Prime de 1.000 de lei pentru tinerii care se angajează: Cerințele impuse de către statul român
Prime de 1.000 de lei pentru tinerii care se angajează: Cerințele impuse de către statul român
Tinerii care se angajează vor primi stimulente acordate de Ministerul Muncii și Solidarității sociale, prin Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă. În acest sens, doritorii vor primi o primă care se ridică la 1.000 de lei.
Ministerul spune că tinerii șomeri neindemnizați care își găsesc un loc de muncă, fiind angajați minim 3 luni, vor primi 1.000 de lei ca primă de activare. Pe de altă parte, Ministerul Muncii va acorda o primă de inserție de 1.794 (3xISR) de lei pentru absolvenții din evidențele ANOFM care își găsesc un loc de muncă în termen de 60 de zile de la absolvire. Această primă se acordă jumătate la angajare, jumătate după 12 luni.
În ceea ce privește primele de mobilitate, acestea sunt, de încadrare în cuantum de maximum 55 de lei pe zi, timp de 12 luni, pentru tinerii care se încadrează în muncă la o distanță mai mare de 15 km de domiciliu. Prima de instalare, în cuantum de 12.500 lei pentru tinerii care își schimbă domiciliul pentru că și-au găsit un loc de muncă la o distanță mai mare de 50 km de domiciliu, și de relocare în cuantum de 900 de lei/lună, timp de 36 luni, pentru acoperirea a 75% din cheltuielile de locuire, dar nu mai mult de 900 de lei, pentru tinerii care își schimbă domiciliul pentru că și-au găsit un loc de muncă la o distanță mai mare de 50 km de domiciliu.
Ministrul Muncii dorește să aducă în țară tinerii români plecați la muncă peste hotare
Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, a transmis că își dorește ca tinerii să se formeze, să muncească și să aducă plus-valoare pentru ei și pentru societatea din România. Informații suplimentare pot fi obținute la Agențiile Județene pentru Ocupare și Formare Profesională (AJOFM).
„Integrarea tinerilor pe piața muncii este un obiectiv major. De aceea avem măsuri concrete de sprijin în acest sens. Ne dorim ca tinerii să se formeze, să muncească și să aducă plus-valoare pentru ei și pentru societate aici, acasă. În egală măsură ne dorim să revină în țară cât mai mulți dintre tinerii români plecați la muncă peste hotare. Asigurăm și servicii de consiliere profesională și de profilare, de formare profesională, dar și de evaluare și recunoaștere a competențelor profesionale obținute”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministru al Muncii și Solidarității Sociale.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Bacalaureat 2025 | Probele de competențe încep luni, 27 ianuarie: Reguli noi pentru elevi în sala de examen. Calendarul complet al examenului
Bacalaureat 2025 | Probele de competențe încep luni, 27 ianuarie: Reguli noi pentru elevi în sala de examen. Calendarul complet al examenului Examenul de Bacalaureat 2025 începe pe data de 27 ianuarie 2025, cu probele de competențe. Este prima dată când elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin în timpul anului școlar probele […]