Rămâi conectat

Politică Administrație

Prietenii lui Mircea Trifu, idei pentru o viață mai bună în municipiul Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prietenii lui Mircea Trifu au venit cu idei pentru o viață mai bună  în municipiul Alba Iulia, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, susținută în Parcul Eminescu, cea mai curajoasă, care a venit din partea unui domn ce are +75 de ani, a fost montarea unei telegondole, care să transporte turiștii din centru în Cetatea Alba Carolina.

Mircea Trifu a venit la conferința de presă cu cinci prieteni, de toate vârstele, cel mai tânăr, un licean de 19 ani, care se află la primul său vot, iar cel mai vârstnic, un domn care a prins și al Doilea Război Mondial.

”Candidatura mea reprezintă, înainte de toate, un exercițiu de civism. Vreau să ofer albaiulienilor posibilitatea de a fi ascultați. Sunt oameni care vor să participe la viața Cetății și nu au această posibilitate. În cazul în care nu voi fi ales în fruntea administrației locale, voi insista ca proiectele pe care mi le propun albaiulienii să ajungă la viitorul primar. Propunerile care le primesc de la oameni nu se vor risipi, în cel mai rău caz vor fi transmise mai departe”, spune candidatul independent, Mircea Trifu.

Acesta a mai adăugat că, în 20 de ani, Mircea Hava a reușit, într-adevăr să transforme Alba Iulia într-o Cetate Medievală, dar într-una ”cu un baron și câțiva baroneți”, iar, noi, restul, trăim în afara ei.

Redăm, succint, o parte din proiectele transmise de prietenii patru dintre prietenii lui Mircea Trifu.

Fruhn Ervin cere:

  • Amenajarea zonei pe unde trece râul Ampoi, prin iluminarea sa, crearea unui bazin pentru pești, a unor parcuri de joacă pentru copii și chiar a unui bar.
  • Parcare supraetajată între Hotelul Transilvania și Tribunalul Alba
  • Sens giratoriu pe centura ocolitoare a municipiului, la intersecția cu calea ferată și drumul spre Drâmbar
  • Montarea unei telegondole care să transporte turiștii din centru în Cetatea Alba Carolina.

Todericiu Dragoș este un prieten care cere mai puțin. El vrea ca între orele 6.00 – 18.00 toate parcările să fie ”pentru interesul public”, astfel rezervările, între blocuri, spre pildă, să se realizeze în afara acestor ore.

Dorin Petruț cere cu ardoare schimbarea atitudinii angajaților din primărie și angajarea unor profesioniști. Totodată, el a adus în discuție eliminarea parapeților care obturează vizibilitatea șoferilor ce ies de pe străzile secundare. În acest sens, el a spus că șoferii care ies din cartierul Bărăbanț nu au suficientă vizibilitate.

Ionuț Chițanu, elev al Colegiului Tehnic ”Apulum”, spune că Mircea Hava în 20 de ani de când este primar nu a ascultat vocea tinerilor. El cere un ”elaborarea unui calendar al întâlnirilor periodice între administrație și tineret”. El mai spune că tinerii aleg să rămână, după facultate, în alte orașe și din cauza că administrația locală nu pune preț pe inițiativele lor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la nouă străzi din localitatea Sâncel: Primăria comunei a cerut acordul de mediu la APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la nouă străzi din localitatea Sâncel: Primăria comunei a cerut acordul de mediu la APM Alba Aproape 2 kilometri de străzi urmează să fie modernizate și reabilitate în comuna Sâncel. Primăria a cerut acordul de mediu de la APM Alba pentru proiectul finanțat din bugetul local. „Este un proiect pe care l-am […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea