Rămâi conectat

Curier Județean

Primul Grup „Alcoolicii Anonimi” înfiinţat la Alba Iulia. Serviciile sunt gratuite

Publicat

în

aaAlba Iulia este din această săptămână pe harta „Alcoolicilor Anonimi” odată cu înfiinţarea în municipiu a primului Grup AA (Grupul „Alcoolicii Anonimi”) ce îşi propune să ajute persoanele dependente de alcool.

Potrivit Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, “Grupul „Alcoolicii Anonimi” a fost înfiinţat cu sprijinul Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi va funcţiona în completarea Centrului de Consiliere şi Terapie pentru Alcoolici pe care asociaţia l-a înfiinţat în urmă cu mai mulţi ani. Centrul va oferi întâlniri motivaţionale prin Grupul AA, un program de consiliere şi sprijin de specialitate pentru alcoolici şi un program de sprijin pentru familiile persoanelor dependente de alcool.

Prima întâlnire a Grupului „Alcoolicii Anonimi” din Alba Iulia a avut loc în această săptămână şi la aceasta au participat persoane dependente de alcool din municipiu dar şi alcoolici din întreaga ţară care au reuşit să se vindece de această boală cu ajutorul întâlnirilor motivaţionale din cadrul grupurilor AA. Întâlnirea s-a bucurat de participarea unuia dintre susţinătorii mişcării „Alcoolicii Anonimi” în România, Floyd Frantz, un alcoolic recuperat din SUA. Floyd, cum este cunoscut de dependenţi de alcool din grupurile AA, încearcă în prezent să facă misiune pentru a-i sprijini pe semenii săi care se luptă cu patima alcoolului.

Electrica Furnizare Discount

„Am început să beau când eram adolescent şi imediat problemele au început să curgă odată cu băutura. Am cunoscut „AA-ul” toată viaţa dar nu m-am gândit vreodată că aş avea nevoie de ajutor. Într-o zi mi-am dat seama că nu mai consumam eu alcoolul ci alcoolul începuse să mă consume pe mine. Aveam credinţa în Dumnezeu dar nu ştiam dacă Dumnezeu mai credea în mine. Într-o seară i-am cerut ajutorul. Primul pas a fost să merg la Alcoolicii Anonimi şi să admit că eram alcoolic” a povestit Floyd Frantz despre experienţa sa ca alcoolic.

El a promis că va încerca să vină la întâlnirile care vor urma ale Grupului AA din Alba Iulia.

Printre invitaţii de la prima întâlnire a Grupului AA din Alba Iulia s-au numărat şi directorul adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba Marius Schiau, directorul Serviciului Public de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei municipiului Alba Iulia, Delia Cristescu, coordonatorul Centrului de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, Claudiu Duşa, şi Claudiu Stefani – cadru didactic la Catedra de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

La rândul său preşedintele Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, pr. Nicolae Călin Ignat, a dat asigurări că Grupul AA va primi întreaga susţinere de care are nevoie din partea asociaţiei.

„Cu toţii avem patimi mai mari sau mai mici şi este important să primim sprijinul necesar pentru a depăşi aceste patimi. Sper ca acest grup înfiinţat în judeţul Alba să fie viu şi totodată să producă schimbări pentru cei care au probleme cu alcoolul, pentru cei care au nevoie de sprijin şi au nevoie să-l găsească pe Dumnezeu” a mai spus pr. Nicolae Călin Ignat.

Grupul „Alcoolicii Anonimi” din Alba Iulia se va întâlni în fiecare marţi de la ora 18,00. Detalii pot fi obţinute de la coordonatorul grupului: Lucian  – 0757/ 354504.

***

Alcoolicii Anonimi sunt o comunitate de bărbaţi si femei care îşi împărtăşesc experienţa, puterea şi speranţa, cu scopul de a-şi rezolva problema comună şi de a-i ajuta şi pe alţii să se însănătoşească de boala alcoolismului. Singura cerinţă pentru participare ca membru este dorinţa de a înceta băutul. Primul grup AA s-a născut la Akron, Ohio, în iunie 1935.

În România înainte de 1989 autorităţile nu au permis funcţionarea Alcoolicilor Anonimi. În februarie 1991 la Timişoara s-a constituit primul Grup AA din România.

Alcoolismul este o boală, nu un viciu. Este o boala progresivă, fizică, mentală şi spirituală, incurabilă, marcată de obsesia de a bea, în ciuda răului fizic produs de consumul de alcool. În prezent, potrivit statisticilor, România se află pe locul 2 în Europa, după Irlanda, în ceea ce priveşte consumul excesiv de alcool.

Publicitate

Curier Județean

ACCIDENT rutier GRAV pe DN1, la intrare în Aiud: Trei răniți după ce o mașină a intrat într-un cap de pod. Trafic BLOCAT

Publicat

în

ACCIDENT rutier GRAV pe DN1, la intrare în Aiud: Trei răniți după ce o mașină a intrat într-un cap de pod. Trafic BLOCAT

Un accident rutier a avut loc vineri, 21 ianuarie, în jurul orei 20.40, pe Drumul Național 1, la intrarea în municipiul Aiud.

Trafic blocat pe DN1, la intrarea în Aiud, pe sensul de mers Unirea – Aiud din cauza unui accident rutier.

Din primele date se pare ca un autoturism a intrat in coliziune cu un cap de pod si s-a răsturnat. Sunt trei victime, din care una posibil sa fie rănită grav.

Electrica Furnizare Discount

 

Citește mai mult

Curier Județean

IPJ Alba: Recomandări pentru conducătorii auto, în scopul creșterii siguranței în trafic

Publicat

în

IPJ Alba: Recomandări pentru conducătorii auto, în scopul creșterii siguranței în trafic

Inspectoratul de Poliție Județean Alba transmite câteva reconamdări conducătorilor auto, în vederea creșterii siguranței în trafic.

Recomandări pentru siguranța traficului rutier

Electrica Furnizare Discount
  • Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.
  • Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!
  • Păstrați în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!
  • Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

Vă reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Citește mai mult

Curier Județean

IPJ Alba: Peste 150 de polițiști vor asigura ordinea și siguranță publică în minivacanța de Mica Unire

Publicat

în

IPJ Alba: Peste 150 de polițiști vor asigura ordinea și siguranță publică în minivacanța de Mica Unire

Peste 150 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba vor acţiona, zilnic, pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică şi pentru ca cetățenii din judeţul Alba să se poată bucura, în linişte, de minivacanţa prilejuită de Unirea Principatelor Române.

În perioada 21 – 24 ianuarie 2022, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba va intensifica acţiunile, va suplimenta efectivele de siguranţă publică şi va asigura prezenţa echipajelor de poliţie pentru menținerea climatului de siguranță publică, prevenirea faptelor antisociale și asigurarea unei intervenții prompte la evenimente.

Citește și:  Unirea cea mică de la 1859, un prim pas spre Marea Unire de la 1918

Zilnic, vor acţiona, în medie, 150 de poliţişti, cu 70 de mijloace auto, care vor fi prezenți în zonele aglomerate și în stațiunile turistice și vor urmări inclusiv respectarea măsurilor de sănătate publică, în contextul pandemiei de Sars Cov 2.

Electrica Furnizare Discount

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Pentru prevenirea accidentelor de circulație şi combaterea excesului de viteză, poliţiştii de la rutieră vor acţiona cu 12 aparate radar şi vor asigura prezenţa în trafic, pentru depistarea şi sancţionarea, cu fermitate, a conducătorilor auto care încalcă normele privind circulaţia pe drumurile publice.

Având în vedere numărul în creștere a cazurilor de Covid 19, facem un nou apel către cetățeni, să respecte măsurile de protecție sanitară, pentru a limita răspândirea virusului Sars Cov 2.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare