Primarul comunei Șpring, Daniel Rusu, pe primul loc la Senat pe lista ALDE. Ovidiu Jidveian și-a retras candidatura și ia în calcul să renunțe la politică

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Primarul comunei Șpring, Daniel Rusu, deschide lista ALDE Alba la Senat, precizând că a bătut palma și cu liderul Ioan Lazăr, în vreme ce Ovidiu Jidveian, care ocupa până în prezent acest loc, spune că a renunțat la candidatură și ia în calcul să se retragă din politică deoarece ”oamenii corecți și verticali nu au loc”.

rusu-si-jidveianDaniel Rusu a declarat pentru ziarulunirea.ro că el a fost validat pentru a deschide lista de candidați ai ALDE Alba la Senat, precizând că s-a împăcat și cu Ioan Lazăr.

USR - Alegeri parlamentare 2020

”Am bătut palma și cu Ioan Lazăr. Am lăsat răutățile, suntem două caractere puternice și ne-am dat seama că prin comunicare putem face mai multe. Mulțumesc celor de la centru pentru încredere și colegilor din teritoriu care nu au încetat să mă susțină și au văzut în mine un bun candidat”, a spus Daniel Rusu.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Întrebat despre șansele sale de a prinde un mandat de senator, el a răspuns că ”trebuie să fim pragmatici”, iar astăzi nu putem să spunem că ”unul are șanse mai mari decât altul, toți au plusuri și minusuri”.

Întrebat despre plusurile sale, Daniel Rusu a spus: ”experiența administrativă și, spre deosebire de contracandidații mei, eu cred că sun om”.

Pe de altă parte, Ovidiu Jdiveian, și-a retras candidatura.

”Eu sunt persoana cu cea mai bună imagine la nivelul județului, însă având în vedere toate discuțiile de la nivel național, și opoziția unora cu privire la candidatura mea, am ales calea de a renunța la candidatură. Nu se urmărește maximizarea scorului ALDE Alba, ci doar satisfacerea unor orgolii personale ale unor grupuri mărunte care nu au nicio legătură cu performanța politică și cu demnitatea. E sub demnitatea mea să accept o candidatură după discuțiile de la nivel național”, a spus Jidveian.

În urma discuțiilor de la nivel național, Daniel Constantin ar fi cerut ca unul dintre candidații care deschid listele pentru Cameră și Senat să provină din fostul PC, iar celălalt de la fostul PLR.

Jidveian a adăugat că oamenii corecți și verticali nu-și fac loc în mizeria care e în politica națională și, probabil, va alege în perioada următoare să se retragă din politică.

Când a fost adus în discuție faptul că își pierde mandatul de consilier local dacă se va retrage, Jidveian a spus: ”Nu e nicio problemă”.

Astfel, Horațiu Josan la Camera Deputaților și Daniel Rusu la Senat deschide listele la alegerile din 11 decembrie.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

10 Comentarii

axinte 25 octombrie 2016 at 18:34

…ati procedat inteligent Domnule Ovidiu Jidveian,…raman totusi surprins cum de nu ati realizat mai devreme cam cum stau lucrurile an politica,…si cum se face politica ,…

Caragiale 25 octombrie 2016 at 21:38

Omu a ramas cu…..notorietatea,a facut obsesie, e un narcisist! Jidovene,pune mana pe carte, invata avocatura ca si aici ai cam…pierdut,nu te mai cauta nimeni! Averea lasata de taticu se risipeste iar mamica…se simte bine deocamdata! Cariera politica=0;cariera de la Almasu Mare e a ta!

cetatean 26 octombrie 2016 at 9:40

Daca Jidveian ramanea la PSD avea sanse mai mari! Cine fuge dupamai multi epuri nu prinde nici unul!

Drona ardeleana 26 octombrie 2016 at 9:47

D le Rusu sunt la votari alaturi de dvs.si unele cunostinte…dar te rugam sa tragi un sut in fund celui care initial l a parasit pe Dan Diaconescu si s a aciut la Alde !

spring time 26 octombrie 2016 at 10:10

Ovidiule bine faci ca te lasi de politica,nu ai stofa de asa ceva.Incearca la femei,poate acolo ai succes.

marian 26 octombrie 2016 at 12:24

„pune mana pe carte” oare nu-i cam tarziu?

chinezwife 26 octombrie 2016 at 13:41

Gata cu prostiile Ovidiu!incearca la femei…..

Status-Quo 26 octombrie 2016 at 14:50

Cum le zicea ”catindatu” de senator de la Spring (senator de Spring…!!!) sefului sau judetean si celui central in postari pe FB? Nesimtiti, ticalosi si mai cum?

Politica e de-a dreptul nedigerabila. Insa Recycle Bin-uri gen UNPR si ALDE sunt de-a dreptul toxice.

Jidveiene e asa cum iti scriam acum catva timp pe amaratul asta de forum: poate n-ar strica sa te lasi de politica. N-ai talent, monser, tre s-o recunosti intr-un final!

Cata minte sa ai sa te duci in partid la unu care-si pune numar de masina KGB? Nu ti se pare ca ceva miroase urat?

licasamadaul 26 octombrie 2016 at 19:51

Vai mama lui de cuc! Daca s-a bagat cu alde Lazar unde sa ajunga? Poate la Tara sa faca poze ori sa vanda bilete…
Ovidel stie oare chestia aia cu groapa? Dar aia cu valaul?
Macar el s-a tinut de cuvant si a iesit din partid! Lazar dupa ce s-a facut de minune la Bucuresti si si-a dat demisia in plenul BPN-ului acum o da la intors… Ii pare rau, regreta si promite sa pape tot…Rusii…ne !!!

Ardeleanu 27 octombrie 2016 at 16:42

Băi , dar voi nu realizaţi că nu aveţi nici o şansă , luptaţi doar pentru lunga listă de penali ALDE , să-i faceţi cumva scăpaţi de dosare .Dar nici cu voi nu mi-e ruşine!!!

Comentariile sunt oprite