Primarul orașului Cugir, Adrian Teban: Asociația “Munții Șureanu” susține dezvoltarea integrală a acestei zone montane
Cugirul este orașul cu cea mai mare întindere ca suprafață, atât din județ, cât și din țară, cu 354 km pătrați, aproximativ 0,148 % din suprafaţa României. Orășelul de la poalele Drăganei are un potențial deosebit de dezvoltare turistică.
O noutate pentru zona Cugirului și împrejurimi o constituie Asociația “Munții Șureanu” care a luat ființă din dorința de a pune în evidență și a valorifica potențialul turistic pe care zona o are.
Împreună cu edilii din Sebeș, Săsciori, Șugag, Pianu și Săliștea, primarul de la Cugir a convenit că dezvoltarea Munților Șureanu trebuie făcută într-un sistem integrat:
„Am înființat această asociației tocmai în ideea de a coordona activitatea montană din această zonă și ne gândim în primul rând la ceea ce înseamnă turism, atât în perioada de vară, cât și în perioada de iarnă. Zona are potențial în ceea ce înseamnă off-road, mountain-bike, motor-cross pe trasee montane și din păcate, în momentul de față, lucrurile se intersectează și nu ies foarte bine, în sensul că sunt trasee de mers pe jos, trasee de mers cu bicicleta.
Vrem să facem o abordare integrală și să stabilim pe unde e voie să mergi cu mașina, pe unde este zonă protejată și n-ai ce să cauți, pe unde trebuie marcate traseele. Avem în ultima vreme destul de mulți vizitatori pe ceea ce înseamnă aceste sporturi montane și nu avem marcate aceste trasee. Am început să ne organizăm, încercăm să susținem o dezvoltare integrală a acestei zone montane”, spune Adrian Teban.
Împreună cu colegi din primărie, primarul a vizitat zona munților Alpi din Germania, de unde s-au întors cu o viziune și idei despre cum ar trebui valorificați Munții Șureanu.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Politică Administrație
Comuna Bistra, unul dintre cei mai implicați membri fondatori ai Asociației Intercomunitare „Gestionarea și Protecția Animalelor Alba”: ”Un pas important spre o comunitate mai sănătoasă și mai responsabilă”
Comuna Bistra, unul dintre cei mai implicați membri fondatori ai Asociației Intercomunitare „Gestionarea și Protecția Animalelor Alba”: ”Un pas important spre o comunitate mai sănătoasă și mai responsabilă” În contextul creșterii nevoii de servicii publice eficiente pentru protecția animalelor, comuna Bistra se poziționează ca unul dintre cei mai implicați membri fondatori ai Asociației de Dezvoltare […]
Nunta de aur 2025 la Blaj: Înscrieri pe ultima sută de metri pentru premierea cuplurilor care împlinesc 50 de ani de căsătorie. Când va fi termenul limită
Nunta de aur 2025 la Blaj: Înscrieri pe ultima sută de metri pentru premierea cuplurilor care împlinesc 50 de ani de căsătorie. Când va fi termenul limită Primăria Blaj anunţă că până la data de 8 august 2025 se mai fac înscrieri pentru ceremonia de premiere a cuplurilor din Blaj care împlinesc în acest an […]
FOTO | Loc de joacă ultramodern amenajat la Petrești, vis-a-vis de Casa Fanfarei: În ce interval orar este deschis
Loc de joacă ultramodern amenajat la Petrești, vis-a-vis de Casa Fanfarei: În ce interval orar este deschis Un loc de joacă ultramodern a fost amenajat de Primăria Sebeș la Petrești. Citește și: FOTO | Reabilitarea parcului de joacă dintre Sebeș și Petrești, finalizată: „Viitorul se construiește cu fiecare zâmbet de copil” „Chiar dacă așteptarea a […]