Rămâi conectat

Curier Județean

Primăria Abrud dă peste 80.000 de lei pentru 3 indicatoare rutiere și de identitate: Ce simbolizează totemurile și unde vor fi amplasate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primăria Abrud dă peste 80.000 de lei pentru 3 indicatoare rutiere și de identitate: Ce simbolizează totemurile și unde vor fi amplasate

Primăria orașului Abrud a cumpărat prin achiziție directă trei totemuri care vor fi amplasate la cele trei intrări/ieșiri în Orașul Abrud. Valoarea contractului este de 80.480,00 lei, fără TVA.

Lucrarea constă în proiectarea artistică și structurală respectiv fabricația a trei ansamble decorative modulare, identice. Fiecare din cele trei ansamble vor fi realizate astfel încât să înglobeze elemente de identitate ale orașului Abrud. Din punct de vedere dimensional vor fi gândite pentru a fi montate la cele trei intrări ale orașului.

Scutul este compus din 3 piese distincte realizate prin tehnică modernă LaserCut.

– Ramă scutului.
– Baza scutului.
– Grifon.

Piesele vor fi ansamblate ulterior printr-un sistem conceput că să asigure o mai mare accesibilitate în cazul unei restaurări viitoare. Atenția pentru detalii – finisare va fi una de calitate.

-Literele care compun denumirea orașului ABRUD. Vor fi decupate separat prin metodă LaserCut și vor fi ansamblate după finisare, literă cu literă. Metoda de ansamblare a fost deasemenea concepută că să permită o mai mare accesibilitate în cazul unei restaurări viitoare. Am păstrat caracterul de text specific identității orașului Abrud, în speță fontul Minion Pro. Astfel lucrarea devine unitară în simbolistica și specificul orașului.

-Plachetă de culoare turcoaz. O piesă importantă în ansamblu deoarece scoate în evidență și exemplifica portretul subtil din partea inferioară a totemului. În cazul de față: Sfânta Varvara. Ocrotitoarea Abrudului. Se păstrează deasemenea caracterul de text și culoarea, specifice identității orașului Abrud. Piesă va fi decupată cu metodă LaserCut și va fi atașată după finisare, participând de asemenea la unitaritatea totemului.

-Portretul Sfintei Varvara. Acesta este elementul artistic care întregește ansamblul și-i conferă aspectul de originalitate și modernitate. Este o piesă cu tendința subtilă și profundă care are că scop evidențierea faptului că orașul Abrud este sub ocrotirea Sfintei Mucenițe Varvara. Portretul a fost conceput astfel încât să surprindă acest aspect și să scoată în evidență delicatețea, frumusețea și puterea acestui personaj.

Potrivit raportului de specialitate, în contextul noii politici identitare din agenda Primarului Cristian Alexandru Albu și a Consiliului Local, de repoziționare a Abrudului pe o axă de punere în valoare a patrimoniului identitar, cultural, istoric, sportiv și industrial ca factor principal de dezvoltare durabilă a localității noastre, se consideră de bun augur acest prim pas în schimbarea estetică pe care aceste indicatoare rutiere și identitare o pot aduce pentru toți cei care venind în Abrud, dinspre Alba, Brad sau Câmpeni o pot percepe ca un semnal de schimbare în bine și frumos încă de la intrarea în localitate, dar și ca pe un mesaj subliminal că schimbarea începe de la limita extremă a orașului spre Centrul Istoric, care va intra și el cât mai curând în amenajare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

30-31 martie: Jandarmii din Alba, activități la Carolina Mall din Alba Iulia. Prezentarea tehnicii din dotare și autospecialelor de intervenție

Bogdan Ilea

Publicat

în

30-31 martie: Jandarmii din Alba, activități la Carolina Mall din Alba Iulia. Prezentarea tehnicii din dotare și autospecialelor de intervenție Jandarmeria Română împlinește în acest an 174 de ani de la înființare, iar Inspectoratul de Jandarmi Județean „Avram Iancu” Alba a pregătit activități pentru publicul interesat. Cu prilejul sărbătoririi a 174 de ani de la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea