Prietenii lui Mircea Trifu, idei pentru o viață mai bună în municipiul Alba Iulia

Prietenii lui Mircea Trifu au venit cu idei pentru o viață mai bună  în municipiul Alba Iulia, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, susținută în Parcul Eminescu, cea mai curajoasă, care a venit din partea unui domn ce are +75 de ani, a fost montarea unei telegondole, care să transporte turiștii din centru în Cetatea Alba Carolina.

Mircea Trifu a venit la conferința de presă cu cinci prieteni, de toate vârstele, cel mai tânăr, un licean de 19 ani, care se află la primul său vot, iar cel mai vârstnic, un domn care a prins și al Doilea Război Mondial.

ELIT

”Candidatura mea reprezintă, înainte de toate, un exercițiu de civism. Vreau să ofer albaiulienilor posibilitatea de a fi ascultați. Sunt oameni care vor să participe la viața Cetății și nu au această posibilitate. În cazul în care nu voi fi ales în fruntea administrației locale, voi insista ca proiectele pe care mi le propun albaiulienii să ajungă la viitorul primar. Propunerile care le primesc de la oameni nu se vor risipi, în cel mai rău caz vor fi transmise mai departe”, spune candidatul independent, Mircea Trifu.

Acesta a mai adăugat că, în 20 de ani, Mircea Hava a reușit, într-adevăr să transforme Alba Iulia într-o Cetate Medievală, dar într-una ”cu un baron și câțiva baroneți”, iar, noi, restul, trăim în afara ei.

Redăm, succint, o parte din proiectele transmise de prietenii patru dintre prietenii lui Mircea Trifu.

ADEZIUNE PLUS

Fruhn Ervin cere:

  • Amenajarea zonei pe unde trece râul Ampoi, prin iluminarea sa, crearea unui bazin pentru pești, a unor parcuri de joacă pentru copii și chiar a unui bar.
  • Parcare supraetajată între Hotelul Transilvania și Tribunalul Alba
  • Sens giratoriu pe centura ocolitoare a municipiului, la intersecția cu calea ferată și drumul spre Drâmbar
  • Montarea unei telegondole care să transporte turiștii din centru în Cetatea Alba Carolina.

Todericiu Dragoș este un prieten care cere mai puțin. El vrea ca între orele 6.00 – 18.00 toate parcările să fie ”pentru interesul public”, astfel rezervările, între blocuri, spre pildă, să se realizeze în afara acestor ore.

Dorin Petruț cere cu ardoare schimbarea atitudinii angajaților din primărie și angajarea unor profesioniști. Totodată, el a adus în discuție eliminarea parapeților care obturează vizibilitatea șoferilor ce ies de pe străzile secundare. În acest sens, el a spus că șoferii care ies din cartierul Bărăbanț nu au suficientă vizibilitate.

Ionuț Chițanu, elev al Colegiului Tehnic ”Apulum”, spune că Mircea Hava în 20 de ani de când este primar nu a ascultat vocea tinerilor. El cere un ”elaborarea unui calendar al întâlnirilor periodice între administrație și tineret”. El mai spune că tinerii aleg să rămână, după facultate, în alte orașe și din cauza că administrația locală nu pune preț pe inițiativele lor.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

6 Comentarii

fane de la sifoane 22 aprilie 2016 at 9:23

Bai omule tu esti trepanat? Ce telegondola sulii vrei? Aia se potriveste ca nuca-n perete cu zona istorica…
Sau ti s-a luat de la udrea? Si voi tot cu circu pentru popor?

ionel 22 aprilie 2016 at 9:43

ba voi sunteti debili . noi avem drumuri sparte si voi vreti telegondola . trifu asta se face de ras pe zi cd trece , e ceva gen forta civica cu rulota prin oras .

Altul 23 aprilie 2016 at 13:23

Nu @ionel, Trifu „nu se face de ras, pe zii ce trece”, numai isi dezvaluie „identitatea”! Pana acum lumea la cunoscut ca „tzepar”, dar incepe sa-si de-a seama, ca ii si „o paiatza”!

!? 22 aprilie 2016 at 9:54

Prietenii lui Trifu au nevoie de un control de specialitate…

alba 22 aprilie 2016 at 10:46

Aceeasi prostie cu parcarile…Daca cineva parcheaza la 17.30 SIGUR va lasa masina acolo dupa 18 sau chiar peste noapte. In plus poate sunt persoane care lucreaza noapte si doar ziua au nevoie de parcare.

Altu’ vrea becuri si un bar langa un parc de joaca pt copii !!!???

Prietenii lui Mircea Trifu sunt „dusi cu pluta ” pe ampoi…

ADAMI 22 aprilie 2016 at 21:10

DACA NU ESTE PUTERE DE CUMPARARE CUM SA TE PLIMBI CU TELEGONDOLA?
MAI BINE AR ATRAGE ,,GOSPODARII,, ORASULUI NISCAIVA INVESTITORI, SA AIBA LOCUITORII DE LUCRU, SA AIBA RESPECT DE SINE…..

Comentariile sunt oprite