„Prima împădurire”: Programul prin care România poate să îşi recapete pădurile. Cum pot primi românii 6.000 de euro de la stat şi care sunt condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească
Statul român este gata să le dea bani românilor care acceptă să-şi împădurească terenurile. Toti cei interesaţi vor încasa câte 6000 de euro pentru un hectar.
Este vorba despre programul „Prima împădurire”, care ar putea ajuta la creşterea suprafeţelor forestiere.
Pădurile României dispar cu o viteză ameţitoare. Anual se taie ilegal 60.000 de metri cubi de lemn. Altfel spus, 3 hectare în fiecare oră.
Drept urmare statul român, prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale vrea să-i convingă pe români să-şi împădurească terenurile agricole lăsate acum în paragină.
Proprietarii de terenuri agricole care vor dori să intre în programul prima împădurire vor primi în primul rând la înfiinţarea pădurii câte 6000 de de euro de hectar. În următorii ani, timp de 12 ani, vor primi câte 2700 de euro de hectar pe an.
Fiţi foarte atenţi. Cei care primesc bani trebuie să întreţină şi să păstreze pădurea până în momentul în care copacii ajung la maturitate şi pot fi tăiaţi.
În cazul salcâmului, poate fi vorba de 20 de ani. Cei care nu respectă această regulă pierd banii dar şi subvenţiile ulterioare de la APIA. Puteţi beneficia de program numai dacă aveţi terenuri care sunt înscrise în registrul agricol.
Călin Nuţu, director comunicare AFIR: „O dezvoltare pe termen lung, care să asigure o utilizare eficientă a resurselor naturale pe care le avem la dispoziţie. Iar în particular, odată protejarea culturilor agricole. Doi, scăderea eroziunii solurilor şi îmbunătăţirea creşterii în sol.”
Pădurile reduc evaporarea apei în zonă şi menţin umiditatea pe o rază de câţiva kilometri. Puteţi să plantaţi doar copaci din arealul respectiv. Adică nu puteţi de pildă să înfiinţaţi pepiniere de brazi.
Doritorii nu vor putea lua mai mult de 7 milioane de euro pentru prima împădurire. Programul beneficiază de fonduri de 124 milioane de euro şi a început deja. Aveţi timp să depuneţi solicitările până în 31 martie.
Sursa: stirileprotv.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni Meteorologii ANM au publicat vineri, 22 noiembrie 2024, estimările pentru următoarea lună, oferind primele indicii despre cum va fi vremea în preajma sărbătorilor de iarnă. Conform prognozei, săptămâna de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii