Rămâi conectat

Ştirea zilei

Primii pacienți cu COVID-19 ar putea fi transferați chiar de mâine la Blaj. Gheorghe Valentin Rotar: „Spitalul municipal este pregătit să înceapă lupta cu noul coronavirus!”

Publicat

în

Gheorghe Valentin Rotar, primarul Blajului spune că Spitalul municipal Blaj este pregătit să înceapă lupta cu noul coronavirus! Primii pacienți cu COVID-19 ar putea fi transferați chiar de mâine *Măsuri draconice pentru protecția personalului.

Faptul că Spitalul municipal Blaj a fost desemnat, prin ordin de ministru, să devină unitate suport în lupta cu noul coronavirus este deja de notorietate, cel puțin printre blăjeni. Vestea a făcut valuri atât în rândul cadrelor medicale cât și în rândul administrației locale dar iată că, potrivit primarului Gheorghe Valentin Rotar, în doar câteva zile, s-a reușit pregătirea unității spitalicești pentru provocarea pe care au primit-o.

De ce Blajul? De ce nu? În ultimii ani s-au pregătit intens, atât administația cât și conducerea spitalului Blaj, și au adus unitatea la un standard de servicii recunoscut la nivelul țării, situându-se în top trei spitale de acest tip din România. Managerul Iacob Suciu avea și are încă planuri mari pentru viitorul acestui spital, pentru a îmbunătăți calitatea actului medical, dotările și condițiile de lucru.

Electrica Furnizare Discount

Nu s-au pregătit pentru noul coronavirus, dar noul coronavirus pare să-i fi găsit pregătiți. Cât de pregătiți s-a putut, la nivelul unui spital care, zeci de ani, nu a beneficiar de nicio infuzie financiară de la ministerul sănătății.

„Spitalul municipal Blaj este pregătit să înceapă lupta cu noul coronavirus! Știți foarte bine, nu am fost niciun moment de acord ca unitatea spitalicecască de la noi să devină spital COVID-19 dar în fața ordinului de ministru care ne-a impus această realitate, raportându-ne la tot ceea ce se întâmplă astăzi în România și în lume, am făcut ceea ce știm mai bine: ne-am organziat!

Și cred că am făcut-o corect, ba chiar exemplar, în doar câteva zile, înțelegând astfel să respectăm ordinele. În primul rând ne-am asigurat, administrația locală împreună cu conducerea spitalului, că toate condițiile de siguranță sunt îndeplinite pentru a proteja cadrele medicale, cei fără de care speranța vindecării nu există. Avem circuitele bine stabilite, protocoalele de igienizare sunt puse la punct. Echipamentele de protecție, combinezoanele, măștile, ochelarii, mănușile, dezinfectanții, medicamentele etc. toate sunt pe stocul spitalului, suficiente pentru o perioadă de minim 15 zile în condiții de ocupare maximă”, ne-a declarat edilul.

Chiar de mâine ar putea fi transferați la Blaj primii pacienți bolnavi de COVID-19! Pentru început s-au pregătit să se ocupe de ei 40 de cadre medicale și personal din cadrul Spitalului municipal Blaj. La nevoie, personalul propriu va fi completat prin ordinul prefectului, la propunerea DSP Alba.

În cazul în care bolnavii de COVID-19 internați la Blaj vor necesita intervenții chirurgicale, medicii specialiști sunt pregătiți să intervină, urmând să intre și ei in circuitul de izolare de 14 zile. Se va lucra în ture de 12 și 24 de ore și nimeni nu merge apoi acasă ci se va caza la hotelurile din Blaj, care și-au pus în mod gratuit la dispoziție camerele și merită pentru gestul lor menționați și apreciați: Hotel Târnavele, La Vie, Montana Popa.

„De asemenea țin să-i felicit pe toți aceia care au ales să sprijine financiar Spitalul din Blaj și au înțeles că acum e timpul faptelor! Vreau să mulțumesc tuturor blăjenilor care zi de zi își fac datoria la locurile de muncă cât și celor care de acasă respectă toate indicațiile autorităților de stat.

Știu că e dificil dar caracterele tari se văd la greu! Îi asigur pe toți că adminsitrația Blajului rămâne în prima linie, își va îndeplini misiunea și împreună cu blăjenii vom face astfel încât totul să se termine cu bine!”, ne-a mai declarat Gheorghe Valentin Rotar.

Publicitate

Ştirea zilei

VIDEO| ACCIDENT neobișnuit: Un șofer român a intrat cu TIR-ul într-un avion ce a aterizat forțat pe o autostradă din Germania

Publicat

în

VIDEO| ACCIDENT neobișnuit: Un șofer român a intrat cu TIR-ul într-un avion ce a aterizat forțat pe o autostradă din Germania

Din cauza unor probleme tehnice, pilotul unui avion de mici dimensiuni a fost nevoit să aterizeze, sâmbătă, pe o autostradă din Germania. Imediat după aterizare, aparatul de zbor a fost lovit de un camion, condus de un șofer român, care nu a reușit să frâneze la timp, relatează cotidianul regional Frankfurter Neue Presse.

Secția de poliție Waldfischbach-Burgalben a primit în jurul orei 12 un apel în care se spunea că un camion și un avion cu elice s-au izbit unul de celălalt pe A62, lângă Hoheneid. Potrivit poliției, se pare că motorul avionului cedase în timpul unui zbor din Franța spre Saxonia Inferioară.

Electrica Furnizare Discount

Pilotul în vârstă de 72 de ani a decis atunci să facă o aterizare de urgență pe carosabilul podului Schwarzbachtal, înalt de 100 de metri. Când micul avion a aterizat pe autostrada de la nord de Pirmasens, șoferul camionului nu a putut să frâneze la timp și s-a ciocnit de partea din față a avionului. Potrivit poliției, pilotul a suferit doar răni ușoare.

Șoferul român al camionului a scăpat fără răni, scrie Bild. Camionul și avionul sunt grav avariate. Polițiștii estimează prejudiciul la aproximativ 60.000 de euro.

După accident, autostrada a fost închisă pentru cercetări și lucrări de curățenie de către pompieri, până la începutul serii. După ce combustibilul a fost scos din rezervorul aeronavei, aceasta a fost parțial demontată pentru a putea fi luată de pe șosea. În investigații este implicată și Agenția Federală pentru Controlul Traficului Aerian.

sursa: libertatea.ro , fotografie : captură de ecran

Citește mai mult

Ştirea zilei

Zile libere în anul 2022: Calendarul zilelor libere și a Sărbătorilor Legale în România. Ce zile libere pică în weekend

Publicat

în

Zile libere în anul 2022: Calendarul zilelor libere și a Sărbătorilor Legale în România. Ce zile libere pică în weekend

An de an, zilele libere sunt așteptat de toată lumea cu nerăbdare, mai ales pentru că multe din acestea pot fi unite cu zilele de weekend și se pot transforma lejer într-o minivacanță pe cinste. 2021 încă nu a trecut, dar suntem cu toții curioși să vedem ce zile libere ne așteaptă pentru anul 2022.

Ce zile libere avem în 2022. Calendarul sărbătorilor legale

La fel ca în 2021, zilele libere pe care trebuie să ni le acorde anagajatorul în 2022 sunt în număr de 15, acestea fiind practic cele 15 sărbători legale. Cele mai multe zile libere primite sunt în luna ianuarie, în aprilie, atunci când va pica și Paștele Ortodox, dar și în decembrie când sărăbătorim Ziua Națională și Crăciunul. Iată aici calendarul oficial al zilelor libere din 2022 și a sărbătorile legale.

Electrica Furnizare Discount
 • 1 ianuarie (sâmbătă) – Anul Nou 2022
 • 2 ianuarie (duminică) – Anul Nou
 • 24 ianuarie (luni) – Ziua Unirii Principatelor Române (Mica Unire)
 • 22 aprilie (vineri) – Vinerea Mare
 • 24 aprilie (duminică) – Pastele Ortodox 2022
 • 25 aprilie (luni) – Paștele Ortodox
 • 1 mai (duminică) – Ziua Muncii
 • 1 iunie (miercuri) – Ziua Copilului
 • 12 iunie (duminică) – Rusalii
 • 13 iunie (luni) – Rusalii
 • 15 august (luni ) – Adormirea Maicii Domnului, Sfânta Maria
 • 30 noiembrie (miercuri) – Sfântul Andrei
 • 1 decembrie (joi) – Ziua Națională a României
 • 25 decembrie (duminică) – Crăciun
 • 26 decembrie (luni) – Crăciunul

Vestea bună pentru 2022 este că doar 6 din zilele libere pică în weekend, restul de 9 fiind în cursul săptămânii, față de 8 zile libere care picau în weekend, în 2021.

sursa: wall-street.ro

Citește mai mult

Ştirea zilei

Cum au reușit românii să fure combustibil de două milioane de dolari de la americani, din baza militară din Mihail Kogălniceanu. S-a aflat metoda de operare a interlopilor

Publicat

în

Cum au reușit românii să fure combustibil de două milioane de dolari de la americani, din baza militară din Mihail Kogălniceanu. S-a aflat metoda de operare a interlopilor

Potrivit procurorilor DIICOT, interlopii români au furat combustibil în valoare de două milioane de dolari de la baza militară din Mihail Kogălniceanu. Imediat s-a demarat o anchetă la plângerea guvernului federal al SUA.

Anchetatorii DIICOT au stabilit că, începând cu anul 2017, în România, un grup infracțional organizat, timp de patru ani ar fi sustras combustibili lichizi aparținând guvernului SUA, în special motorină, din baza militară de la Mihail Kogălniceanu.

S-a aflat metoda de operare a interlopilor

DIICOT precizează că, la diferite intervale de timp, ei au furat cantități de motorină din generatoarele care deservesc anumite zone din cadrul unității militare din baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu. Prejudiciul reclamat de persoana vătămată, în acest caz guvernul federal al SUA, este de aproximativ 2.000.000 dolari.

Electrica Furnizare Discount

În total, șapte persoane sunt cercetate pentru furt calificat. Practic, cei șapte alimentau generatoarele cu motorină. La intervale bine stabilitate de timp, angajații societăți comerciale veneau la baza militară Mihail Kogălniceanu cu cisterne pline cu combustibil pentru a alimenta generatoarele. La intrarea în bază, respectivii prezentau documentele justificative, după care își continuă drumul cu cisternele până în fiecare generator, scrie adevărul.ro.

„Sub coordonarea liderului grupării, membrii acesteia având roluri bune determinate, la diferite intervale de timp și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, au sustras cantități de motorină din generatoarele care deservesc anumite zone din cadrul unității militare din baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu”, au precizat atunci procurorii DIICOT.

Investiții de 363 de milioane milioane de euro

Ambasada României în Statele Unite ale Americii a anunțat că: SUA au realizat investiții de 363 de milioane de dolari în extinderea și modernizarea bazelor militare din România, între 2000 și 2019. Informațiile au fost publicate într-un raport al grupului american de reflecție Quincy Institute for Responsible Statecraft.

Pe lângă aceste fonduri, Forțele Aeriene ale SUA au inițiat, anul acesta, lucrări de extindere și modernizare a Bazei 71 Aeriene “General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii, în valoare de 152 de milioane de dolari, se arată în postarea de pe Facebook a Ambasadei României în SUA.

Potrivit datelor prezentate de grupul de reflecție, dintre țările est-europene, România a fost al doilea cel mai important beneficiar al investițiilor americane în proiecte de construcții militare în perioada 2000-2019, după Polonia (395,4 milioane de dolari).

Pe de altă parte, în intervalul analizat, investițiile SUA în obiective miliare aflate în state NATO vecine României au fost de aproape trei ori mai mici decât în țara noastră (Bulgaria – 80,2 milioane USD; Ungaria – 55,4 milioane USD). La nivel european, între 2000 și 2019, cele mai mari investiții militare americane au fost realizate în Germania (5,8 miliarde de dolari), scrie umbrela-strategica.ro.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare