Rămâi conectat

Ştirea zilei

Prima recoltare de plasmă, în Alba: Un cadru medical vindecat de COVID-19, primul donator

Ziarul Unirea

Publicat

în

Astăzi a fost efectuată prima recoltare de plasmă în județul Alba, la Centrul de Transfuzie Sanguina. Un cadru medical, vindecat de noul coronavirus a fost primul donator.

„Astăzi, 12.06.2020 s-a efectuat prima recoltare de plasmă ,de la o pacientă vindecată de COVID-19 (cadru medical), procedură finalizată cu succes. Îi multumim .FELICITARI!!”, au scris reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguina Alba pe facebook.

Alba Iulia se află în circuitul restrâns al orașelor care au în spitale un nou aparat de plasmafereză, o armă în plus în lupta împotriva Covid 19.

Plasma colectată de la pacienții vindecați de diverse boli infecțioase este utilizată de câteva zeci de ani în tratamentul acestor patologii în peste 40 de țări. Plasma convalescent prin transfuzie este o resursă importantă și în terapia Covid-19, fiind un tratament suplimentar, monitorizat și cu rezultate promițătoare, conform studiilor recente din Italia sau China. De altfel, administrarea de plasmă este o tehnică deja utilizata pe secțiile de ATI, diferența în cazul de față fiind încărcătura de anticorpi anti-Covid.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea