Primăria Alba Iulia alocă, în 2015, peste 6 milioane de lei pentru întreținerea și amenajarea spațiilor verzi. Banii ajung la trei firme
Primăria Alba Iulia alocă, în 2015, peste 6 milioane de lei pentru amenajarea și întreținerea zonelor verzi din municipiu, suma fiind împărțită între trei firme din Alba Iulia și Constanța care au câștigat licitația pentru aceste servicii, în urmă cu trei ani, contractele fiind renegociate anual. Anul trecut Primăria Alba Iulia a alocat peste 5 milioane lei vechi. Aceste sume sunt estimate, nu pot fi depășite, și în niciun an nu s-au cheltuit în totalitate, potrivit doamnei Ileana Krisbai, șeful Serviciului de administrare a activităților domeniului public.
Municipiul Alba Iulia a fost împărțit, și în acest an, în trei loturi: Lotul 1 cuprinde spațiile verzi din zona istorică a orașului: Șanțurile Cetății, Zona Obelisc, Piața Cetății, până la Bulevardul ”Transilvaniei”, în zona ”M-urilor”. Pentru această parte s-a alocat suma de 3.100.000 de lei, Ileana Krisbai precizând că acea zonă a orașului este în plină dezvoltare. Firma care a câștigat licitația este SC Sport Turism SRL Constanta. Lotul 2 cuprinde zona cartierului Cetate. Aici, pentru amenajarea spațiilor verzi s-a alocat în jur de 2.000.000 de lei, iar firma care se ocupă de întreținere este Luxor LTD SRL Alba Iulia. Lotul 3 cuprinde spațiile verzi din ”orașul de Jos”, firma care a câștigat licitația este SC Salprest SRL Alba Iulia, iar suma estimată pentru întreținere și amenajare este de 1.800.000 de lei. Este de menționat că pe loturile 2 și 3 contractele au fost încheiate din octombrie 2014 pe termen de 12 luni, iar pe lotul 1 contractul a fost încheiat în martie 2015 până în martie 2016.
Firmele cu care s-a încheiat și renegociat contractele au obligația să întrețină, planteze flori, arbori și arbuști și să înlocuiască gazonul unde este cazul. Pomii bătrâni vor fi tăiați, iar în locul lor se vor planta alții. Ileana Krisbai a precizat că vor fi tăiați doar arborii uscați și bătrâni, în unele zone urmând să fie plantați arbori pentru ozon și oprirea prafului. Ea a afirmat că orașul nostru reprezintă un punct de interes, iar amenajarea spațiilor verzi este foarte importantă.
Alba Iulia are, potrivit șefului Serviciului de administrare a activităților domeniului public, 17 metri pătrați de spații verzi pe cap de locuitori.
Nu se știe, deocamdată, dacă palmierul care a stârnit opinia publică va mai apărea în Cetatea Alba Carolina, el fiind amplasat în 2014, așezat într-un ghiveci, în sensul giratoriu de la intrarea în Cetatea Alba Carolina, și mutat apoi la intrarea de pe Latura de Nord a Cetății. Palmierul a fost primit ca și donație din partea firmei SC Sport Turism SRL Constanta și adăpostit pe timp de iarnă.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii