Rămâi conectat

Ştirea zilei

Primarul comunei Șpring, Daniel Rusu, pe primul loc la Senat pe lista ALDE. Ovidiu Jidveian și-a retras candidatura și ia în calcul să renunțe la politică

Publicat

în

Primarul comunei Șpring, Daniel Rusu, deschide lista ALDE Alba la Senat, precizând că a bătut palma și cu liderul Ioan Lazăr, în vreme ce Ovidiu Jidveian, care ocupa până în prezent acest loc, spune că a renunțat la candidatură și ia în calcul să se retragă din politică deoarece ”oamenii corecți și verticali nu au loc”.

rusu-si-jidveianDaniel Rusu a declarat pentru ziarulunirea.ro că el a fost validat pentru a deschide lista de candidați ai ALDE Alba la Senat, precizând că s-a împăcat și cu Ioan Lazăr.

”Am bătut palma și cu Ioan Lazăr. Am lăsat răutățile, suntem două caractere puternice și ne-am dat seama că prin comunicare putem face mai multe. Mulțumesc celor de la centru pentru încredere și colegilor din teritoriu care nu au încetat să mă susțină și au văzut în mine un bun candidat”, a spus Daniel Rusu.

Electrica Furnizare Discount

Întrebat despre șansele sale de a prinde un mandat de senator, el a răspuns că ”trebuie să fim pragmatici”, iar astăzi nu putem să spunem că ”unul are șanse mai mari decât altul, toți au plusuri și minusuri”.

Întrebat despre plusurile sale, Daniel Rusu a spus: ”experiența administrativă și, spre deosebire de contracandidații mei, eu cred că sun om”.

Pe de altă parte, Ovidiu Jdiveian, și-a retras candidatura.

”Eu sunt persoana cu cea mai bună imagine la nivelul județului, însă având în vedere toate discuțiile de la nivel național, și opoziția unora cu privire la candidatura mea, am ales calea de a renunța la candidatură. Nu se urmărește maximizarea scorului ALDE Alba, ci doar satisfacerea unor orgolii personale ale unor grupuri mărunte care nu au nicio legătură cu performanța politică și cu demnitatea. E sub demnitatea mea să accept o candidatură după discuțiile de la nivel național”, a spus Jidveian.

În urma discuțiilor de la nivel național, Daniel Constantin ar fi cerut ca unul dintre candidații care deschid listele pentru Cameră și Senat să provină din fostul PC, iar celălalt de la fostul PLR.

Jidveian a adăugat că oamenii corecți și verticali nu-și fac loc în mizeria care e în politica națională și, probabil, va alege în perioada următoare să se retragă din politică.

Când a fost adus în discuție faptul că își pierde mandatul de consilier local dacă se va retrage, Jidveian a spus: ”Nu e nicio problemă”.

Astfel, Horațiu Josan la Camera Deputaților și Daniel Rusu la Senat deschide listele la alegerile din 11 decembrie.

Publicitate

Ştirea zilei

VIDEO| Imagini SPECTACULOASE în Parcul Natural Apuseni: Lupta dintre doi cerbi, surprinsă de camerele de supraveghere

Publicat

în

Imagini SPECTACULOASE în Parcul Natural Apuseni: Lupta dintre doi cerbi, surprinsă de camerele de supraveghere

Camerele de supraveghere instalate de rangerii Parcului Natural Apuseni au surprins din nou imagini spectaculoase cu animalele sălbatice în mediul lor natural. Protagoniști sunt doi cerbi luptându-se pentru supremație.

Cerbul este des întâlnit în zona Munţilor Apuseni, unde există un habitat natural deosebit pentru acest animal sălbatic.

Cerbul este sociabil de toamna până primăvara, perioadă în care masculii se grupează pe cârduri conduse de un cerb tânăr, iar femelele în cârduri separate de ciute, conduse de ciuta cea mai în vârstă. Doar cerbii foarte bătrâni sau foarte puternici trăiesc solitari.

Electrica Furnizare Discount

În cârdurile de ciute sunt amestecaţi, întotdeauna, viţei şi chiar cerbi din al doilea an. Doar cerbii bătrâni şi cei foarte puternici trăiesc solitar. Cârdurile sunt alcătuite după boncănit şi se desfac după ce zăpada s-a topit, pe la sfârşitul lunii aprilie”, susţin cei de la Parcul Natural Apuseni.

Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, are o suprafaţă de 76.064 de hectare, în zona Munţilor Apuseni, pe teritoriul judeţelor Cluj Bihor şi Alba.

Citește mai mult

Ştirea zilei

ALERTĂ: Un nou CAZ de infectare cu Omicron a fost confirmat în România. Despre cine este vorba

Publicat

în

ALERTĂ: Un nou CAZ de infectare cu Omicron a fost confirmat în România. Despre cine este vorba

Un nou caz cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 a fost confirmat în România.

„Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 56 de ani, din Brașov, contact de familie cu pasagera cursei din Africa de Sud care a aterizat la București în data de 30 noiembrie 2021 și care a fost confirmată cu tulpina OMICRON în data de 4 decembrie 2021.

Bărbatul este izolat la domiciliu, iar starea sa de sănătate este bună. Este vaccinat cu schema completă de vaccinare”, a declarat Grupul de Comunicare Strategică.

Electrica Furnizare Discount

Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 3 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Cum a șantajat un fals poliţist din Alba doi tineri cu fapte de viol fictive. Mai întai era „pește” apoi se dădea om al legii

Publicat

în

Cum a șantajat un fals poliţist din Alba doi tineri cu fapte de viol fictive. Mai întai era „pește” apoi se dădea om al legii

Un bărbat din municipiul Alba Iulia, în vârstă de 35 de ani, aflat în prezent închis în Penitenciarul Aiud, a fost condamnat la o nouă pedeapsă cu executare pentru şantaj.

G. P. B. este acuzat că a şantajat doi tineri cu presupuse fapte de viol pentru a-i plăti anumite sume de bani. Infracţiunile au avut loc în 2016, dar abia în noiembrie 2021 există o primă decizie în dosarul penal.

Potrivit rechizitoriului, în toamna anului 2016, bărbatul, recomandându-se drept poliţist, a ameninţat un tânăr cu privire la faptul că o să fie tras la răspundere penală pentru comiterea unei presupuse fapte de viol dacă nu îi va remite în viitorul apropiat suma de 200 de lei.

Electrica Furnizare Discount

De asemenea, acesta l-a ameninţat cu moartea pentru a-l convinge să îi dea banii. G. P. B. se lăuda în perioada respectivă că este poliţist şi că este o persoană influentă („are bani, case şi maşini”).

La scurt timp după ce s-au cunoscut, acesta i-a propus viitoarei sale victime să se deplaseze la el acasă pentru a face cunoştinţă cu o fată. Tânărul a fost de acord şi a mers la locuinţa acestuia unde a întreţinut raporturi sexuale cu respectiva fată. La câteva zile după acest moment, tânărul a fost contactat de către şantajist, care i-a relatat că fata cu care întreţinuse relaţii sexuale a formulat împotriva sa plângere la poliţie pentru comiterea infracţiunii de viol. Cu aceeaşi ocazie, i-a cerut suma de 200 de lei pentru a-l „scăpa” de dosar.

Aceeaşi metodă a fost pusă în practică faţă de o a doua victimă, căreia i-a cerut suma de 500 de lei pentru ca să fie scăpat de o aşa-zisă faptă de viol. Activităţile desfăşurate de inculpat au determinat persoana vătămată să îi remită suma de 300 de lei, de frică să nu fie „arestată” şi să „ajungă la puşcărie”.

În perioada respectivă, G. P. B. acţiona şi ca proxenet al unei prostituate. De altfel, în octombrie 2018 a fost condamnat definitiv la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare. În noul dosar acesta a primit doi ani de închisoare, dar prin contopire cu vechea pedeapsă s-a ajuns la cinci ani şi două luni în regim de detenţie. Instanţa a scăzut perioada de trei ani şi aproape şase luni executată, începând cu luna mai 2018.

„Instanţa reţine că prin modul în care a conceput săvârşirea faptei demonstrează că este o persoană versată în câmpul infracţional totul fiind gândit la nivel elaborat, având reprezentarea urmărilor sale precum şi cu scop clar şi prefigurat, respectiv obţinerea unor sume de bani de la persoanele vătămate. În acest sens, inculpatul le prezenta persoanelor vătămate persoane de sex feminin dispuse să întreţină raporturi sexuale consimţite cu acestea, iar apoi ameninţa persoanele vătămate cu tragerea la răspundere penală pentru presupusele fapte de viol, respectiv le ameninţa cu acte de violenţă”, se menţionează în hotărârea Judecătoriei Alba Iulia.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare