Rămâi conectat

Curier Județean

Primul Grup „Alcoolicii Anonimi” înfiinţat la Alba Iulia. Serviciile sunt gratuite

Bogdan Presecan

Publicat

în

aaAlba Iulia este din această săptămână pe harta „Alcoolicilor Anonimi” odată cu înfiinţarea în municipiu a primului Grup AA (Grupul „Alcoolicii Anonimi”) ce îşi propune să ajute persoanele dependente de alcool.

Potrivit Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, “Grupul „Alcoolicii Anonimi” a fost înfiinţat cu sprijinul Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi va funcţiona în completarea Centrului de Consiliere şi Terapie pentru Alcoolici pe care asociaţia l-a înfiinţat în urmă cu mai mulţi ani. Centrul va oferi întâlniri motivaţionale prin Grupul AA, un program de consiliere şi sprijin de specialitate pentru alcoolici şi un program de sprijin pentru familiile persoanelor dependente de alcool.

Prima întâlnire a Grupului „Alcoolicii Anonimi” din Alba Iulia a avut loc în această săptămână şi la aceasta au participat persoane dependente de alcool din municipiu dar şi alcoolici din întreaga ţară care au reuşit să se vindece de această boală cu ajutorul întâlnirilor motivaţionale din cadrul grupurilor AA. Întâlnirea s-a bucurat de participarea unuia dintre susţinătorii mişcării „Alcoolicii Anonimi” în România, Floyd Frantz, un alcoolic recuperat din SUA. Floyd, cum este cunoscut de dependenţi de alcool din grupurile AA, încearcă în prezent să facă misiune pentru a-i sprijini pe semenii săi care se luptă cu patima alcoolului.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Am început să beau când eram adolescent şi imediat problemele au început să curgă odată cu băutura. Am cunoscut „AA-ul” toată viaţa dar nu m-am gândit vreodată că aş avea nevoie de ajutor. Într-o zi mi-am dat seama că nu mai consumam eu alcoolul ci alcoolul începuse să mă consume pe mine. Aveam credinţa în Dumnezeu dar nu ştiam dacă Dumnezeu mai credea în mine. Într-o seară i-am cerut ajutorul. Primul pas a fost să merg la Alcoolicii Anonimi şi să admit că eram alcoolic” a povestit Floyd Frantz despre experienţa sa ca alcoolic.

El a promis că va încerca să vină la întâlnirile care vor urma ale Grupului AA din Alba Iulia.

Printre invitaţii de la prima întâlnire a Grupului AA din Alba Iulia s-au numărat şi directorul adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba Marius Schiau, directorul Serviciului Public de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei municipiului Alba Iulia, Delia Cristescu, coordonatorul Centrului de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, Claudiu Duşa, şi Claudiu Stefani – cadru didactic la Catedra de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

La rândul său preşedintele Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, pr. Nicolae Călin Ignat, a dat asigurări că Grupul AA va primi întreaga susţinere de care are nevoie din partea asociaţiei.

„Cu toţii avem patimi mai mari sau mai mici şi este important să primim sprijinul necesar pentru a depăşi aceste patimi. Sper ca acest grup înfiinţat în judeţul Alba să fie viu şi totodată să producă schimbări pentru cei care au probleme cu alcoolul, pentru cei care au nevoie de sprijin şi au nevoie să-l găsească pe Dumnezeu” a mai spus pr. Nicolae Călin Ignat.

Grupul „Alcoolicii Anonimi” din Alba Iulia se va întâlni în fiecare marţi de la ora 18,00. Detalii pot fi obţinute de la coordonatorul grupului: Lucian  – 0757/ 354504.

***

Alcoolicii Anonimi sunt o comunitate de bărbaţi si femei care îşi împărtăşesc experienţa, puterea şi speranţa, cu scopul de a-şi rezolva problema comună şi de a-i ajuta şi pe alţii să se însănătoşească de boala alcoolismului. Singura cerinţă pentru participare ca membru este dorinţa de a înceta băutul. Primul grup AA s-a născut la Akron, Ohio, în iunie 1935.

În România înainte de 1989 autorităţile nu au permis funcţionarea Alcoolicilor Anonimi. În februarie 1991 la Timişoara s-a constituit primul Grup AA din România.

Alcoolismul este o boală, nu un viciu. Este o boala progresivă, fizică, mentală şi spirituală, incurabilă, marcată de obsesia de a bea, în ciuda răului fizic produs de consumul de alcool. În prezent, potrivit statisticilor, România se află pe locul 2 în Europa, după Irlanda, în ceea ce priveşte consumul excesiv de alcool.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO| Rețeaua de canalizare și stația de epurare de la Arieseni, aproape finalizate: Urmează o investiție de 9 milioane de lei în modernizarea unui drum comunal

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Rețeaua de canalizare și stația de epurare de la Arieseni, aproape finalizate: Urmează o investiție de 9 milioane de lei în modernizarea unui drum comunal

Rețeaua de canalizare și stația de epurare de la Arieseni sunt aproape finalizate. Urmează o nouă investiție de 9 milioane de lei la DC Valea Șteiului-Pătrăhăițești care, pe o lungime de 4,5 Km, va fi complet modernizat.

„Legătura strânsă și eficientă dintre Consiliul Județean și primăriile din Alba înseamnă investiții utile, în beneficiul cetățenilor

Mă bucur să anunț că rețeaua de canalizare și stația de epurare, atât de așteptate la Arieseni, sunt aproape finalizate. O lucrare începută de Gheorghe Pantea, primarul comunei, exact la preluarea mandatului.

Elit - Gustul Desăvârșit

Urmează o nouă investiție pe programul Anghel Saligny, in valoare de 9 milioane lei. DC Valea Șteiului-Pătrăhăițești care, pe o lungime de 4,5 Km, va fi complet modernizat.

Vreau să felicit autoritățile locale din Arieșeni pentru felul în care colaborează cu noi, cei din cadrul CJ, și dau asigurări locuitorilor din Alba că fiecare comunitate din județ ne este la fel de dragă și importantă. Fiindcă, cetățenii sunt angajatorii noștri, ai celor din instituții. Niciodată, invers!”, a transmis Marius Hațegan, vicepreședintele CJ Alba pe Facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO|Proiecte pentru valorificarea Cetății Dacice din Cugir și casei Dr. Av. Ioan Mihu din Vinerea: Parteneriat între primărie și CJ Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO|Proiecte pentru valorificarea Cetății Dacice din Cugir și casei Dr. Av. Ioan Mihu din Vinerea: Parteneriat între primărie și CJ Alba

Primăria Orașului Cugir și Consiliul Județean Alba intenționează să-și unească eforturile pentru dezvoltarea unor proiecte care să pună în valoare potențialul cultural-istoric al celor două obiective. Reprezentanții instituțiilor s-au întâlnit astăzi, la Cugir, pentru a analiza mijloacele și resursele necesare, precum și termenii unui protocol de colaborare în acest sens.

La întâlnire au fost prezenți Președintele C.J. Alba, Ion Dumitrel, Administratorul Public al CJ Alba, Dan Popescu și Directorul Muzeului Unirii, Gabriel Tiberiu Rustoiu. Întânirea a fost găzduită de către Primarul Cugirului Adrian Teban, viceprimarul Călin Furdui și reprezentanții Centrului Cultural Cugir care au avansat o serie de propuneri cu privire la viitorul celor două obiective istorice. Acestea sunt văzute ca posibile destinații de turism cultural, cu impact pozitiv asupra comunității zonale.

Principala propunere a autorităților locale în ceea ce privește Cetatea este aceea de a creea un produs cultural-turistic și de a reconstitui unele obiective de pe acropola cetății dacice.

Elit - Gustul Desăvârșit

În ceea ce privește fosta gospodărie natală a Dr. Av. Ioan Mihu, dorința mai veche a comunității locale este de a creea o casă memorială și un centru de activități culturale.

Întâlnirea de la Cugir s-a finalizat cu o vizită în teren și cu angajamentul unor ședințe viitoare de aprobare a viitoarelor proiecte.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil ocrotitorii spirituali ai Jandarmeriei Române

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, sărbătoriți pe 8 noiembrie, sunt ocrotitorii spirituali ai Jandarmeriei Române.

”Momentele aniversare sunt întotdeauna ocazii în care ne bucurăm de reușite, de împlinirile pe care locul de muncă, camarazii și misiunile pe care le desfășurăm, ni le oferă. Noi, Jandarmeria Alba, o instituție cu responsabilitate în asigurarea ordinii publice și a siguranței naționale, ne străduim să contribuim la promovarea iubirii față de patrie și popor și la păstrarea valorilor spirituale și materiale, aflându-ne tot timpul în slujba patriei și în folosul cetățenilor, apărând legea și demnitatea persoanei umane.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: Mesaje: La mulţi ani Mihai, Mihaela, Gabriel şi Gabriela!

Încredințați de folosul și ajutorul pe care Sfinții Arhangheli îl reprezintă pentru Jandarmeria Română și pentru fiecare jandarm în parte, ca ocrotitori spirituali, dorim tuturor jandarmilor mult spor în activitatea împlinită spre binele societății și îi felicităm în mod deosebit pe cei care-și serbează ziua onomastică, dorindu-le ani mulți, cu pace și bucurie, cu sănătate și fericire!

Rămânem în continuare la datorie, pregătiţi să acordăm sprijin şi vom continua activitatea noastră în spiritul dăruirii şi apărării cetăţeanului, prin devotement şi profesionalim.”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea