Primele semne ale îmbătrânirii apar la 26 de ani. 5 trucuri simple să previi îmbătrânirea
Primele semne de îmbătrânire pot fi detectate în jurul vârstei de 26 de ani, relevă o cercetare americană publicată în revista Proceedings of the National Academy of Sciences pe baza studierii metabolismului unui grup format din 954 de persoane născute în Noua Zeelandă în anii 1972 – 1973, informează AFP.
Ei au studiat sănătatea subiecților la vârstele de 26, 32 și 38 de ani fiind analizată starea rinichilor, ficatului, plămânilor, dinților, vaselor de sânge, metabolismului și sistemului imunitar.
Cu 18 seturi de date diferite pentru măsurarea stării de sănătate și a nivelului de îmbătrânire, cercetătorii au stabilit o ‘vârstă biologică” pentru fiecare participant, la împlinirea vârstei cronologice de 38 de ani. La aceeași vârstă, unii membri ai grupului studiat aveau un nivel de îmbătrânire biologică corespunzător unei persoane sub 30 de ani, iar alții ‘se apropiau’ de 60 de ani.
Concentrându-se asupra celor aflați într-un proces de îmbătrânire rapidă, ei au găsit semne ale îmbătrânirii și deteriorării curând după vârsta de 26 de ani, respectiv vârsta cea mai timpurie la care au fost colectate datele pentru acest studiu.
Cercetătorii au explicat că acești oameni aveau un proces de îmbătrânire biologică într-un ritm de trei ani într-unul singur, în timp ce cei mai mulți dintre membrii grupului îmbătrâneau, așa cum era de așteptat, cu un an biologic într-un an calendaristic sau chiar mai puțin.
De asemenea, cei cu corpul îmbătrânit mai rapid au avut rezultate mai slabe la testele la care sunt supuse în general persoanele de peste 60 de ani, cum sunt cele de echilibru, coordonare și soluționare a problemelor, se arată în acest studiu.
Constatările dau speranța că medicina ar putea să încetinească procesele de îmbătrânire și să ofere oamenilor mai mulți ani de activitate, spune Terrie Moffitt, autorul principal al studiului, profesor de psihologie și științe neurologice la Duke University.
De asemenea, autorii cred că acest tip de studiu deschide calea spre o mai bună înțelegere a îmbătrânirii, de la vârste cât mai tinere astfel încât să existe timp pentru a acționa pentru prevenirea anumitor boli.
Studii anterioare au arătat că aspectul genetic contribuie cu până la 20 la sută la procesul de îmbătrânire, principalele cauze fiind comportamentul în materie de sănătate și problemele de mediu, notează AFP.
Cum sa previi primele semne de imbatranire. 5 trucuri simple
1. Hidrateaza-te
Probabil ai auzit asta de un milion de ori, dar sa bei 2 litri de apa pe zi nu e un moft, ci o necesitate. Nu doar ca te va ajuta sa fii in forma, dar apa iti mentine pielea hidratata si amana aparitia ridurilor si impiedica uscarea pielii.
2. Foloseste FPS
Multa lume crede ca iti poti arde pielea doar atunci cand soarele straluceste puternic, vara. Adevarul e ca arsurile solare pot avea loc si intr-o zi innorata, daca nu iti protejezi pielea. Daca iti alegi o crema de fata cu FPS si o folosesti zilnic, pielea ta va arata tanara mult mai mult timp.
3. Consuma cereale integrale
O dieta sanatoasa e importanta pentru intregul organism, dar poate face miracole pentru pielea ta. Cerealele integrale sunt o sursa grozava de vitamina B si de fibre. Unele cereale contin si seleniu, un antioxidant care iti protejeaza si hraneste pielea.
4. Fa cardio
Nimic nu iti creste pulsul si nu-ti face pielea sa straluceasca mai bine decat un exercitiu de cardio. Transpiratul din timpul antrenamentului elimina toxinele din corp, ceea ce inseamna o piele mai curata si mai elastica, pentru mai mult timp.
5. Utilizeaza produse anti-aging
Pe langa un stil de viata sanatos si o dieta echilibrata, folosirea produselor de cosmetica potrivite tenului tau este foarte importanta. Consulta-ti dermatologul in privinta alegerii unui serum sau unei creme anti-aging potrivita tipului tau de ten si al varstei tale
sursa: agerpres; perfecte.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
22 noiembrie: Asasinarea lui John Fitzgerald Kennedy, unul dintre cei mai iubiţi preşedinţi americani Primul preşedinte catolic la Casa Albă şi unul dintre cei mai iubiţi preşedinţi americani s-a născut în 29 mai 1917 în Boston într-o familie de descendenţi ai unor imigranţi irlandezi săraci. La 44 de ani a devenit cel mai tânăr preşedinte […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan