Rămâi conectat

Politică Administrație

Primăria Alba Iulia vrea să combată atmosfera de western urban în unele cartiere ale oraşului prin instalarea unor camere video

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

statuie soldat Poarta a III-a Cetatea Alba carolina din Alba IuliaAlba Iulia a devenit un oraş frumos, curat şi primitor în ultimii ani. Şi asta datorită atât efortului depus de administraţia locală, cât şi a contribuţiei directe a locuitorilor săi. Din păcate sunt încă mulţi indivizi (cetăţeni nu-i putem numi deoarece implică o anumită responsabilitate civică) care nu fac cinste oraşului, ce  provoacă numeroase acte de vandalism urban, distrugând aproape zilnic câte ceva din bunurile comunităţii. Pentru a-i depista şi sancţiona conform legii, Primăria Alba Iulia vrea să urgenteze achiziţia şi montarea unor camere video în zona istorică a oraşului.

Iată mai jos un comunicat transmis de  Primăria Alba Iulia.

„Alba Iulia a păstrat si deţine o carte de vizită impresionantă pentru ceea ce înseamnă un oraș al gospodarilor și al virtuților cetăţeneşti. Efortul desfăşurat de autorităţi se fundamentează pe sprijinul cetăţenilor și conduita de viaţă a fiecăruia. Cu toate acestea, trebuie să admitem că spiritul etic și moral lipseşte uneori cu desăvarşire. Din păcate, unele atitudini care din fericire în momentul de faţă sunt izolate și nu reprezintă un motiv de maximă îngrijorare dezonorează ambițiile, munca și inițiativa autorităților, dar și respectul majorității cetățenilor față de valorile certe de conviețuire.

În fiecare zi sunt semnalate sau constatate efectiv exemple de vandalism urban. Cele mai recente fac referire la incendierea unor coșuri de gunoi, chiar mai mult, a acoperișului unei boxe de gunoi de pe strada Gladiolelor. În aceasta situație s-a putut proba și identifica autorul, dar alte asemenea exemple rămân nepedepsite.

Recent a fost vandalizat catargul din Piața Cetății, pe care era arborat drapelul municipiului Alba Iulia (se efectuează cercetări în vederea identificării vinovaților).  Un alt exemplu consemnat în palmaresul negru al vandalilor sunt aspersoarele dispuse în șanțurile Cetății, unele distruse în mod intenționat. Fenomenul distrugerii este resimțit și la nivelul rețelelor de iluminat (puncte de aprindere distruse etc),  zone verzi, elemente de mobilier urban, locuri de joacă. Inutil să precizăm că aceste fapte, deși izolate, sunt costisitoare pentru bugetul albaiulienilor.

În privința suplimentului de precauție, municipalitatea va demara o procedură de achiziție, în baza unui studiu existent, pentru camere video de supraveghere care vizează zona istorică. De asemnea, se are în vedere posibilitatea montării pe mașinile poliției a unui sistem de supraveghere mobil. „

Speranța noastră este că aceste cazuri să fie semnalate de către cetățenii forurilor competente pentru ca în cele din urmă să putem să ne bucuram cu toții de zonele verzi, parcuri sau facilități urbane așa cum este normal să fie în urbea noastră” a declarat  primarul Municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

De cele mai multe ori “isprăvile” rămân cu autor necunoscut, în special din cauza perioadelor nocturne în care au loc. Precizăm că Poliția Locală acționează în oraș cu patrule, zilnic până la orele 22.30 și după acest interval în zona istorică, cetățenii având posibilitatea să sesizeze dispeceratul la numărul 0258 989. După ora menționată, competențele de patrulare revin IPJ Alba în oraș și Inspectoratului de Jandarmi cu precădere în zona Ampoi.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea