Primăria Abrud dă peste 80.000 de lei pentru 3 indicatoare rutiere și de identitate: Ce simbolizează totemurile și unde vor fi amplasate
Primăria Abrud dă peste 80.000 de lei pentru 3 indicatoare rutiere și de identitate: Ce simbolizează totemurile și unde vor fi amplasate
Primăria orașului Abrud a cumpărat prin achiziție directă trei totemuri care vor fi amplasate la cele trei intrări/ieșiri în Orașul Abrud. Valoarea contractului este de 80.480,00 lei, fără TVA.
Lucrarea constă în proiectarea artistică și structurală respectiv fabricația a trei ansamble decorative modulare, identice. Fiecare din cele trei ansamble vor fi realizate astfel încât să înglobeze elemente de identitate ale orașului Abrud. Din punct de vedere dimensional vor fi gândite pentru a fi montate la cele trei intrări ale orașului.
Scutul este compus din 3 piese distincte realizate prin tehnică modernă LaserCut.
– Ramă scutului.
– Baza scutului.
– Grifon.
Piesele vor fi ansamblate ulterior printr-un sistem conceput că să asigure o mai mare accesibilitate în cazul unei restaurări viitoare. Atenția pentru detalii – finisare va fi una de calitate.
-Literele care compun denumirea orașului ABRUD. Vor fi decupate separat prin metodă LaserCut și vor fi ansamblate după finisare, literă cu literă. Metoda de ansamblare a fost deasemenea concepută că să permită o mai mare accesibilitate în cazul unei restaurări viitoare. Am păstrat caracterul de text specific identității orașului Abrud, în speță fontul Minion Pro. Astfel lucrarea devine unitară în simbolistica și specificul orașului.
-Plachetă de culoare turcoaz. O piesă importantă în ansamblu deoarece scoate în evidență și exemplifica portretul subtil din partea inferioară a totemului. În cazul de față: Sfânta Varvara. Ocrotitoarea Abrudului. Se păstrează deasemenea caracterul de text și culoarea, specifice identității orașului Abrud. Piesă va fi decupată cu metodă LaserCut și va fi atașată după finisare, participând de asemenea la unitaritatea totemului.
-Portretul Sfintei Varvara. Acesta este elementul artistic care întregește ansamblul și-i conferă aspectul de originalitate și modernitate. Este o piesă cu tendința subtilă și profundă care are că scop evidențierea faptului că orașul Abrud este sub ocrotirea Sfintei Mucenițe Varvara. Portretul a fost conceput astfel încât să surprindă acest aspect și să scoată în evidență delicatețea, frumusețea și puterea acestui personaj.
Potrivit raportului de specialitate, în contextul noii politici identitare din agenda Primarului Cristian Alexandru Albu și a Consiliului Local, de repoziționare a Abrudului pe o axă de punere în valoare a patrimoniului identitar, cultural, istoric, sportiv și industrial ca factor principal de dezvoltare durabilă a localității noastre, se consideră de bun augur acest prim pas în schimbarea estetică pe care aceste indicatoare rutiere și identitare o pot aduce pentru toți cei care venind în Abrud, dinspre Alba, Brad sau Câmpeni o pot percepe ca un semnal de schimbare în bine și frumos încă de la intrarea în localitate, dar și ca pe un mesaj subliminal că schimbarea începe de la limita extremă a orașului spre Centrul Istoric, care va intra și el cât mai curând în amenajare.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
FOTO | Peste 80 de pachete de Crăciun oferite de membrii Consiliului Elevilor Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia, în cadrul proiectului „Dăruind, vei dobândi”
FOTO | Peste 80 de pachete de Crăciun oferite de membrii Consiliului Elevilor Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia, în cadrul proiectului „Dăruind, vei dobândi” Luni, 16 decembrie a.c., un grup de 8 elevi ai Consiliului Elevilor Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia, însoțit de către părintele duhovnic Silviu […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 4 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor
-
Actualitateacum o zi
18 decembrie: Sfântul Daniil Sihastrul, sărbătoare cu cruce albastră în calendarul ortodox. Ce înseamnă și ce nu ai voie să faci