Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia, la un click de tine. Ca să câștigi timp. Ca să-ți fie mai bine! Ai INTRARE la Primărie 24 de ore din 24! 7 zile din 7!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

site apulum.roUnul dintre cele mai eficiente instrumente de comunicare cu cetățenii, portalul Primăriei municipiului Alba Iulia, a fost complet restructurat și modernizat, iar de azi este disponibil în online.

 Vechiul site al municipalităţii Alba Iulia (www.apulum.ro), realizat în anul 2006, se baza pe un sistem de control al informaţiilor învechit, care permitea ca doar 25% din conţinutul site-ului să poată fi administrat dinamic.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Acest lucru ducea atât la un mare consum de timp necesar pentru administrare cât şi la probleme de securizarea datelor.

Noul site este construit pe o platformă modernă de control a datelor, care permite gestionarea și administrarea fiecarei sectiuni a site-ului de la o singură consolă de administrare.

Suntem siguri ca în viitor dialogul administrație-cetățeni se va purta tot mai eficient pe internet. Ar trebui să se ajungă la acel nivel la care albaiulienii sa nu mai fie absolut deloc purtați de la o ușă la alta, să facem trecerea de la “purtat” la PORTAL. Avem astăzi proiecte care au transformat pozitiv Alba Iulia și din acest punct de vedere, un sistem informatic care merită utilizat la maxim. Totul despre tot ce te interesează : urbanism , patrimoniu , dispecerat, harta de incidente, terenuri, acte, taxe, impozite plătite de-acasă și multe altele. Altfel spus, deschidem primăria non-stop”, a declarat Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

Noul sistem de control al informaţiilor permite atât o administrare a conţinutului eficientă şi accesibilă, cât şi posibilitatea de adăugare sau extindere a siteului pe viitor cu noi secţiuni sau tehnologii.

Majoritatea secțiunilor vechi ale site-ului au fost îmbunătățite sau au fost adăugate secțiuni (pagini) noi, cum ar fi Cetățeni de onoare și Servicii publice.

Noul design al site-ului ajută utilizatorul să ajungă mult mai rapid la secțiunile de care are nevoie. Posibilitatea de căutare în site este net superioară, utilizatorul având, de exemplu, posibilitatea să caute o știre sau un document pe baza alegerii unui interval de timp cu ajutorul unui calendar dinamic.

O altă noutate importantă o prezintă optimizarea site-ului cu versiunile moderne de smart phone şi tablete existente pe piață, utilizatorul avand posibilitatea astfel de găsire rapidă a informațiilor publice de care are nevoie chiar dacă nu are acces la un calculator sau Laptop.

S-a accentuat legătura cu reţelele de socializare, fiecare pagină putând fi preluată uşor de principalele reţele de socializare. La fel paginile de știri și informatii pot fi transformate în PDF, pot fi trimise prin e-mail sau pot fi listate cu posibilitatea de a selecta în prealabil doar secţiunile de pe pagină care se doresc.

O secțiune nouă este secțiunea de Patrimoniu care are drept scop punerea în valoare și promovarea patrimoniului cultural, arhitectural și istoric de care dispune orașul nostru.

Fiecare obiectiv este prezentat cu un mini-album foto şi este poziţionat dinamic pe harta orașului. (C.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere?

Ziarul Unirea

Publicat

în

4Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere? În fiecare an, la Paştele ortodox credincioşii se bucură de minunea Luminii Sfinte – un eveniment miraculos ce se petrece în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui. Citeşte şi: Urari de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea