Primăria Cugir se pregăteşte pentru curăţenia de primăvară
Venirea primăverii înseamnă pentru administraţia locală din Cugir şi demararea acţiunilor de igienizare şi înfrumuseţarea a oraşului. Ca în fiecare an, acest demers face obiectul unei campanii intens mediatizate, desfăşurate în ultimii ani sub sloganul „Şi mie îmi pasă de oraşul meu”. Este un apel pe care primăria îl adresează tuturor cetăţenilor, instituţiilor publice, agenţilor economici şi asociaţilor nonguvernamentale de a se implica în mod activ, alături de lucrătorii primăriei, la curăţenia de primăvară.
Campania se deruleze între 18 martie – 26 aprilie, perioadă în care angajaţii serviciului Administrarea Domeniului Public vor igieniza străzile, albiile râurilor, vor cosmetiza arborii de pe principalele artere ale localităţii, vor planta puieţi, arbuşti ornamentali, flori şi vor sădi seminţe de iarbă în spaţiile verzi din oraş. Trebuie precizat că pe toată perioada campaniei, primăria va asigura transportul deşeurilor vegetale rezultate şi va monitoriza buna desfăşurare a acţiunii.
Pentru eficientizarea campaniei, primăria va realizat parteneriate cu şcolile, bisericile, asociaţiile nonguvernamentale, asociaţiile de proprietari şi agenţii economici, care, pe lângă curăţenia în incinta obiectivelor proprii, vor igieniza şi alte locuri din oraş, cu sprijinul primăriei.
Ca în fiecare an, administraţia locală va interveni şi pentru refacerea carosabilului deteriorat în urma sezonului rece, astfel că vor fi plombate străzile unde se impune acest lucru şi dintre care amintim: Tineretului, Nicolae Bălcescu, I. Creangă, Rozelor, 1 Decembrie, Traian Vuia.
„Ne exprimăm speranţa că efortul primăriei va fi sprijinit de către comunitatea locală, atât prin acţiuni concrete, cât mai ales prin păstrarea curăţeniei şi renunţarea la unele obiceiuri anticivice de aruncare a diferitelor deşeuri pe domeniul public sau pe cursurile râurilor. De fapt, ideea desfăşurării curăţeniei de primăvară sub egida unei campanii are tocmai acest scop de a responsabiliza opinia publică, prin implicarea a cât mai mulţi cetăţeni, care, ca urmare a efortului personal depus, să devină mai sensibili la ceea ce înseamnă protejarea mediului înconjurător„, a precizat primarul Adrian Teban.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024 Pe finalul anului 2024, țara noastră atinge un record istoric în ceea ce privește construcția drumurilor express și autostrăzilor, respectiv aproape 200 de km. Ultimul record înregistrat, a fost în 2013, atunci când au fost inaugurați aproape 118 kilometri. […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum 2 zile
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun