Rămâi conectat

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia luptă în instanță să recupereze 500 mp teren din pasajul din centrul municipiului

Unirea Ziarul

Publicat

în

Primăria Alba Iulia luptă în instanță să recupereze 500 mp teren din pasajul din centrul municipiului

Consilierii locali ai municipiului Alba Iulia au aprobat respingerea plângerii prealabile formulate împotriva HCL521/2023, prin care administrația locală dorește recuperarea a 505 mp teren din zona pasajului de lângă sediul primăriei.

Este vorba despre terasa restaurantului Erol și accesele aferente. Concret, primăria a început demersurile de reziliere parțială a contractelor de concesionare pe motiv că una dintre prevederi, cea referitoare la buna întreținere a acestor terenuri, nu a fost îndeplinită de concesionar de câțiva ani, ceea ce creează un aspect dezolant zonei, o zonă centrală a orașului, chiar „la poalele” primăriei!

„Considerăm că se impune respingerea plângerii prealabile formulate de petentul A.T.G. prin avocat A. C. ca fiind tardiv introdusă pentru următoarele considerente:

Potrivit dispozițiilor art.7 alin. (1) din Legea nr.554/2004 – Legea contenciosului administrativ, cu modificările și completările ulterioare, «înainte de a se adresa instanţei de contencios administrativ competente, persoana care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim printr-un act administrativ individual care i se adresează trebuie să solicite autorităţii publice emitente sau autorităţii ierarhic superioare, dacă aceasta există, în termen de 30 de zile de la data comunicării actului, revocarea, în tot sau în parte, a acestuia.

Citește și: Pasaj subteran pentru mașini în zona stadion din Alba Iulia, soluție la traficul infernal spre Micești. Finanțare de 7,3 milioane de euro, asigurată din fonduri europene

Pentru motive temeinice, persoana vătămată, destinatar al actului, poate introduce plângerea prealabilă, în cazul actelor administrative unilaterale, şi peste termenul prevăzut la alin. (1), dar nu mai târziu de 6 luni de la data emiterii actului».

După cum se poate observa din dovada de înmânare a HCL nr. 521/2023, hotărârea a fost comunicată către dl. ATG la data de 8.01.2024. Prin urmare, petentul a formulat tardiv plângerea prealabilă, plângere care a fost înregistrată la Primăria municipiului Alba Iulia sub nr. 69.437/17.06.2024.

Considerăm că faptul că petentul ATG – conform afirmațiilor sale – nu a luat cunoștință de conținutul și existența HCL nr. 521/2023 decât la data de 24 mai 2024, ca urmare a deplasării sale cu alte probleme la sediul OCPI Alba Iulia și ca atare plângerea prealabilă se poate considera introdusă în termen, potrivit dispozițiilor legale anterior menționate, considerăm că acest punct de vedere nu poate fi luat în considerare datorită faptului că, potrivit afirmațiilor petentului, acesta și-a stabilit domiciliul la o altă adresă decât la acea cunoscută de Serviciul «Contracte, Patrimoniu», fără ca dl. ATG să comunice acest fapt și către noi, așa cum minima obligație de diligență a acestuia l-ar fi obligat să o facă, astfel încât transmiterea către petent a HCL nr.521/2023 s-a făcut la adresa aflată în evidențele Serviciului «Contracte, Patrimoniu» datorită comportamentului culpabil al petentului”, argumentează raportul de specialitate prezentat consilierilor locali.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cine sunt moții, numiți de Ioan Slavici: „Cea mai nobilă parte a poporului român”. Originile mândrilor locuitori ai Munților Apuseni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cine sunt moții, numiți de Ioan Slavici: „Cea mai nobilă parte a poporului român”. Originile mândrilor locuitori ai Munților Apuseni Lăudabil, moţii au scris multe pagini din istoria României. Mulţi dintre ei trăiesc de mii de ani la peste 1.400 de metri altitudine în propria lor „ţară” denumită „Ţara Moţilor”. Scriitorul Ioan Slavici îi consideră […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea