Primarul orașului Cugir, Adrian Teban: Asociația “Munții Șureanu” susține dezvoltarea integrală a acestei zone montane

Cugirul este orașul cu cea mai mare întindere ca suprafață, atât din județ, cât și din țară, cu 354 km pătrați, aproximativ 0,148 % din suprafaţa României. Orășelul de la poalele Drăganei are un potențial deosebit de dezvoltare turistică.

O noutate pentru zona Cugirului și împrejurimi o constituie Asociația “Munții Șureanu” care a luat ființă din dorința de a pune în evidență și a valorifica potențialul turistic pe care zona o are.

Împreună cu edilii din Sebeș, Săsciori, Șugag, Pianu și Săliștea, primarul de la Cugir a convenit că dezvoltarea Munților Șureanu trebuie făcută într-un sistem integrat:

„Am înființat această asociației tocmai în ideea de a coordona activitatea montană din această zonă și ne gândim în primul rând la ceea ce înseamnă turism, atât în perioada de vară, cât și în perioada de iarnă. Zona are potențial în ceea ce înseamnă off-road, mountain-bike, motor-cross pe trasee montane și din păcate, în momentul de față, lucrurile se intersectează și nu ies foarte bine, în sensul că sunt trasee de mers pe jos, trasee de mers cu bicicleta.

Vrem să facem o abordare integrală și să stabilim pe unde e voie să mergi cu mașina, pe unde este zonă protejată și n-ai ce să cauți, pe unde trebuie marcate traseele. Avem în ultima vreme destul de mulți vizitatori pe ceea ce înseamnă aceste sporturi montane și nu avem marcate aceste trasee. Am început să ne organizăm, încercăm să susținem o dezvoltare integrală a acestei zone montane”, spune Adrian Teban.

Împreună cu colegi din primărie, primarul a vizitat zona munților Alpi din Germania, de unde s-au întors cu o viziune și idei despre cum ar trebui valorificați Munții Șureanu.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

Olteanu 21 septembrie 2017 at 8:10

Du-te, ma primare, cu asociatia ta ! Nu puteti asfalta 10 km de drum de la barajul Oasa pana in Luncile Prgoanei si de acolo pana la Poarta Raiului. Si asta nu de un an, doi, ci de peste 20 de ani…
Este dovada unei neputinte totale!!!

Canache 21 septembrie 2017 at 23:51

Ce drumuri in munți visati? Uitați-vă cum arată strada Ion Creanga, sau strada Doinei, sau Aleea Constructorului.
A, daca doriți pavaje cu dale pe dealuri, atunci da, avem experiență cu dl. Pahone zis Nea Pavelă.

Vyly 23 septembrie 2017 at 15:51

Faceti intai intrare/ iesire dinspre/spre Cugir la autostrada.
Apoi, puteti muta si muntii din loc

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...