Primarul Mircea Hava și Consiliul Local Alba Iulia, AMENDAȚI de CNCD pentru evacuarea blocului ”Turturica”

Paul Voicu - Primar 2020

Primarul Mircea Hava și Consiliul Local Alba Iulia au fost AMENDAȚI de CNCD cu câte 5.000 de lei, pentru evacuarea blocului G2, ”Turturica”.

Evacuarea a avut loc în data de 10 octombrie, acum mai bine de un an. Hotărârea de instanță pusă atunci în practică de către Primărie era irevocabilă și executorie. Cu toate acestea, până în prezent blocul nu a fost demolat.

ELIT

În acest imobil locuiesc, totodată, peste 30 de familii care au titluri de proprietate. Acestea nu au fost evacuate și nu sunt de acord să își părăsească locuințele pentru sumele derizorii oferite de administrația locală.

„Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, întrunit în ședința de soluționare a petițiilor din data de 19.11.2018, a adoptat următoarea hotărâre:

Mihail David - 2020

Fapta primarului și a Consiliului Local al Municipiului Alba Iulia de a evacua un număr de 200 de persoane din blocul G2 din Strada Arnsberg 20 din Alba Iulia, cunoscută sub denumirea de “Turturica”, fără a le asigura condiții de locuire alternativă, încalcă dispozițiile art. 2, alin 1 si art. 10, lit. h din OG nr. 137/2000, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Colegiul director a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale în cuantum de 5000 lei, pentru fiecare reclamat în parte, conform prevederilor art. 26 alin.1 din O.G. nr. 137/2000, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Vot: în unanimitate a celor prezenți ( 6 voturi).

Hotărârea motivată va fi comunicată părților, în termen legal, și este supusă căii de atac la instanța de contencios administrativ

Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminării

19.11.2018
București”

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Rollo 21 noiembrie 2018 at 2:53

„Sumele derizorii” pentru infectia aia? Pai EI ar trebui sa plateasca ca scapa de-acolo.
Acu, pe serios, CL ar putea lua in considerare amenajarea unor locuinte sociale echivalente, cedate cu titlu catre proprietarii din Turturica, pentru ca focarul ala de… orice, sa dispara.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...