Rămâi conectat

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia pierde definitiv în instanță Casa de Cultură a Studenților!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Primăria Alba Iulia pierde definitiv în instanță Casa de Cultură a Studenților!

Primăria Alba Iulia a pierdut definitiv în instanță Casa de Cultură a Studenților din municipiu. După aproape 4 ani de procese în care Primăria a obținut 2 decizii favorabile, la Judecătoria Alba Iulia și Tribunalul Alba, Curtea de Apel a întors situația la 180 de grade, admițând în 27 noiembrie 2019 recursul Ministerului Educaţiei Naţionale, Guvernului României prin Secretariatul General al Guvernului, Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Tineretului şi Sportului împotriva deciziei civile nr. 68/A/29.01.2019 pronunţată de Tribunalul Alba – Secţia I Civilă, în dosar nr. 1002/107/2016*.

”Casează în tot decizia atacată şi rejudecând cauza în fond, admite apelul declarat de pârâţii Ministerul Educaţiei Naţionale, Guvernul României prin Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Finanţelor Publice şi Ministerul Tineretului şi Sportului împotriva încheierii din data de 31.10.2017 şi a sentinţei civile nr. 367/13.02.2018 pronunţate de Judecătoria Alba Iulia, pe care le schimbă în parte, în sensul că admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului Ministerul Educaţiei Naţionale, şi în consecinţă: Respinge acţiunea formulată în contradictoriu cu pârâtul Ministerul Educaţiei Naţionale, ca fiind formulată împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă. Respinge excepţia de nelegalitate parţială a Hotărârii Guvernului României nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului în ceea ce priveşte imobilul Casa de Cultură Studenţească Alba Iulia înscris la poziţia nr. MF 39080 din anexa cuprinzând inventarul bunurilor care alcătuiesc domeniul public al statului. Respinge acţiunea formulată de reclamantul Municipiul Alba Iulia reprezentat prin Primar în contradictoriu cu pârâţii Guvernul României prin secretariatul General al Guvernului, Ministerul Finanţelor Publice şi Ministerul Tineretului şi Sportului, ca neîntemeiată. Menţine în rest dispoziţiile încheierii din data de 31.10.2017 şi sentinţei civile nr. 367/13.02.2018 pronunţate de Judecătoria Alba Iulia”, se arată în soluția pe scurt publicată pe portalul Curții de Apel Alba Iulia.

La începutul lui 2016, Primăria Alba Iulia a acționat în instanță Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Educației și Cercetării Științifice, Casa de Cultură a Studenților, Guvernul României și Ministerul Finanțelor Publice, solicitând predarea Casei de Cultură a Studenților către municipiu. Anterior, pârâții au refuzat predarea imobilului deși, potrivit extrasului de carte funciară, Casa de Cultură a Studenților este ”proprietatea tabulară a Municipiului Alba Iulia”.

Ei s-au prevalat de faptul că în anul 1991, Ministerul Învățământului și Științei a primit drept de administrație asupra clădirii, drept de administrare revocat în 2014 printr-o hotărâre a Consiliului Local Alba Iulia. ”Instanța constată că imobilul Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia este proprietatea tabulară a reclamantului Municipiului Alba Iulia, iar pârâții Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Educației și Cercetării Științifice, Guvernul României și Statul Român nu justifică niciun drept asupra acestuia, iar refuzul lor de predare a imobilului către proprietarul de drept este nefondat.

În consecință, instanța va dispune obligarea acestora la efectuarea operațiunilor de predare către reclamant a imobilului”, se arată în decizia Judecătoriei Alba Iulia, pronunțată în 13 februarie 2018 și menținută apoi de Tribunalul Alba. Rămâne de văzut cum motivează judecătorii Curții de Apel Alba Iulia întoarcerea deciziei în favoarea Ministerului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Ștefania Roșu, absolventă a Colegiului Militar din Alba Iulia, admisă prima la specializarea leadership militar din cadrul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu

Bera Larisa

Publicat

în

Ștefania Roșu, absolventă a Colegiului Militar din Alba Iulia, admisă prima la specializarea leadership militar din cadrul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu Absolventa Ștefania Roșu a fost admisă prima la specializarea Leadership militar, specialitatea militară Cercetare din cadrul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu. Citește și: Irina Anghel, absolventă a Colegiului Militar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea