Rămâi conectat

Curier Județean

Primăria Alba Iulia primește finanțarea de la Ministerul Culturii pentru construirea Podului Marii Uniri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Podul Marii Uniri de la Alba Iulia va fi construit cu bani alocați de Ministerul Culturii. În Comitetul Interministerial din 3 august 2018 au fost aprobate ultimele clarificări pentru proiectele de aniversare a Centenarului Marii Uniri depuse de către instituțiile publice centrale, respectiv autoritățile publice locale, întreaga sumă alocată acestora fiind, astfel, epuizată.

În afară de proiectul Primăriei Alba Iulia, au mai fost aprobate două proiecte depuse de Primăria Zimnicea, două de Consiliul Județean Vrancea, unul de Primăria Sectorului 5 București și unul de Primăria Jilava, suma totală acordată în această ultimă etapă fiind de 10.875.042 de lei.

Reamintim că podul face parte din proiectul de reamenajare a Parcului Unirii. El va face legătura între Monumentul Unirii de la Alba Iulia şi Catedrala în care au fost încoronaţi Regii Ferdinand şi Maria. Va fi construit din metal, partea de călcare va fi din lemn tehnic, iar pe margini va avea două culoare de sticlă. Totodată, în două zone în care podul se va sprijini de bastioane, se vor amenaja spaţii iluminate unde Muzeul Unirii va amplasa periodic piese care pot fi expuse în aer liber.

Va fi cel mai spectaculos element al parcului, va avea o grosime de 50 de centimetri şi va fi armat astfel încât să susţină sute de persoane care ar sta pe el în acelaşi timp, aşa cum autorităţile se aşteaptă deja să se întâmple la 1 Decembrie 2018, când va fi aniversat Centenarul Marii Uniri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea