Rămâi conectat

Ştirea zilei

Primarul Mircea Hava și Consiliul Local Alba Iulia, AMENDAȚI de CNCD pentru evacuarea blocului ”Turturica”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primarul Mircea Hava și Consiliul Local Alba Iulia au fost AMENDAȚI de CNCD cu câte 5.000 de lei, pentru evacuarea blocului G2, ”Turturica”.

Evacuarea a avut loc în data de 10 octombrie, acum mai bine de un an. Hotărârea de instanță pusă atunci în practică de către Primărie era irevocabilă și executorie. Cu toate acestea, până în prezent blocul nu a fost demolat.

În acest imobil locuiesc, totodată, peste 30 de familii care au titluri de proprietate. Acestea nu au fost evacuate și nu sunt de acord să își părăsească locuințele pentru sumele derizorii oferite de administrația locală.

„Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, întrunit în ședința de soluționare a petițiilor din data de 19.11.2018, a adoptat următoarea hotărâre:

Fapta primarului și a Consiliului Local al Municipiului Alba Iulia de a evacua un număr de 200 de persoane din blocul G2 din Strada Arnsberg 20 din Alba Iulia, cunoscută sub denumirea de “Turturica”, fără a le asigura condiții de locuire alternativă, încalcă dispozițiile art. 2, alin 1 si art. 10, lit. h din OG nr. 137/2000, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Colegiul director a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale în cuantum de 5000 lei, pentru fiecare reclamat în parte, conform prevederilor art. 26 alin.1 din O.G. nr. 137/2000, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Vot: în unanimitate a celor prezenți ( 6 voturi).

Hotărârea motivată va fi comunicată părților, în termen legal, și este supusă căii de atac la instanța de contencios administrativ

Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminării

19.11.2018
București”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea