Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Primăria Cugir se pregăteşte pentru curăţenia de primăvară

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Venirea primăverii înseamnă pentru administraţia locală din Cugir şi demararea acţiunilor de igienizare şi înfrumuseţarea a oraşului. Ca în fiecare an, acest demers face obiectul unei campanii intens mediatizate, desfăşurate în ultimii  ani sub sloganul „Şi mie îmi pasă de oraşul meu”. Este un apel pe care primăria îl adresează tuturor cetăţenilor, instituţiilor publice, agenţilor economici şi asociaţilor nonguvernamentale de a se implica în mod activ, alături de lucrătorii primăriei, la curăţenia de primăvară.

Campania se deruleze între 18 martie – 26 aprilie, perioadă în care angajaţii serviciului Administrarea Domeniului Public vor igieniza străzile, albiile râurilor, vor cosmetiza arborii de pe principalele artere ale localităţii, vor planta puieţi, arbuşti ornamentali, flori şi vor sădi seminţe de iarbă în spaţiile verzi din oraş. Trebuie precizat că pe toată perioada campaniei, primăria va asigura transportul deşeurilor vegetale rezultate şi va monitoriza buna desfăşurare a acţiunii.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Pentru eficientizarea campaniei, primăria va realizat parteneriate cu şcolile, bisericile, asociaţiile nonguvernamentale, asociaţiile de proprietari şi agenţii economici, care, pe lângă curăţenia în incinta obiectivelor proprii, vor igieniza şi alte locuri din oraş, cu sprijinul primăriei.

Ca în fiecare an, administraţia locală va interveni şi pentru refacerea carosabilului deteriorat în urma sezonului rece, astfel că vor fi plombate străzile unde se impune acest lucru şi dintre care amintim: Tineretului, Nicolae Bălcescu, I. Creangă, Rozelor, 1 Decembrie, Traian Vuia.

Ne exprimăm speranţa că efortul primăriei va fi sprijinit de către comunitatea locală, atât prin acţiuni concrete, cât mai ales prin păstrarea curăţeniei şi renunţarea la unele obiceiuri anticivice de aruncare a diferitelor deşeuri pe domeniul public sau pe cursurile râurilor. De fapt, ideea desfăşurării curăţeniei de primăvară sub egida unei campanii are tocmai acest scop de a responsabiliza opinia publică, prin implicarea a cât mai mulţi cetăţeni, care, ca urmare a efortului personal depus, să devină mai sensibili la ceea ce înseamnă protejarea mediului înconjurător„, a precizat primarul Adrian Teban.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

5 mai – Sfânta Mare Muceniţă Irina. Povestea sfintei al cărui nume îl poartă multe românce

Bogdan Ilea

Publicat

în

5 mai – Sfânta Mare Muceniţă Irina. Povestea sfintei al cărui nume îl poartă multe românce Sărbătoare MARE pentru creştin-ortodocşi, astăzi. În fiecare an, pe 5 mai, Biserica Ortodoxă o prăznuieşte pe Sfânta Mare Muceniţă Irina. Singura fiică a lui Liciniu, rege în Cetatea Maghedon, aceasta s-a născut păgână, iar numele ei a fost la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea