Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Pasaj subteran pentru mașini în zona stadion din Alba Iulia, soluție la traficul infernal spre Micești. Finanțare de 7,3 milioane de euro, asigurată din fonduri europene

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pasaj subteran pentru mașini în zona stadion din Alba Iulia, soluție la traficul infernal spre Micești. Finanțare de 7,3 milioane de euro, asigurată din fonduri europene

Cel mai grav dintre punctele de gâtuire a traficului din Alba Iulia, intersecția dintre Calea Moților, Bulevardul Revoluției 1989 și Bulevardul Republicii, în zona Stadion, și-a găsit rezolvarea.

Dacă în urmă cu doi ani, când primarul Gabriel Pleșa anunța ca posibilă soluție construirea unui pasaj subteran, informația era primită cu destulă neîncredere, astăzi situația s-a schimbat radical: Primăria Municipiului Alba Iulia are asigurată finanțarea pentru acest obiectiv.

Este vorba despre 7.307.000 de euro, prin Programul Operațional Regiunea Centru, Operațiunea 5 – „O regiune acesibilă”, bani siguri în cadrul unui apel necompetitiv. Așa că demersurile pentru construcția pasajului se derulează cu motoarele turate, ca să folosesc un termen apropiat utilizatorilor automobiliști!

În data de 11 martie 2024 a fost emis certificatul de urbanism pentru acest obiectiv și se lucrează la realizarea documentațiilor necesare pentru lansarea achiziției serviciilor de proiectare pentru „Studiu de fezabilitate pentru obiectiv mixt, documentație tehnică pentru obținerea autorizației de construcție și organizarea execuției, proiect tehnic, caiete de sarcini și detalii de execuție, asistență tehnică din partea proiectantului.”

De asemenea, se caută soluții împreună cu APA CTTA, pentru ca prin investiția propusă să nu fie afectate lucrările realizate în prezent pe Lotul 2 de mobilitate urbană, în ceea ce privește devierea rețelei de canalizare din zona intersecției străzii Calea Moților cu Bulevardul Republicii și Bulevardul Revoluției 1918.

Citește și: Soluția la problemele de trafic spre cartierul Micești din Alba Iulia: PASAJ SUBTERAN pe sub bulevardul Revoluției

Pasajul va avea două benzi de circulație, una pe sens, la axul drumului, pe direcția Alba Iulia – Micești, cu o lățime de 3,5 m fiecare și două trotuare de serviciu late de 1 m fiecare și, evident, va fi iluminat. va fi realizat din beton armat și va respecta toate măsurile de siguranță a traficului, inclusiv în cea ce privește racordurile cu străzile adiacente.

De asemenea, va fi echipat cu toate utilitățile tehnico-edilitare și canalizațiile tehnice aferente, iar rețelele de utilități identificate în amplasamentul pasajului vor fi relocate în subteran.

Proiectul va include și construirea de piste de biciclete care să asigure legătura între intersecția străzii Detunata cu Calea Moților și intersecția străzii Calea Moților cu Bulevardul Republicii și Bulevardul Revoluției 1989.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Srilankezii din România sărbătoresc Anul Nou pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. Muzică și mâncare tradițională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Srilankezii din România sărbătoresc Anul Nou pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. Muzică și mâncare tradițională Noul An srilankez este sărbătorit de comunitatea de srilankezi din România pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. La eveniment sunt prezenți sute de cetățeni din țara asiatică, care muncesc în România. Muncitorii din Sri Lanka au început […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea