: Tur virtual Hotel Medieval
Acest tur virtual reprezintă de fapt o garanţie pentru turiști, care pot astfel să afle cum este hotelul înainte de a face rezervare și dacă se ridică la pretențiile lor. Într-o vizită virtuală, utilizatorul are control şi se poate plimba liber prin hotel cu sentimentul că este chiar acolo, oprindu-se asupra acelor lucruri care sunt decisive pentru el atunci când face o rezervare.
Street View este o aplicaţie a Google Maps, disponibilă deja în 50 de ţări, care s-a dovedit a fi populară şi utilă şi în România. Aceasta permite utilizatorilor să exploreze şi să navigheze virtual într-o zonă cu ajutorul imaginilor panoramice la nivel de stradă. Aplicaţia este disponibilă şi în Google Earth şi pe Google Maps pentru telefoanele mobile.
Despre Hotel Medieval
Hotel Medieval din Alba Iulia a fost amenajat în Palatul Manutanței, o clădire istorică, veche de 300 de ani. Acest edificiu a fost prima construcţie realizată de către Imperiului Austriac în cadrul Cetăţii Bastionare de tip Vauban ”Alba Carolina”. Clădirea a fost ridicată între anii 1714 – 1716 ṣi a servit scopurilor armatei austriece în Transilvania. Constucţia a beneficiat de un întreg program de restaurare între anii 2006 – 2011, fiind reconfigurată în scopul organizării unui Hotel de 5 stele. Este singurul hotel din interiorul Cetăţii.
Spaţiile de cazare sunt organizate la etaj ṣi în mansardă, fiind configurate diferit pe nivele. Dimensiunile camerelor ṣi ale apartamentelor sunt mai mult decât spaţioase. Mobilierul, băile ṣi decorurile sunt realizate în stil clasic. Ca spaţiu de cazare, hotelul dispune momentan de 22 de camere dintre care 13 duble, 3 twin, 5 garsoniere ṣi un apartament.
În anumite spații se pot organiza evenimente. SALA REGALĂ are o capacitate de 180 de locuri la masă. Se pot organiza mese festive, dineuri, nunți, botezuri sau alte evenimente. Dacă se organizează dineu cu bufet suedez în picioare, capacitatea este de 300 de locuri.
SALA DE NORD este legată de Sala Regală. În mod curent este folosită ca sufragerie pentru protocol de 12 – 20 de persoane sau poate funcționa ca spaţiu de organizare pentru sala de conferinte.
Restaurantul Hotelului funcționează în Sala Frumoasei Priveliști. Capacitatea este de 50 de locuri la mese. Stilul clasic ṣi rafinat, completat de personalul îmbrăcat în costume de epocă, oferă un plus de originalitate. În plus, meniul oferit de către maeștrii în arta culinară cuprinde o gamă diversă de preparate din bucataria tradiţională românească.
La parterul ṣi în subsolul hotelului sunt amenajate spaţii inedite destinate serviciilor de restaurant. Aceste spaţii au forme arhitecturale diferite ṣi au fost decorate în stil clasic. În Sala Armelor funcționează Barul hotelului. Sala Cavalerilor poate găzdui masa pentru 20 de persoane cu un protocol deosebit într-un autentic cadru medieval. Hotelul are o sală de conferinţe cu o capacitate de 200 de locuri ṣi deţine toatã aparatura necesarã desfășurării unor variate tipuri de evenimente. (C.M.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii