Rămâi conectat

Curier Județean

Primăria Abrud dă peste 80.000 de lei pentru 3 indicatoare rutiere și de identitate: Ce simbolizează totemurile și unde vor fi amplasate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primăria Abrud dă peste 80.000 de lei pentru 3 indicatoare rutiere și de identitate: Ce simbolizează totemurile și unde vor fi amplasate

Primăria orașului Abrud a cumpărat prin achiziție directă trei totemuri care vor fi amplasate la cele trei intrări/ieșiri în Orașul Abrud. Valoarea contractului este de 80.480,00 lei, fără TVA.

Lucrarea constă în proiectarea artistică și structurală respectiv fabricația a trei ansamble decorative modulare, identice. Fiecare din cele trei ansamble vor fi realizate astfel încât să înglobeze elemente de identitate ale orașului Abrud. Din punct de vedere dimensional vor fi gândite pentru a fi montate la cele trei intrări ale orașului.

Scutul este compus din 3 piese distincte realizate prin tehnică modernă LaserCut.

Elit - Gustul Desăvârșit

– Ramă scutului.
– Baza scutului.
– Grifon.

Piesele vor fi ansamblate ulterior printr-un sistem conceput că să asigure o mai mare accesibilitate în cazul unei restaurări viitoare. Atenția pentru detalii – finisare va fi una de calitate.

-Literele care compun denumirea orașului ABRUD. Vor fi decupate separat prin metodă LaserCut și vor fi ansamblate după finisare, literă cu literă. Metoda de ansamblare a fost deasemenea concepută că să permită o mai mare accesibilitate în cazul unei restaurări viitoare. Am păstrat caracterul de text specific identității orașului Abrud, în speță fontul Minion Pro. Astfel lucrarea devine unitară în simbolistica și specificul orașului.

-Plachetă de culoare turcoaz. O piesă importantă în ansamblu deoarece scoate în evidență și exemplifica portretul subtil din partea inferioară a totemului. În cazul de față: Sfânta Varvara. Ocrotitoarea Abrudului. Se păstrează deasemenea caracterul de text și culoarea, specifice identității orașului Abrud. Piesă va fi decupată cu metodă LaserCut și va fi atașată după finisare, participând de asemenea la unitaritatea totemului.

-Portretul Sfintei Varvara. Acesta este elementul artistic care întregește ansamblul și-i conferă aspectul de originalitate și modernitate. Este o piesă cu tendința subtilă și profundă care are că scop evidențierea faptului că orașul Abrud este sub ocrotirea Sfintei Mucenițe Varvara. Portretul a fost conceput astfel încât să surprindă acest aspect și să scoată în evidență delicatețea, frumusețea și puterea acestui personaj.

Potrivit raportului de specialitate, în contextul noii politici identitare din agenda Primarului Cristian Alexandru Albu și a Consiliului Local, de repoziționare a Abrudului pe o axă de punere în valoare a patrimoniului identitar, cultural, istoric, sportiv și industrial ca factor principal de dezvoltare durabilă a localității noastre, se consideră de bun augur acest prim pas în schimbarea estetică pe care aceste indicatoare rutiere și identitare o pot aduce pentru toți cei care venind în Abrud, dinspre Alba, Brad sau Câmpeni o pot percepe ca un semnal de schimbare în bine și frumos încă de la intrarea în localitate, dar și ca pe un mesaj subliminal că schimbarea începe de la limita extremă a orașului spre Centrul Istoric, care va intra și el cât mai curând în amenajare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO| Se înmulțesc atacurile urșilor, în Alba: De data aceasta animalul sălbatic a „vizitat” o comună din Apuseni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Se înmulțesc atacurile urșilor, în Alba: De data aceasta animalul sălbatic a „vizitat” o comună din Apuseni

În ultima vreme sunt tot mai dese atacurile sălbăticiunilor asupra animalelor domestice deținute de fermierii din județul Alba.

Potrivit unui localnic din comuna Vidra, ursul a dat iama în animalele sale, care erau la pășune în satul Poieni. Omul spune ca animalul sălbatic i-a ucis o vacă, în cursul nopții de luni spre marți.

CITEȘTE ȘI: MĂCEL într-o comună din Alba: Un urs omoară animalele oamenilor și le abandonează

Incidentul nu este unul singular, chiar ieri un urs lâsând în urma sa un dezastru de nedescris în comuna Meteș din județul Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cu două săptămâni în urmă mai multe animale au ucise în apropiere de centrul comunei Pianu, iar recent, un alt urs a făcut prăpăd în zona comunei Bucium, tot din Munții Apuseni.

CITEȘTE ȘI: Încă un CARNAGIU provocat de urs, într-o comună din Alba: 4 oi și 2 capre, ucise „la 40 de metri de grădiniță”

Potrivit legislației, „intervenţia imediată asupra exemplarelor de urs în intravilanul localităţilor se efectuează gradual”. Astfel, în primă fază se va încerca îndepărtarea animalului prin diverse mijloace.

În cazul în care exemplarul îndepărtat prin alungare revine în mod repetat, echipa de intervenţie procedează la intervenţia prin tranchilizare şi relocarea acestuia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Transport public pentru elevii care fac naveta pe traseul Ocna Mureș – Lunca Mureșului: Care vor fi tarifele

Ziarul Unirea

Publicat

în

Transport public pentru elevii care fac naveta pe traseul Ocna Mureș – Lunca Mureșului: Care vor fi tarifele

Pe agenda de lucru a consilierilor județeni se află și atribuirea directă, prin măsuri de urgență, a contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public județean de persoane prin curse regulate, pe traseul Ocna Mureș – Lunca Mureșului. Acestea vor fi supuse aprobării în ședința de vineri a Consiliului Județean Alba.

Primăria comunei Lunca Mureșului a solicitat Consiliului Județean Alba actualizarea programului de transport județean în vigoare prin introducerea unui traseu nou: Ocna Mureș – Lunca Mureșului și atribuirea acestuia, în regim de urgență, pentru a se putea asigura transportul zilnic dus/întors al elevilor din Lunca Mureșului școlarizați în unitățile de învățământ din orașul Ocna Mureș.

Transportul rutier județean de persoane prin curse regulate se desfășoară în prezent cu caracter temporar, până la data de 31 decembrie 2022, în baza programului de transport județean aprobat prin Hotărârea Consiliului Județean Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

Consiliul Județean Alba a încheiat contracte de delegare a gestiunii serviciului, cu valabilitate până la data de 31 decembrie 2021, cu operatorii de transport rutier deținători de licențe valabile de traseu, în conformitate cu prevederile art. 66 alin. 1 din O.U.G. nr. 70/2020, cu modificările și completările ulterioare, pentru continuarea asigurării de către aceștia a transportului public județean de persoane până la finalizarea procedurilor de atribuire a contractelor de delegare a gestiune a serviciului în baza legislației achizițiilor publice.

Tarife practicate:

Distanța(km)/ Valoare bilet (lei – TVA inclus)/ Valoare abonament lunar (lei – TVA inclus)
1 – 5/ 5,50/ 200,00
6 – 11/ 8,00. 300,00

Consiliul Județean Alba a solicitat operatorilor de transport rutier Arieșul SA, Excelent Trans SRL, Livio Dario SRL, Voltrans SA, Samflora Impex Prod SRL și Andra & Alina Transport SRL, ca în situația în care doresc să efectueze serviciul pe acest traseu, să comunice Consiliului Județean Alba, până la data de 28 septembrie 2022, acordul în acest sens, însoțit documentele în copie ale mijlocului de transport necesar efectuării serviciului și tarifele de călătorie propuse.

A depus documentația solicitată de Consiliul Județean Alba și a fost de acord să presteze serviciul de transport public județean prin curse regulate, prin atribuirea directă a contractului de delegare de gestiune a serviciului de transport public județean de persoane prin curse regulate pe traseul cod 92: Ocna Mureș – Lunca Mureșului, cu valabilitate până la data de 31 decembrie 2022, operatorul de transport rutier Andra & Alina Transport SRL.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Caravană medicală în cătunele unei comune din Apuseni: „Nu am fost niciodată la doctor, spitalul este prea departe”

FURDUI Alexandru

Publicat

în

FOTO| Caravană medicală la cătunele unei comune din Apuseni: „Nu am fost niciodată la doctor, spitalul este prea departe”

În cursul zilei de duminică, 2 octombrie, o echipa medicală a Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara în parteneriat cu TVR-1, în cadrul campaniei ,,Izolați în România”, au ajuns pe Valea Barnii, comuna Mogoș, pentru asigurarea asistenței medicale locuitorilor cătunelor pentru care accesul la servicii medicale este dificil.

,,Nu am fost niciodată la doctor, spitalul este prea departe” – acestea sunt cuvintele cu care echipa medicală a Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara a fost întâmpinată de locuitorii cătunelor de pe Valea Barnii.

Au fost efectuate, la domiciliu, consultații și investigații medicale gratuite în specializările oftalmologie și O.R.L.

Elit - Gustul Desăvârșit

FOTO: Facebook – Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea