Ziarul Unirea

Primăria Arieşeni nu este ajutată de localnici în lupta cu nămeţii

    În ultimele zile, în Munţii Apuseni a nins ca-n basme, spre bucuria proprietarilor de pensiuni din staţiunile montane şi a administratorilor pârtiilor de schi de la Vârtop, comuna Arieşeni, dar şi a gospodarilor din zonă care îşi refac rezervele de apă grav afectate de secetă.  Zăpada depusă depăşeşte în unele locuri o jumătate de metru, iar autorităţile fac cu greu faţă iernii dezlănţuite.
Primăria Arieşeni a mobilizat utilajele de deszăpezire pentru degajarea străzilor şi a drumurilor, în special a celor spre instituţiile de interes local, cum ar fi şcolile. Dar eforturile administraţie sunt zădărnicite de viscol, care îngreunează intervenţia echipelor de deszăpezire, la scurt timp după îndepărtarea nămeţilor depunându-se în spatele TAF-urilor alt strat de nea. Ca-n „Meşterul Manole”. Iar asta pentru că Primăria Arieşeni se luptă singură cu troienele şi, având în vedere suprafaţa mare a comunei, care are nu mai puţin de 18 sate,  utilajele nu răzbesc să cureţe toate drumurile de acces.
Ar fi bine ca atât proprietarii de pensiuni sau de pârtii, cât şi localnicii să-şi amintească regula pe care o respectau cu sfinţenie strămoşii lor, de a îndepărta zăpada din faţa imobilelor. Mai mult, de la baza pârtiei de schi de la Vârtop până aproape de localitatea Arieşeni sunt parcate maşinile turiştilor, coloana întinzându-se pe câţiva kilometri, făcând şi mai dificilă intervenţia drumarilor, care la rândul lor ar trebui să fie mai activi în zonă. Cu toţii ne dorim dezvoltarea turismului în judeţul Alba, dar tot turiştii vor fi cei care se vor plânge că nu au putut să ajungă în staţiunile noastre montane sau să plece spre casă, dacă nu se acţionează prompt şi eficient pentru degajarea părţii carosabile de nămeţi. (Ţ.P.Ş.)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Comentarii

adi 24 ianuarie 2012 at 21:17

pai fa naibii parcari vara
cat de greu e sa indrepti pamantu acolo
si iei si bani de la turisti
primar prost ce esti.
bine ca dai comunicate ca nu poti sa dezapezesti din cauza turistilor

turist 24 ianuarie 2012 at 21:59

halal statiune turistica de secol xxi!
ALO domn primar lasa deplasarile pe la mitinguri ca nu Basescu trebuie sa te invete sa fi gospodar, ia exemplu de la alti primari cum ar fi cei din Garda,Albac,Scarisoara care macar primarie au facut celor care i-au ales nu stau ca la Arieseni cu galetile si lighenele electorale sa nu intre apa prin acoperisul primariei!!!!rusine!!!
Apropo daca vin alegerile mai aveti teren din domeniul public de la Vartop sa dati in schimbul voturilor?
Dar oare cine va mai voteaza?

turist 24 ianuarie 2012 at 22:10

halal statiune turistica de secol xxi!ALO !domn primar lasa deplasarile la mitinguri ca nu Basescu trebuie sa te invete sa fi gospodar mai ia exemplu de la alti primari din zona care macar primarie au facut ceor care i-au votat nu ca la Arieseni unde stati cu lighene si galeti ca sa nu va ploua prin acoperis RUSINE ORDINARA!!!!!cetatenii nu va ajuta pentru ca la alegeri v-au ajutat si recunostinta le-ati arata-t-o lasand comuna sa devina cea mai inapoiata de pe valea Ariesului
Daca ati avea decenta nu ati striga demisia Basescu1!CI ATI PLECA DVS

sorin 26 ianuarie 2012 at 14:47

alo domnisoara decat sa te intereseze deplasarile domnului primar mai bine ti-ai face ordine in viata ta personala si nu ai distruge o familie(CAUTATI UN ARMASAR PE MASURA TA SI LASA BARBATII INSURATI IN PACE)
dCA AI AVEA UN PIC DE DEMNITATE IN TINE NU TE-AI DA DREP TURIST SI TI-AI SPUNE NUMELE

andrei 27 ianuarie 2012 at 17:01

intradevar de unde stie turistu de deplasarile domnului Primar la Bucuresti?

Comentariile sunt oprite