Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Primii pacienți cu COVID-19 ar putea fi transferați chiar de mâine la Blaj. Gheorghe Valentin Rotar: „Spitalul municipal este pregătit să înceapă lupta cu noul coronavirus!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Gheorghe Valentin Rotar, primarul Blajului spune că Spitalul municipal Blaj este pregătit să înceapă lupta cu noul coronavirus! Primii pacienți cu COVID-19 ar putea fi transferați chiar de mâine *Măsuri draconice pentru protecția personalului.

Faptul că Spitalul municipal Blaj a fost desemnat, prin ordin de ministru, să devină unitate suport în lupta cu noul coronavirus este deja de notorietate, cel puțin printre blăjeni. Vestea a făcut valuri atât în rândul cadrelor medicale cât și în rândul administrației locale dar iată că, potrivit primarului Gheorghe Valentin Rotar, în doar câteva zile, s-a reușit pregătirea unității spitalicești pentru provocarea pe care au primit-o.

De ce Blajul? De ce nu? În ultimii ani s-au pregătit intens, atât administația cât și conducerea spitalului Blaj, și au adus unitatea la un standard de servicii recunoscut la nivelul țării, situându-se în top trei spitale de acest tip din România. Managerul Iacob Suciu avea și are încă planuri mari pentru viitorul acestui spital, pentru a îmbunătăți calitatea actului medical, dotările și condițiile de lucru.

Nu s-au pregătit pentru noul coronavirus, dar noul coronavirus pare să-i fi găsit pregătiți. Cât de pregătiți s-a putut, la nivelul unui spital care, zeci de ani, nu a beneficiar de nicio infuzie financiară de la ministerul sănătății.

„Spitalul municipal Blaj este pregătit să înceapă lupta cu noul coronavirus! Știți foarte bine, nu am fost niciun moment de acord ca unitatea spitalicecască de la noi să devină spital COVID-19 dar în fața ordinului de ministru care ne-a impus această realitate, raportându-ne la tot ceea ce se întâmplă astăzi în România și în lume, am făcut ceea ce știm mai bine: ne-am organziat!

Și cred că am făcut-o corect, ba chiar exemplar, în doar câteva zile, înțelegând astfel să respectăm ordinele. În primul rând ne-am asigurat, administrația locală împreună cu conducerea spitalului, că toate condițiile de siguranță sunt îndeplinite pentru a proteja cadrele medicale, cei fără de care speranța vindecării nu există. Avem circuitele bine stabilite, protocoalele de igienizare sunt puse la punct. Echipamentele de protecție, combinezoanele, măștile, ochelarii, mănușile, dezinfectanții, medicamentele etc. toate sunt pe stocul spitalului, suficiente pentru o perioadă de minim 15 zile în condiții de ocupare maximă”, ne-a declarat edilul.

Chiar de mâine ar putea fi transferați la Blaj primii pacienți bolnavi de COVID-19! Pentru început s-au pregătit să se ocupe de ei 40 de cadre medicale și personal din cadrul Spitalului municipal Blaj. La nevoie, personalul propriu va fi completat prin ordinul prefectului, la propunerea DSP Alba.

În cazul în care bolnavii de COVID-19 internați la Blaj vor necesita intervenții chirurgicale, medicii specialiști sunt pregătiți să intervină, urmând să intre și ei in circuitul de izolare de 14 zile. Se va lucra în ture de 12 și 24 de ore și nimeni nu merge apoi acasă ci se va caza la hotelurile din Blaj, care și-au pus în mod gratuit la dispoziție camerele și merită pentru gestul lor menționați și apreciați: Hotel Târnavele, La Vie, Montana Popa.

„De asemenea țin să-i felicit pe toți aceia care au ales să sprijine financiar Spitalul din Blaj și au înțeles că acum e timpul faptelor! Vreau să mulțumesc tuturor blăjenilor care zi de zi își fac datoria la locurile de muncă cât și celor care de acasă respectă toate indicațiile autorităților de stat.

Știu că e dificil dar caracterele tari se văd la greu! Îi asigur pe toți că adminsitrația Blajului rămâne în prima linie, își va îndeplini misiunea și împreună cu blăjenii vom face astfel încât totul să se termine cu bine!”, ne-a mai declarat Gheorghe Valentin Rotar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea