Primăria Alba Iulia primește finanțarea de la Ministerul Culturii pentru construirea Podului Marii Uniri

Podul Marii Uniri de la Alba Iulia va fi construit cu bani alocați de Ministerul Culturii. În Comitetul Interministerial din 3 august 2018 au fost aprobate ultimele clarificări pentru proiectele de aniversare a Centenarului Marii Uniri depuse de către instituțiile publice centrale, respectiv autoritățile publice locale, întreaga sumă alocată acestora fiind, astfel, epuizată.

ELIT

În afară de proiectul Primăriei Alba Iulia, au mai fost aprobate două proiecte depuse de Primăria Zimnicea, două de Consiliul Județean Vrancea, unul de Primăria Sectorului 5 București și unul de Primăria Jilava, suma totală acordată în această ultimă etapă fiind de 10.875.042 de lei.

Reamintim că podul face parte din proiectul de reamenajare a Parcului Unirii. El va face legătura între Monumentul Unirii de la Alba Iulia şi Catedrala în care au fost încoronaţi Regii Ferdinand şi Maria. Va fi construit din metal, partea de călcare va fi din lemn tehnic, iar pe margini va avea două culoare de sticlă. Totodată, în două zone în care podul se va sprijini de bastioane, se vor amenaja spaţii iluminate unde Muzeul Unirii va amplasa periodic piese care pot fi expuse în aer liber.

Va fi cel mai spectaculos element al parcului, va avea o grosime de 50 de centimetri şi va fi armat astfel încât să susţină sute de persoane care ar sta pe el în acelaşi timp, aşa cum autorităţile se aşteaptă deja să se întâmple la 1 Decembrie 2018, când va fi aniversat Centenarul Marii Uniri.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Costel 7 august 2018 at 10:04

Niste ratati! Strica si restul parcului incat o sa ramanem sa ne prajim vara printre betoane cand mergem la plimbare. Cretini

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...