Prima recoltare de plasmă, în Alba: Un cadru medical vindecat de COVID-19, primul donator

Astăzi a fost efectuată prima recoltare de plasmă în județul Alba, la Centrul de Transfuzie Sanguina. Un cadru medical, vindecat de noul coronavirus a fost primul donator.

„Astăzi, 12.06.2020 s-a efectuat prima recoltare de plasmă ,de la o pacientă vindecată de COVID-19 (cadru medical), procedură finalizată cu succes. Îi multumim .FELICITARI!!”, au scris reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguina Alba pe facebook.

ELIT

Alba Iulia se află în circuitul restrâns al orașelor care au în spitale un nou aparat de plasmafereză, o armă în plus în lupta împotriva Covid 19.

Plasma colectată de la pacienții vindecați de diverse boli infecțioase este utilizată de câteva zeci de ani în tratamentul acestor patologii în peste 40 de țări. Plasma convalescent prin transfuzie este o resursă importantă și în terapia Covid-19, fiind un tratament suplimentar, monitorizat și cu rezultate promițătoare, conform studiilor recente din Italia sau China. De altfel, administrarea de plasmă este o tehnică deja utilizata pe secțiile de ATI, diferența în cazul de față fiind încărcătura de anticorpi anti-Covid.

Mihail David - 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...