Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Primăria Arieşeni nu este ajutată de localnici în lupta cu nămeţii

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    În ultimele zile, în Munţii Apuseni a nins ca-n basme, spre bucuria proprietarilor de pensiuni din staţiunile montane şi a administratorilor pârtiilor de schi de la Vârtop, comuna Arieşeni, dar şi a gospodarilor din zonă care îşi refac rezervele de apă grav afectate de secetă.  Zăpada depusă depăşeşte în unele locuri o jumătate de metru, iar autorităţile fac cu greu faţă iernii dezlănţuite.
Primăria Arieşeni a mobilizat utilajele de deszăpezire pentru degajarea străzilor şi a drumurilor, în special a celor spre instituţiile de interes local, cum ar fi şcolile. Dar eforturile administraţie sunt zădărnicite de viscol, care îngreunează intervenţia echipelor de deszăpezire, la scurt timp după îndepărtarea nămeţilor depunându-se în spatele TAF-urilor alt strat de nea. Ca-n „Meşterul Manole”. Iar asta pentru că Primăria Arieşeni se luptă singură cu troienele şi, având în vedere suprafaţa mare a comunei, care are nu mai puţin de 18 sate,  utilajele nu răzbesc să cureţe toate drumurile de acces.
Ar fi bine ca atât proprietarii de pensiuni sau de pârtii, cât şi localnicii să-şi amintească regula pe care o respectau cu sfinţenie strămoşii lor, de a îndepărta zăpada din faţa imobilelor. Mai mult, de la baza pârtiei de schi de la Vârtop până aproape de localitatea Arieşeni sunt parcate maşinile turiştilor, coloana întinzându-se pe câţiva kilometri, făcând şi mai dificilă intervenţia drumarilor, care la rândul lor ar trebui să fie mai activi în zonă. Cu toţii ne dorim dezvoltarea turismului în judeţul Alba, dar tot turiştii vor fi cei care se vor plânge că nu au putut să ajungă în staţiunile noastre montane sau să plece spre casă, dacă nu se acţionează prompt şi eficient pentru degajarea părţii carosabile de nămeţi. (Ţ.P.Ş.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Avertismentul experților despre noua înșelătorie telefonică din România: Ce este metoda „spoofing”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Avertismentul experților despre noua înșelătorie telefonică din România: Ce este metoda „spoofing” Directoratul Național de Securtitate Cibernetăică (DNSC) a emis un avertisment cu privire la o nouă metodă de fraudă care afectează românii. Această schemă implică folosirea unei tehnici cunoscute sub numele de „spoofing”, prin care atacatorii manipulează afișarea numărului de telefon pentru a părea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea