Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

Prețurile la alimente vor exploda în toamna aceasta: Ce produse de bază vor deveni un lux pentru români

Bera Larisa

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Prețurile la alimente vor exploda în toamna aceasta: Ce produse de bază vor deveni un lux pentru români

În această toamnă, românii se confruntă cu noi scumpiri ale alimentelor de bază, în special la uleiul de floarea-soarealui, carne și lactate. Specialiștii anuntă că nivelul recoltei de floarea-soarelui a atins cel mai scăzut nivel din ultimii 15 ani, ceea ce duce la aceste majorări de prețuri. De asemenea, prețul la carnea de porc ar putea înregistra o creștere de până la 15% în lunile următoare.

Citește și: Vouchere pentru alimente 2024: Când vor fi alimentate cardurile sociale cu o noua tranșă

Bugetele românilor vor fi din nou afectate în această toamnă din cauza secetei severe. Chiar dacă autoritățile anunță posibilitatea plafonării prețurilor pentru anumite produse, experții prevăd totuși o serie de scumpiri la multe dintre ele.

„Un trai mult mai greu. E adevarat ca au crescut si pensiile, asa cum au crescut, la cineva mai mult, la cineva mai putin, dar ne asteptam si la o scumpire si o sa fie foarte greu, scumpirea din nou a alimentelor… Va fi greu pentru traiul de zi cu zi”, a declarat o pensionară.

O altă pensionară spune:”Greu, este foarte greu. Pensiile sunt asa cum sunt, deci nu ne mai asteptam la nimic. Vorbesc serios, la nimic. Hai, sa zic ca anii trecuti parca asa si asa, dar acum e de groaza, foarte scump”.

Prețurile vor crește și la carne, precum și la produsele din carne. De exemplu, kilogramul de pulpă de porc se va scumpi de la 24 de lei la 27 de lei, iar pieptul de pui va ajunge de la 29 de lei la 32 de lei pe kilogram.

Anul acesta România a avut cea mai slabă recoltă de floarea soarelui din ultimii 15 ani. De asemenea, prețurile la brânză, ouă, lapte și ulei ar putea crește și ele.

„De la o saptamana la alta sunt alte preturi. Am vazut si 50 si ceva de lei kilogramul de parizer, am vazut 80 si ceva de lei un kilogram de crenvursti”, a afirmat un cumpărător.

„Scumpirile nu aduc bucurii niciodata cumparatorilor, mai ales la acea categorie de oameni, care nu-si permit nici la preturile actuale sa cumpere decat poate strictul necesar, in rest este o problema pentru o mare parte din popultie”, a mai declarat alt cumpărător.

În prima jumătate a acestuia an, România a importat alimente în valoare de cinci miliarde de euro, tot din cauza secetei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Un comentariu

Un comentariu

  1. Avatar

    marius

    30 septembrie 2024 la 19:38

    Rog respectos autorul articolului sa ne spună exact când va exploda prețul acestor produse, ca să știm sa nu ieșim la cumpărături în acel moment. Oare nu știți dacă explozia e controlata sau e una haotica, hotărâtă de soarta alegerilor. Mulțumim anticipat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Criza sistemului public de pensii: Creșterea vârstei de pensionare, soluția găsită de autorități

Bera Larisa

Publicat

în

Criza sistemului public de pensii: Creșterea vârstei de pensionare, soluția găsită de autorități Sistemul public de pensii din România se apropie de faliment, în contextul în care numărul angajaților activi pe piața muncii este în scădere și numărul pensionarilor crește. Soluția găsită de Executiv este creșterea vârstei de pensioare, astfel, începând cu anul 2035, femeile […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea