Ziarul Unirea

Prima reacţie a lui Mircea Hava în scandalul banilor publici: „FC Unirea nu este o puşculiţă de partid!”

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a vorbit azi pentru prima dată de la izbucnirea scandalului despre finanţările acordate de Consiliul Local Alba Iulia Asociaţiei Fotbal Club Unirea 1924, finanţări anchetate de procurorii DNA Alba Iulia.

„Noi nu avem nicio problemă cu finanţările. Finanţările sunt legale. Am fost chemaţi la DNA doar să explicăm de ce am dat bani şi am explicat de ce. S-a creat acea Asociaţie în care s-a trimis cotizaţia, deci lucrurile au fost făcute ok. Trebuie împărţite lucrurile, este o diferenţă între a da bani la o Asociaţie şi felul cum sunt cheltuiţi aceşti bani. Din câte ştiu au fost controale de la Gardă, de la Finanţe, legat de activitatea Asociaţiei. S-a verificat ce au făcut cei de acolo cu banii, ce s-a plătit, cum s-a plătit şi lucrurile sunt legale. Nu s-a găsit niciun leu băgat în buzunar pentru nu s-a făcut lucrul ăsta. Discuţia este de ce Asociaţia a plătit fotbalişti. Statutul prevede că Asociaţia Fotbal Club Unirea 1924 trebuie să facă fotbal şi nu putea să-l facă decât plătind fotbalişti dar asta nu era problema finanţatorilor. Anchetatorul vrea să vadă ce s-a întâmplat cu banii plecaţi de la noi, ce a făcut Asociaţia cu banii. Asta nu este problema Consiliului Local şi a Consiliului Judeţean. Ar putea fi o problemă dacă ancheta, să zicem, ar spune că banii s-au dus pe căi necurate însă din câte ştiu anchetele de la Garda Financiară, de la Finanţe nu au găsit asemenea lucruri”, a spus Hava.

ELIT

„S-a vehiculat că aici s-ar fi dat bani cu parandărăt, s-a vorbit despre FC Unirea ca despre o puşculiţă de partid, că s-au furat bani. Nu se anchetează asemenea lucruri pentru că în urma verificărilor s-a constatat că nu poate fi vorba de aşa ceva. Cei care spun lucrurile astea în presă ştiu foarte bine cum se pot face asemenea bani, cum se duc banii dintr-o parte în alta, cum se poate face parandărăt. Aşa cum au făcut când au fost la putere sau cum ar face dacă ar veni la putere”, a adăugat primarul Mircea Hava.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

12 Comentarii

HH 2 februarie 2012 at 16:33

Are dreptate cand spune ca F.C. Unirea nu este pusculita de partid. Macar vad ca are bunul simt sa recunoasta,chiar daca o spune voalat, ca este pusculita lui personala !

Mihai 2 februarie 2012 at 17:04

Unde s-au dus banii , stie el foarte bine. A incercat in zilele trecute sa explice, catelandrul lui HOREA BARDAS, ce fel de afaceri s-au dacut la Clubul Unirea si cat de curate sunt.Si daca el nu a fost prea convingator incearca acum Halvita sa ne convinga de fata buna a lucrurilor.Ce explicatii ati dat voi la DNA , ii nimic. Cum au intrat banii , se vad , problema este : pe ce au iesit, si in buzunarl cui ?Poate ca ne va spune Halvita adevarul si numai adevarul , unde s-au dus banii publici.Din spusa lui totul este OK.

Costel* 2 februarie 2012 at 18:29

Poate primim o poza cu circuitul banilor …

Aurelian II 2 februarie 2012 at 17:54

Mircea nu mai minti ca se poate usor dovedi ca minti. N-a fost nici un control de la Garda Financiara Alba de la sluga ta Dorin Nistor (actual sef OIRPOSDRU) si nici de la finante la acea asociatie. Singurul control a fost rambursarea de TVA si uite ca Dobra si Contan stau dupa gratii de bine ce au facut. Problema este cum au ajuns banii de la asociatie la clubul de fotbal( societate pe actiuni)- poate acum se vor pronunta organele abilitate.

666 2 februarie 2012 at 18:17

Focă, Focă, Focă… o sa ajungi la circ !

instalatorul 2 februarie 2012 at 18:20

Hava pt. tine doar atat: auf wiedersehen !

Mihai 3 februarie 2012 at 15:31

Poza nu ne poate da ,dar ne face o harta asemanatoare cu cea a cetatii.Vom vedea traseul turistic al banilor de la Clubul Unirea, cum vedem si cei din modernizarea Cetatii Alba Carolina.Noroc cu mustata lui stufoasa, ca de vulpe polara. Se ascunde sub ea si rade pe infundate.Ha, ha, ha, ca v-am dus… habar n-aveti voi.Banii sunt la ciorap , ii tin pentru operatii estetice. Nu vedeti ca am incaruntit, ca am burta,riduri, gusa, ca ma garbovesc de povara banilor ?Este cazul sa-mi fac un face lifting, ca poate asa am priza la alegatori, ma voteaza babele ca le-am facut trotuare si alei sa mearga la biserica. Sa va rugati maica pentru binele meu, si-al afacerilor mele . AMIN.

Costel* 3 februarie 2012 at 15:50

Nu il mai voteaza nici babele pentru ca acum vreo trei zile o tanti mai in varsta si-a rupt mana cazind in cele cateva gropi adanci de mai un metru din statia de autobuz peste drum de fostul Mercur (acum Agras) si nu sunt singurele gropi de la piata si pana la stadion, sunt cate vrei, doar ca acum cele mai mici sunt pline cu ghiata.

Aurelian 3 februarie 2012 at 16:30

Romanii au o vorba @Costel, „nu mor caii, cand vor cainii…”. sau, „nu zice hop, pana nu ai sarit santul! Te-ai „imputit” rau de tot, cu participarea ta la „bucataria postului de radio, a Piticului Atomic”, unde isi prepara „laturile”, bune de improscat in toata lumea! Nu uita, „daca te bagi in laturi, te mananca porcii”!

popa marcel 3 februarie 2012 at 18:47

cum este basescu asa este si hava un dictator toti bani orasului sint pe mina lui si nu il controleaza nimeni.toata lumea vrea sa ii ia locul ca ajuns sa se invirta sume mari.numai acum are 65 de milioane de euro pe mina citi investeste si citi fura asta era intrbarea care trebuia sa i se puna la domnul cinstit primar.in alba afacut numai ce a vrut el.

Dorin 4 februarie 2012 at 11:13

Se va vedea la vot , daca n-a tinut cont de preferintele majoritatii locuitorilor municipiului ; in caz ca va fi reales (mai mult ca sigur) , sa dispareti de pe forum ,slugi ale politrucilor din USL ….,sau veti spune ca alegatorii sunt din nou prosti !Apropos , ce mai face potor , ca nu mai apare de vreo 2 luni cu articole scrise de Nicoleta Idita Tomuta prin ziar ?

Mihai 5 februarie 2012 at 17:17

Finutul lui Halvita s-a suparat pe nas.Acum tace pentru ca si-a terminat repertoriul. Il vom auzi in scurt timp ,dupa ce mai strange ceva material in gusa. Doar candideaza pentru postul de primar. Ii face concurenta nasului.Dupa ce s-a certat cu el, a parasit si partidul. N-a mai putut suporta abuzurile lui Halvita, si a stiut ca va veni vremea sa dea socoteala de toate, asa ca mai bine a spalat putina. Mai bine ramanea director la ambulante si nu se baga in politica.De un lucru sa fie sigur nasul Halvita :” pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti „.

Comentariile sunt oprite