Rămâi conectat

Actualitate

Prețurile gazelor naturale, în creștere pe piaţa din Europa: Care sunt motivele majorării

Ziarul Unirea

Publicat

în

Prețurile gazelor naturale, în creștere pe piaţa din Europa: Care sunt motivele majorării

Luni, 21 august, preţurile de referinţă la gaze naturale pe piaţa din Europa au crescut, în condiţiile în care muncitorii de la unele facilităţi de gaze naturale lichefiate (GNL) din Australia se pregătesc de grevă, dacă nu se ajunge la un acord în cadrul negocierilor salariale de miercuri, anunță Bloomberg..

Mai exact, luni dimineaţa, la hub-ul de gaze TTF de la Amsterdam, unde se stabilesc preţurile de referinţă în Europa, cotaţiile futures la gaze naturale cu livrare în luna următoare erau în creştere cu 18%, până la 42,90 euro pentru un Megawatt-oră, informează Agerpres.

Greva ar putea începe în 2 septembrie dacă Woodside Energy Group Ltd, operatorul fabricii care exportă de gaze naturale lichefiate, nu oferă un acord adecvat, au anunţat sindicatele în weekend.

Şi angajaţii uzinelor Chevron Corp au început săptămâna trecută să voteze pentru a decide declanşarea unei mişcări de protest.

Posibilitatea perturbării aprovizionării în Australia, care ar putea afecta 10% din exporturile globale de GNL, i-a ţinut în tensiune pe traderii din Europa, luna aceasta.
Depozitele UE, aproape pline

Anxietatea pe piaţa energiei a crescut, chiar dacă capacităţile de stocare a gazelor naturale din UE sunt deja pline în proporţie de 90%, cu mult înaintea termenului limită stabilit pentru a se ajunge la acest nivel – 1 noiembrie – a anunţat săptămâna trecută Comisia Europeană.

În data de 16 august, nivelul a ajuns la 1.024 TWh, sau 90,12% din capacitatea de stocare, echivalentul a peste 93 miliarde metri cubi (bcm) de gaze naturale.

În 2022, Uniunea Europeană a investit semnificativ în importurile de gaze naturale lichefiate (GNL) şi a adoptat reglementări pentru a majora capacităţile de stocare, pentru a evita deficitul în aprovizionare, în urma reducerilor importurilor de gaze ruseşti, după invadarea Ucrainei. Printre aceste reglementări se află stabilirea unui obiectiv obligatoriu la nivelul UE de umplere a facilităţilor de stocare la 90% până la 1 noiembrie, în fiecare an.

Anul trecut, Europa a importat prin conducte 62 de miliarde de metri cubi de gaze ruseşti, un nivel cu 60% mai scăzut decât media din precedenţii cinci ani, arată datele Comisiei Europene.

În acest an, livrările din Rusia către UE ar urma să scadă la 25 bcm, presupunând că fluxurile prin gazoductul TurkStream şi prin Ucraina sunt în linie cu volumele din decembrie 2022, a previzionat Agenţia Internaţională a Energiei (IEA).

Sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Legal, minorii nu mai au liber la tatuaje și piercinguri

Unirea Ziarul

Publicat

în

Legal, minorii nu mai au liber la tatuaje și piercinguri Prin ordinul nr. 1.648 privind aprobarea Normelor de igienă pentru saloanele de înfrumusețare și saloanele de tatuaj, piercing și implantare dermală sunt introduce schimbări radicale în modul de operare a saloanelor de înfrumusețare și de tatuaj. La art. 15 sunt prevăzute următoarele reguli: este interzisă […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea