Rămâi conectat

Politică Administrație

Primăria Alba Iulia derulează în 2012 proiecte în valoare de aproximativ 54 de milioane de euro

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Proiectul „Respiră aerul istoriei” a ajuns la final

    Ieri la Alba Iulia primarul Mircea Hava şi colaboratorii săi implicaţi în implementarea proiectelor de dezvoltare finanţate prin fonduri europene au prezentat o radiografie a tuturor proiectelor aflate încă în derulare. Valoarea totală a acestor proiecte este de aproximativ 54 de milioane de euro. Este vorba despre opt asemenea proiecte: şapte în domeniul infrastructurii şi unul în domeniul resurselor umane. Dintre cele şapte proiecte de infrastructură aflate în derulare cel mai aproape de finalizare, în luna aprilie 2012, este proiectul „Lucrări de intervenţie la obiectivul DN1, Sebeş – Alba Iulia, km 378+020, pasaj superior peste calea ferată Alba Iulia”, mai exact pasajul de la intrarea în Alba Iulia dinspre Sebeş. Lucrările la pasajul în sine au fost finalizate şi traficul a fost redeschis, aşa cum se ştie, la 20 decembrie 2011, dar mai sunt de executat amenajări la rampele de acces pe pasaj – 10 la sută la rampa dinspre Alba Iulia şi 78 la sută la rampa dinspre Sebeş.
Dacă e să vorbim despre extreme, atunci să spunem că cel mai puţin avansat proiect este cel privind amenajarea zonei de agrement Mamut în cadrul proiectului „Valorificarea resurselor turistice naturale în zona Mamut – Parcul dendrologic «Dr. Ioan Vlad» – Valea Popii din Municipiul Alba Iulia”. Aici s-au executat doar lucrări de amenajare de şantier deoarece contractul pentru execuţia lucrărilor a fost semnat abia în data de 25 noiembrie 2011, iar vremea friguroasă nu este prielnică. Câştigătorul licitaţiei pentru execuţia lucrărilor este SC Newamport Company SRL Bistra, iar lucrările în valoare de 10.046.273,78 lei vor fi finalizate până cel târziu la 25 iulie 2013.
Tot ieri a fost pus punct proiectului „Respiră aerul istoriei”, un proiect de promovare a potenţialului turistic al municipiului Alba Iulia. În cadrul acestui proiect Cetatea Alba Carolina şi alte atracţii turistice ale municipiului reşedinţă de judeţ au fost prezentate la patru târguri de turism, dar şi prin realizarea a 8000 de cărţi poştale, 5000 de magneţi de frigider, 10.000 de steguleţe, 8000 de broşuri, 5000 de hărţi, 1500 de agende, 1 pagină web şi altele. De asemenea, acest proiect a fost motorul demarării sau extinderii a 10 afaceri în perimetrul Cetăţii.
Asupra progresului celorlalte proiecte vom reveni în numerele noastre viitoare.

Anca DINICĂ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea