Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Primăria Alba Iulia a reluat achiziţia publică pentru modernizarea Parcului Unirii. Valoarea estimată a contractului este mai mare cu 1 milion de lei după anularea primei licitaţii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria Alba Iulia a reluat achiziţia publică pentru modernizarea Parcului Unirii. Valoarea estimată a contractului este mai mare cu 1 milion de lei după anularea primei licitaţii.

În 9 iulie a fost ultima zi în care s-au putut depune oferte pentru adjudecarea lucrărilor de reamenajare a Parcului Unirii din Alba Iulia, dincolo de perimetrul monumentului cu același nume. Contractul avea o valoare estimată la 12.557.863 de lei, fără TVA. Potrivit reprezentanților autorităților locale, nicio ofertă nu a fost depusă în vederea adjudecării lucrărilor, procedura fiind în consecință anulată, urmând a fi reluată.

Noua licitație a fost publicată pe SEAP după câteva zile, iar contractul are o valoare estimată de 13.457.153,25 de lei.

Cel mai important element de arhitectură prevăzut în cadrul lucrărilor de reamenajare a parcului este podul care va face legătura între Monumentul Unirii de la Alba Iulia şi Catedrala în care au fost încoronaţi Regii Ferdinand şi Maria. Acesta va fi construit din metal, partea de călcare va fi din lemn tehnic, iar pe margini va avea două culoare de sticlă. Totodată, în două zone în care se va sprijini de bastioane, se vor amenaja spaţii iluminate unde Muzeul Unirii va amplasa periodic piese care pot fi expuse în aer liber.

Podul va avea o grosime de 50 de centimetri şi va fi armat astfel încât să susţină sute de persoane care ar sta pe el în acelaşi timp, aşa cum autorităţile se aşteaptă deja să se întâmple la 1 Decembrie 2018, când va fi aniversat Centenarul Marii Uniri, potrivit sursei citate. Totodată, în jurul monumentului va fi amenajată o piaţetă, unde vor avea loc ceremonii.

Având în vedere timpul foarte scurt rămas până la sfârșitul lunii noiembrie, când ar trebui să fie finalizate toate lucrările, este greu de spus dacă această investiție se va materializa.

Reamintim că pentru ridicarea Monumentului Unirii şi reamenajarea parcului a fost alocată, de Guvern, prin Ministerul Culturii, suma de 18,8 milioane de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea