Primul vaccin împotriva COVID-19 a ajuns în faza testelor clinice: Scopul va fi de a preveni orice simptom al COVID-19

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Primul vaccin împotriva COVID-19 a ajuns în faza testelor clinice: Scopul va fi de a preveni orice simptom al COVID-19

Marţi, 14 iulie Compania americană de biotehnologie Moderna a anunţat că, la 27 iulie, va intra în faza finală a testelor clinice pentru un vaccin împotriva COVID-19, devenind prima firmă din domeniu care a ajuns în acest stadiu la nivel mondial, notează AFP preluat de agerpres.

În total, 30.000 de persoane vor participa la această fază decisivă în S.U.A.: jumătate dintre ei vor primi o doză de 100 de micrograme, ceilalţi un placebo.

ELIT

Scopul acestui prim test va fi de a preveni orice simptom al COVID-19. Obiectivele secundare includ prevenirea infectării cu SARS-CoV-2.

Acest studiu urmează să dureze până la 27 octombrie.

Anunţul plasează compania moderna în fruntea cursei mondiale pentru un vaccin împotriva acestei boli care a contaminat peste 13 milioane de persoane în lume şi a făcut mai mult de 570.000 de morţi.

Oamenii de ştiinţă avertizează însă că primele vaccinuri care vor ajunge pe piaţă nu vor fi obligatoriu şi cele mai eficiente sau cele mai sigure.

Tehnologia folosită de Moderna, bazată pe ARN mesager, vizează să dea corpului omenesc informaţiile genetice necesare pentru a declanşa preventiv protecţia împotriva coronavirusului.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419