Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Pricolicii nu s-au speriat de vremea rece

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vremea mai friguroasă de vineri, 1 iulie, nu a împiedicat cu nimic desfăşurarea ediţiei a V-a a carnavalului „Noaptea Pricolicilor”, la Limba. Serbarea câmpenească ocazionată de  sărbătorirea Sf. Petru a debutat cu slujba de mulţumire oficiată de părintele paroh Marius Păştănilă la Biserica Ortodoxă din Limba, unde credincioşii adunaţi în număr mare au putut asculta un foarte frumos cuvânt de învăţătură de la părintele Lazăr din Balomir. Deplasarea alaiului condus de daci pedeştri şi călări prin tot satul spre malul Mureşului a fost o veritabilă paradă a portului popular, un adevărat spectacol admirat de sătenii ieşiţi la porţi. Odată ajunşi în locaţia de desfăşurare a serbării, participanţii au fost plăcut surprinşi de amenajarea frumoasă realizată datorită logisticii deosbite puse la dispoziţie prin grija primarului din Ciugud, Gheorghe Damian. Nu au lipsit nici membrii Asociaţiei „Limbenii”, în frunte cu preşedintele acesteia, Dorin Bucur, un apropiat colaborator al primarului.
Înaintea începerii spectacolului, a avut loc lansarea ultimelor două romane ale scriitorului Ovidiu I. Bucur, membru al Cercului ASTRA din Limba, care a acordat autografe celor care au achiziţionat romanele. Spectacolul a început cu uimitoarele numere de magie ale iluzionistului Alexini, care au bine dispus numeroasa asistenţă, prestaţia artistului stârnind ropote de aplauze.         Printre torţele aprinse au defilat copiii îmbrăcaţi în costume de carnaval reprezentând eroi de benzi desenate şi poveşti, bucurând inimile părinţilor şi bunicilor cu voioşia şi candoarea lor, cei mici fiind răsplătiţi cu diplome şi cadouri de către organizatori.
Grupul folcloric „Balomireanca” a făcut asistenţa să vibreze printr-un adevărat recital de o aleasă tinută artistică, în care au fost interpretate melodii populare şi strigături specifice Balomirului. Părintele Marius Păştănilă le-a dăruit o diplomă de recunoştinţă şi a rostit un cuvânt de mulţumire pentru bucuria produsă prin participarea grupului folcloric „Balomireanca” la această serbare câmpenească. Spectacolul s-a încheiat cu un impresionant foc de tabără, din cauza frigului care s-a lăsat odată cu întunericul dansatorii mutându-se din faţa scenei în apropierea focului. Petrecerea a continuat cu poveşti despre porecla limbenilor şi despre legenda pricoliciului spuse la un pahar de vorbă. Luminile s-au stins mult după miezul nopţii, limbenii dovedind că se străduiesc să înveţe arta de a trăi frumos.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea