Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Primă de activare în valoare de 500 lei, neimpozabili, pentru șomerii înregistrați care se angajează cu normă întregă

Mădălina Opriș

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

someriÎncepând din 3 decembrie, șomerii înregistrați care nu mai beneficiază de indemnizație, dar care se angajează cu normă întreagă pentru mai mult de 3 luni vor primi o primă de activare în valoare de 500 lei, neimpozabili, potrivit Ordonanței de Urgență a Guvernului care a apărut în Monitorul Oficial.

De precizat că prima nu se acordă dacă încadrarea se face la același angajator cu care au existat relații de angajare în ultimele 12 luni.

Alte facilități:

  • Persoanele înregistrate ca șomeri ce se încadrează în muncă într-o localitate la o distanță mai mare de 15 km de localitatea de domiciliu, pot beneficia de o primă de încadrare neimpozabilă. Prima se calculează cu suma de 0,5 lei/km, dar nu mai mult de 55 lei/zi și se acordă pentru o perioada de 12 luni.
  • Șomerii ce se încadrează în muncă la un angajator situat la o distanță mai mare de 50 km de domiciliul actual, beneficiază de o primă de instalare astfel: a) 12.500 lei pentru șomerul ce își schimbă domiciliul; b) 15.500 lei pentru șomerul ce își schimbă domiciliul și este urmat de membrii familiei.
  • Dacă ambii soți sunt în situația de a-și muta domiciliul conform descrierii anterioare, prima de instalare în sumele amintite se acordă doar unuia dintre soți, iar celalalt va primi o primă de instalare de 3.500 lei.
  • Prima de instalare se acordă în două tranșe egale, 50% la data instalării, iar 50% după 12 luni de la angajare.
  • Angajatorii care încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolvenți ai unei instituții de învățământ primesc lunar, pentru fiecare absolvent încadrat, o sumă de 900 lei, pentru o perioadă de 12 luni.
  • Dacă absolvenții sunt persoane cu handicap, această sumă se acordă pentru 18 luni.
  • Angajatorii care încadrează în muncă șomeri cu vârsta de peste 45 ani, sau șomeri unici susținători ai familiilor monoparentale, sau șomeri de lungă durată, sau angajează tineri cu vârsta între 16 și 24 ani ce nu urmează o formă de învațământ (NEET) beneficiază de o sumă de 900 lei pentru o perioadă de 12 luni cu obligația menținerii contractului de muncă pentru o perioadă de minim 18 luni.

Sursa: hotnews.ro

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea