Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Primăria Bucium cumpără un buldoexcavator efectuarea lucrărilor de întreținere în comună: Licitația de aproape 400.000 de lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria Bucium cumpără un buldoexcavator efectuarea lucrărilor de întreținere în comună: Licitația de aproape 400.000 de lei, lansată în SEAP

Primăria comunei Bucium a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru achiziția unui buldoexcavator. Valoarea totală estimată a contractului este de 390.161,21 lei, fără TVA.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Comuna Bucium se afla intr-o zona de munte cu o clima rece pe timp de toamna-iarna-primavara si cu multe căderi de zapada din acest fapt intretinerea drumurilor comunale si vicinale precum si intrările principale se face cu costuri mari iar administraţia publica locala nu dispune de utilajele necesare.

În acest moment sunt peste 35 km de drumuri comunale si vicinale care trebuiesc intretinute iar in parcul auto exista un tractor echipat si un taf, acestea nu pot intervenii de multe ori in timp util peste tot.

Principala preocupare a unei administratii locale este aceea de a oferi cetăţenilor oportunităţi de dezvoltare si acces la serviciile vitale.

Acest lucru se poate realiza printr-o infrastructura buna. Având in vedere ca ne aflam intr-o etapa in care schimbările climatice sunt foarte pronunţate si avem parte de fenomene extreme, operativitatea si utilajele cu care administatia publica intervine in astfel de momente e foarte importanta.

Decolmatarea şanţurilor, văilor si paraurilor din Comuna, curatarea acostamentelor de pe drumurile comunale cat si dezapezirea sunt lucruri elementare pentru a evita orice neplăceri cauzate de cele menţionate mai sus.

Necesitatea unui utilaj cu care se se intervină rapid si oriunde pe teritoriul comunei si care totodată sa reducă costurile pentru intretinerea drumurilor vicinale si comunale pe timp de iarna dar si in alt anotimp ori de cate ori este nevoie este prioritara pentru Primăria Comunei Bucium.

In situaţii de criza sau urgenta unele locuri din comuna sunt foarte greu accesibile, iar un utilaj de putere cu tracţiune integrala si uşor de manevrat poate uşura accesul spre aceste locaţii pentru interventile necesare.

Am avut cazuri in care datorita calamitatilor, ploi abundente si alunecări de teren care au afectat Comuna Bucium dar si Comunele invecinate, cerinţa de utilaje multifuncţionale sa fie foarte mare pentru intervenţii si ne-am văzut in imposibilitatea de a putea contracta un buldoexcavator pentru a intervenii la locuinţele afectate. Tractorul din dotare nu avea capacitatile tehnice pentru intervenţii la astfel de probleme, iar necesitatea achiztionarii unui buldoexcavator a devenit si mai mult o prioritate.

Tractorul aflat in dotare poate sa fie folosit la operaţiuni de dezapezire, la operaţiuni de incarcare materiale, interventi ilimitate la întreţinerea drumurilor,la manevrarea paletilorsi la transporturi materiale. In plus tractorul a atins un ciclu de 5 ani in care uzura si folosinţa intensiva si-au pus amprenta asupra utilajului, care nu poate sa fie folosit eficient pe întreg teritoriul comunei Bucium.

Buldoexcavatorul are capacitatea mai mare de intervenţie, se pot efectua operaţiuni de decolmatare paraie, decolmatare şanţuri datorita cupei trapezoidale, terasamente, nivelare, intervenţii in urma inundaţiilor sau alunecărilor de teren, deblocare drumuri, operaţiuni de sapare si intervenţii asupra sistemului de alimentare cu apa in cazuri specifice. Datorita caracteristicilor tehnice si tehnologiei avansate buldoexcavatorul reprezintă probabil cel mai complex utilaj multifunctional de gama medie care a devenit in ultimul timp indispensabil in administraţia publica locala.

In timp acesta poate sa fie echipat cu multe auxiliare care sa ajute si mai mult la intervenţiile eficiente ale administratei publice in comunitate.

La nivelul comunei nu exista un utilaj multifunctional complex si avand in vedere ca cerinţele sunt din ce in ce mai multe achiziţionarea unui astfel de utilaj este prioritara.

Gararea utilajului in cauza se va realiza in incinta curţii aflata in proprietatea Comunei Bucium.

Acţiunile ce vor fi intreprinse sunt următoarele:

  • Facilitarea accesului cetăţenilor in sezonul rece prin desfacearea drumurilor înzăpezite;
  • Amenajarea si întreţinerea drumurilor vicinale in vederea facilitaţii accesului; o In vederea imbuinatatirii circulaţiei pe drumurile publice se vor elibera pamantul si resturile vegetale rezultate in urma unor ploi sau viituri, acestea fiind transportate in zonele periferice;
  • Comuna are o suprafaţa de peste 8600 ha fiind considerata o comuna de dimeniuni mari cu peste 35 km drumuri comunale, necesitatea intretinetrii lor este prioritara.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră! Nicolae Furdui Iancu își aniversează 45 de ani de la începutul carierei sale, în seara de Paște, 5 mai, la TVR 1. Cântece, dansuri și multe surprize, atât pentru artist cât și pentru public urmează să fie prezentate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea