Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

Primăria Alba Iulia și Ciugud, protocol de colaborare în gestionarea câinilor fără stăpân. Ce capacitate are adăpostul din municipiu

Cezar Lancrajan

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Primăria Alba Iulia și Ciugud, protocol de colaborare în gestionarea câinilor fără stăpân. Ce capacitate are adăpostul din municipiu

UAT Municipiul Alba Iulia și UAT Comuna Ciugud ar putea încheia un protocol de colaborare privind serviciile de gestionare a câinilor fără stăpân, reiese dintr-un Proiect de Hotărâre inițiat de primarul Gabriel Codru Pleșa la data de 16 septembrie. Acesta urmează să se afle pe masa Consiliului Local Alba Iulia cel mai probabil în următoare ședință „ordinară” , atunci când consilierii locali își vor putea exprima votul cu privire la aprobarea protocolul de colaborare dintre cele două UAT-uri învecinate.

Citește și: Investiție de 9 milioane de euro în comuna Ciugud, după ce școala smart a devenit mică și neîncăpătoare: „Nu lăsăm să moară școala de la țară!”

REFERAT DE APROBARE al proiectului de hotărâre privind aprobarea încheierii unui Protocol de colaborare privind serviciile de gestionare a câinilor fără stăpân

I. Expunere de motive

Proiectul de act administrativ inițiat vizează aprobarea încheierii unui Protocol de colaborare privind serviciile de gestionare a câinilor fără stăpân între UAT Municipiul Alba Iulia și UAT Comuna Ciugud.

II. Descrierea situaţiei actuale

Prin adresa UAT Comuna Ciugud nr. 7829/19.08.2024, înregistrată la Primăria municipiului Alba Iulia sub nr. 82620/19.08.2024, se solicită sprijinirea pentru implementarea măsurilor cuprinse în programul de gestionare a câinilor fără stăpân, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Conform art. 3 alin. (1) din Anexa la H.G. nr. 1059/2013 privind normele metodologice de aplicare a O.U.G. nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, cu modificările și completările ulterioare: Serviciile specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân, înfiinţate potrivit art. 1 alin. (1) din ordonanţa de urgenţă, desfăşoară activitatea de gestionare a câinilor fără stăpân pe raza unităţilor administrativ-teritoriale, respectiv a subdiviziunilor acestora, la nivelul cărora au fost înfiinţate, şi, în funcţie de posibilităţi, pot încheia protocoale de colaborare cu unităţile administrativ-teritoriale cu care se învecinează, precum şi cu orice altă unitate administrativ-teritorială de pe raza judeţului.

Serviciul administrare Piețe, Târguri și Geastionarea câinilor fără stăpân aflat în subordinea Consiliului Local al municipiului Alba Iulia deține Adăpostul public pentru câini fără stăpân, acesta fiind autorizat, funcțional, cu administrare proprie și personal angajat. Capacitatea ce cazare a adăpostului este de 120 capete.

Având în vedere criteriile de eficientizare financiară a activității serviciului, precum și a faptului că UAT Comuna Ciugud se învecinează cu Municipiul Alba Iulia, propun inițierea unui proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii unui Protocol de colaborare privind serviciile de gestionare a câinilor fără stăpân între UAT Municipiul Alba Iulia și UAT Comuna Ciugud.

III. Baza legală

– O.U.G. nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a cîinilor fără stăpân, cu modificările și completările ulterioare;

– art. 3 din Anexa la H.G. nr. 1059/2013 privind normele metodologice de aplicare a O.U.G. nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a cîinilor fără stăpân, cu modificările și completările ulterioare;

– art. 129 alin. 2 lit. d) coroborat cu alin. 7 lit. s), art. 139 alin. 3,lit.f și art. 196 alin. 1 lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare.

IV. Avize necesare

Avizul Comisiei de specialitate a Consiliului local al Municipiului Alba Iulia .

 

RAPORT DE SPECIALITATE al Proiectului de hotărâre privind aprobarea încheierii unui Protocol de colaborare privind serviciile de gestionare a câinilor fără stăpân

Proiectul de act administrativ inițiat vizează aprobarea încheierii unui Protocol de colaborare privind serviciile de gestionare a câinilor fără stăpân între UAT Municipiul Alba Iulia și UAT Comuna Ciugud.

Prin adresa UAT Comuna Ciugud nr. 7829/19.08.2024, înregistrată la Primăria municipiului Alba Iulia sub nr. 82620/19.08.2024, se solicită sprijinirea pentru implementarea măsurilor cuprinse în programul de gestionare a câinilor fără stăpân în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Consiliul Local al comunei Ciugud a aprobat prin Hotărârea nr. 112/28.08.2024 încheierea unui protocol de colaborare cu UAT Municipiul Alba Iulia, pentru serviciile de gestionare a câinilor fără stăpân.

Ținând cont de prevederile legale ale :

– O.U.G. nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a cîinilor fără stăpân, cu modificările și completările ulterioare;

– art. 3 din Anexa la H.G. nr. 1059/2013 privind normele metodologice de aplicare a O.U.G. nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân;

– art. 129 alin. 2 lit. d) coroborat cu alin. 7 lit. s), art. 139 alin. 1 și art. 196 alin. 1 lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare.

Primăria Alba Iulia deține Adăpost public pentru câini fără stăpân, autorizat, funcțional, cu administrare proprie și personal angajat, capacitate de cazare de 120 de capete, mijloc de transport autorizat, personal specializat pentru tranchilizare și capturare dotat cu aparatura necesară.

Având în vedere criteriile de eficientizare financiară a activității serviciului, a faptului că comuna Ciugud este învecinată Municipiului Alba Iulia și a constatărilor că mulți căini sunt abandonați pe teritoriul UAT Alba Iulia provenind din localitățile comunei Ciugud, propun aprobarea Protocolului de colaborare privind serviciile de gestionare a câinilor fără stăpân .

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Incendiu de vegetație în Lopadea Nouă: Detașamentul de pompieri Aiud intervine alături de SVSU Lopadea

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Incendiu de vegetație în Lopadea Nouă: Detașamentul de pompieri Aiud intervine alături de SVSU Lopadea Detașamentul de pompieri Aiud intervine pentru stingerea unui incendiu de vegetație, alături de SVSU Lopadea, cu 1 APIC ca forță alocată, reiese din primele informații transmise de ISU Alba. Citește și: Ajutoare de urgență și comunitare pentru persoane. Ce sume […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea