Rămâi conectat

Politică Administrație

Primarul orașului Cugir, Adrian Teban: Asociația “Munții Șureanu” susține dezvoltarea integrală a acestei zone montane

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cugirul este orașul cu cea mai mare întindere ca suprafață, atât din județ, cât și din țară, cu 354 km pătrați, aproximativ 0,148 % din suprafaţa României. Orășelul de la poalele Drăganei are un potențial deosebit de dezvoltare turistică.

O noutate pentru zona Cugirului și împrejurimi o constituie Asociația “Munții Șureanu” care a luat ființă din dorința de a pune în evidență și a valorifica potențialul turistic pe care zona o are.

Împreună cu edilii din Sebeș, Săsciori, Șugag, Pianu și Săliștea, primarul de la Cugir a convenit că dezvoltarea Munților Șureanu trebuie făcută într-un sistem integrat:

„Am înființat această asociației tocmai în ideea de a coordona activitatea montană din această zonă și ne gândim în primul rând la ceea ce înseamnă turism, atât în perioada de vară, cât și în perioada de iarnă. Zona are potențial în ceea ce înseamnă off-road, mountain-bike, motor-cross pe trasee montane și din păcate, în momentul de față, lucrurile se intersectează și nu ies foarte bine, în sensul că sunt trasee de mers pe jos, trasee de mers cu bicicleta.

Vrem să facem o abordare integrală și să stabilim pe unde e voie să mergi cu mașina, pe unde este zonă protejată și n-ai ce să cauți, pe unde trebuie marcate traseele. Avem în ultima vreme destul de mulți vizitatori pe ceea ce înseamnă aceste sporturi montane și nu avem marcate aceste trasee. Am început să ne organizăm, încercăm să susținem o dezvoltare integrală a acestei zone montane”, spune Adrian Teban.

Împreună cu colegi din primărie, primarul a vizitat zona munților Alpi din Germania, de unde s-au întors cu o viziune și idei despre cum ar trebui valorificați Munții Șureanu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea