Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Primăria și Consiliul Local Alba Iulia, chemate în instanță pentru a recunoaște dreptul elevilor la tarif redus de 50% la transportul în comun

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria și Consiliul Local Alba Iulia au fost chemate în instanță, de Asociația Acțiunea pentru Alba, pentru a recunoaște dreptul elevilor la tarif redus de 50% la transportul în compun.

Andrei Nicolae Popa, un apărător al drepturilor elevilor și studenților a scris, miercuri, pe contul său de Facebook, Primăria și Consiliul Local au fost date în judecată.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

”Asociația Acțiunea pentru Alba a chemat în judecată Consiliul local al municipiului Alba Iulia și municipiul Alba Iulia pentru a se recunoaște dreptul elevilor la tarif redus de 50% la transportul local în comun.

Primăria mun. Alba Iulia, prin primarul Mircea Gheorghe Hava, a instituit un sistem arbitrar de decontare a abonamentelor elevilor, în mod nelegal, executând bugetul local contrar dispozițiilor legale, îngreunând astfel exercitarea dreptului de către beneficiari. La studenți, situația este și mai neclară, aceștia beneficiază ocazional și tot printr-un sistem de îngreunare a exercitării dreptului.

andrei-popaCerem instanței:

1. Obligarea autorităţii administrative la emiterea actului administrativ constând în adoptarea de către Consiliul local al municipiului Alba Iulia a unei Hotărâri de Consiliu Local care să respecte prevederile art. 84, alin (1) și (2) și art.205, alin. (2) din Legea nr. 1/2011, care să acorde tarif redus de 50%, respectiv gratuitate pentru elevi și studenți la transportul local în comun, prin subvenționarea operatorului de transport public local, în conformitate cu prevederile art. 17, alin. 1, lit. i din Legea nr. 92/2007 și ale art. 3 din Hotărârea Guvernului nr. 309/1996.

2. Plata cheltuielilor de judecată”, a scris Andrei Nicolae Popa.

Acesta a atașat și imaginea de mai jos.

cerere-de-chemare-in-judecata


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba: Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba: Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba, la faza națională. Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea